Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Γιώργος Λογοθέτης : Ανοιχτή επιστολή προς κ. Σκιαδά


Θέμα: Αγωγή για αποζημίωση 100.000 ευρώ και ένα χρόνο προσωπική κράτηση του κ. Αντύπα, Πρόεδρο του Συλλόγου Αγιοπετριτών Αττικής.

Αγαπητή κ. Σκιαδά.
Αντιδήμαρχο Δήμου Λευκάδας
 Θα ήθελα να ενημερώσω εσάς αλλά και το κοινό που θα διαβάσει τα παρακάτω  για τα εξής :
   Κατ αρχάς να τονίσω ότι με τον κ. Αντύπα είχαμε και εξακολουθούμε να έχουμε διαφορετικές απόψεις σε διάφορα θέματα, όπως π.χ. με το θέμα του Αιολικού Πάρκου. Το αναφέρω για να μην υπάρξει η παραμικρή υποψία ότι η δική μου παρέμβαση έχει σχέση με την ιδιότητά μου ως συγχωριανός του κ. Αντύπα. Όμως
οι διαφορετικές απόψεις δεν με εμποδίζουν να καταθέσω την άποψή μου αλλά και συγκεκριμένα στοιχεία για το θέμα που αφορά την καταγγελία σας εναντίον του κ. Αντύπα.
Ήδη από το τέλος Ιουλίου  2013, ερχόμενος από την Θεσσαλονίκη στην Λευκάδα, σας επισκέφτηκα στο γραφείο σας σε μια προσπάθεια να ενημερωθώ για το θέμα και να συμβάλω στην λύση του προβλήματος. Να τονίσω ότι το θέμα δεν είχε πάρει ακόμα  διαστάσεις με όλα τα δυσάρεστα αποτελέσματα για τους εμπλεκόμενους όπως για τους κατοίκους Αγίου Πέτρου και την αντιδημαρχία  που εσείς εκπροσωπείτε. Αφού μου εξηγήσατε τις απόψεις σας, συμφωνήσαμε να ερευνήσω ο ίδιος το θέμα  και να σας ενημερώσω σχετικά.
Αυτό που συνειδητοποίησα μετά από τις επαφές που είχα με τους κατοίκους ήταν ότι οι κάτοικοι ενώ χαιρέτισαν με μεγάλο ενθουσιασμό την δημιουργία  φαρμακείου στο χωριό τους που φθίνει συνεχώς, είδαν με απόγνωση τον κίνδυνο να κλείσει το φαρμακείο.
Τα παραπάνω σας κατέθεσα και γραπτώς στις 4.9.2013 μετά την συλλογή υπογραφών των κατοίκων. Σας έγραφα επίσης τα εξής :
   «Θεωρώ πολύ σημαντική την προσφορά των εργαζομένων στην υπηρεσία ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ. Άλλωστε ο ίδιος είχα πολύ θετικές εμπειρίες όσο ζούσε η μητέρα μου. Θεωρώ επίσης ότι το σημερινό πρόβλημα θα μπορούσε να είχε λυθεί με καλοπροαίρετο διάλογο και με την βοήθεια των εκλεγμένων εκπροσώπων  της περιοχής….»
      Στην ίδια επιστολή σας εξέφρασα τις αντιρρήσεις μου να χρησιμοποιείται χρόνος εργασίας από το προσωπικό για προμήθεια φαρμάκων από φαρμακεία εκτός της περιοχής.
      Προς το τέλος Αυγούστου με επισκέφτηκε η κ. Αικατερίνη Μαραγκού-Βρυώνη που είχε αναλάβει την πρωτοβουλία να συγκεντρώσει υπογραφές κατοίκων στην προσπάθειά τους να στηρίξουν την λειτουργία του Φαρμακείου. Η κα Μαραγκού-Βρυώνη με παρακάλεσε να σας τηλεφωνήσω προσωπικά και να σας ενημερώσω για τις ενέργειες των κατοίκων.
    Πραγματικά σας πήρα τηλέφωνο και για να μην υπάρξει αμφιβολία εκ μέρος της  κα Μαραγκού-Βρυώνη σας είχα σε ανοιχτή ακρόαση. Στην συνομιλία που είχα μαζί σας, προς μεγάλη μου έκπληξη σας άκουσα να καταφέρεστε με πολύ αρνητικούς χαρακτηρισμούς εναντίον της ιδιοκτήτριας του Φαρμακείου και μάλιστα μου είπατε ότι εσείς προσωπικά έχετε δώσει εντολή στις εργαζόμενες στην ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ να μην πηγαίνουν  στο Φαρμακείο του Αγίου Πέτρου. Ο λόγος ήταν ότι η ιδιοκτήτρια του Φαρμακείου προέβη σε απρεπείς δηλώσεις για την υπηρεσία ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.    
     Επειδή το θέμα άρχισε να παίρνει διαστάσεις, πρότεινα να γίνει μία νέα συνάντηση στο γραφείο σας. Έτσι την 30.8.2013 ο υπογράφων με τον ιατρό κ. Χρήστο Σίδερη και τον Βασίλειο Λογοθέτη σας επισκεφτήκαμε στο γραφείο σας για να συζητήσουμε το πρόβλημα και να βρούμε την λύση που θα έφερνε ηρεμία.
    Ο ιατρός κ. Σίδερης  προσπάθησε ανεπιτυχώς να σας ενημερώσει ότι  οι υπογραφές των κατοίκων μοναδικό στόχο είχαν να βοηθήσουν ώστε το φαρμακείο να επιβιώσει.  Προσπάθησε επίσης να σας διαβεβαιώσει ότι ουδείς ζήτησε «κατευθυνόμενη εκτέλεση συνταγών» και ότι  σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί άλλο φαρμακείο, να  προμηθεύεται ο ίδιος τα φάρμακα από άλλο φαρμακείο, και να μην επιβαρύνεται ο Δήμος με έξοδα κίνησης με επί πλέον χιλιόμετρα και σπατάλη χρόνου.
    Δυστυχώς η συνάντηση μαζί σας δεν βοήθησε να βρεθεί μια λύση. Προφανώς είχατε πάρει τις αποφάσεις σας.  Έτσι το θέμα  πήρε δυσανάλογες για την σημασία του διαστάσεις.
     Ο ίδιος δεν μπόρεσα να παρευρεθώ στο δικαστήριο για να καταθέσω τις προσωπικές μου εμπειρίες για το θέμα όπως π.χ. το γεγονός ότι εσείς με ενημερώσατε για την εντολή σας στα μέλη της Δημοτικής Επιχείρησης ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ να μην επισκέπτονται το Φαρμακείο Αγίου Πέτρου.
      Θεωρώ όμως καθήκον μου, να το επισημάνω όπως να επισημάνω και την άρνηση εκ μέρους σας να υπάρξει ένας ουσιαστικός διάλογος μεταξύ της υπηρεσίας σας, εκπροσώπων του κατοίκων και βεβαίως των εκλεγμένων αντιπροσώπων όπως του αντιδημάρχου κ. Βικέντιου και του παρέδρου κ. Καγκελάρη. Ένας τέτοιος διάλογος θα έδινε την δυνατότητα σε όλους να εκφράσουν την άποψή τους και να διαλύσει πιθανές υποψίες για διάφορες υποτιθέμενες μεθοδεύσεις.
     Με λίγα λόγια ο διάλογος θα εξυπηρετούσε το Δημόσιο Συμφέρον, που σε προέκταση σημαίνει ότι θα υπηρετούσε και το συμφέρον του Δήμου Λευκάδας. Αντί για τον διάλογο φτάσαμε στις καταγγελίες και στο αίτημά σας για αποζημίωση 100.000 ευρώ.
     Στην αγωγή σας που δημοσιεύτηκε στα ΜΜΕ αν κατάλαβα καλά, ο κύριος λόγος που ζητάτε την τιμωρία του κ. Αντύπα είναι ότι σας κατηγόρησε ότι εσείς προβήκατε σε ενέργειες για «εμπάργκο» του Φαρμακείου. Προφανώς θα ξεχνάτε αυτά που μου ανακοινώσατε σε ανοιχτή όπως ανέφερα παραπάνω  ακρόαση, ότι δηλαδή εσείς δώσατε εντολή στα μέλη της Δημοτικής Επιχείρησης ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ να μην επισκέπτονται  το φαρμακείο.
    Τώρα αν αμφιβάλλετε για τα παραπάνω και αν το δικαστήριο το θεωρήσει αναγκαίο, με την βοήθεια της τεχνολογίας οι δικαστικές αρχές θα μπορούσαν  να ανατρέξουν στην τηλεφωνική επαφή που  είχαμε όταν για δικούς σας λόγους μου ανακοινώσατε την εντολή σας για το φαρμακείο.
   
