Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Ποιοι θα εισπράξουν έως 980 ευρώ έως το Πάσχα; 700.000 επιδόματα [Λίστα}


Είτε εντάσσεται στην προεκλογική μάχη είτε όχι, το γεγονός είναι ότι 700.000 δικαιούχοι θα δουν χρήματα στον τραπεζικό τους λογαριασμό μέσα στον Απρίλιο –κατά πάσα πιθανότητα πριν το Πάσχα- χωρίς καν να χρειαστεί να στείλουν δικαιολογητικά. Δείτε στο... αναλυτικό αφιέρωμα του fpress.gr ποιοι θα εισπράξουν από 40 έως 980 ευρώ Το «πασχαλινό» επίδομα του Απριλίου, θα καταβληθεί σε περίπου 700.000 οικογένειες που έχουν ένα ή περισσότερα παιδιά το οποίο θεωρείται