  Γιώργος Λογοθέτης
  Θεσσαλονίκη
     Ένωση Αγιοπετριτών Λευκάδος Νομού Αττικής
Γερανίου 41, Αθήνα, Τ.Κ. 10431
Τηλ.: 2105245310

Αθήνα 13/03/2014

Δελτίο Τύπου


   Στην εφημερίδα μας ήρθε επιστολή του πρώην δημάρχου ΑΠΟΛΛΩΝΙΩΝ Γ. Λογοθέτη σχετικά με το θέμα του Φαρμακείου του Αγίου Πέτρου και το αίτημα της κ. Σκιαδά για "αποζημίωση" 100.000 ευρώ.
Ο κ. Λογοθέτης που δεν μπόρεσε να έρθει στο δικαστήριο από την Θεσσαλονίκη, επιβεβαιώνει την μαρτυρία της κ. Αικατερίνης Μαραγκού-Βρυώνη ότι δηλαδή η κ. Σκιαδά είχε δώσει εντολή στις υπαλλήλους στην υπηρεσία ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ να μην επισκέπτονται το Φαρμακείο του Αγίου Πέτρου.
Ο κ. Λογοθέτης μας ενημερώνει επίσης για τις προσπάθειες του ιατρού κ. Σίδερη να δοθεί λύση στο θέμα πριν ακόμα πάρει διαστάσεις. Δυστυχώς όπως έχουμε πληροφορηθεί, ο κ. Σίδερης αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το γραφείο της επειδή η κ. Σκιαδά δεν είχε καμία διάθεση να ακούσει τις απόψεις άλλων.


Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                            Η Γραμματέας
Απόστολος Αντύπας                                                            Ευαγγελία Ρέμπελου

Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger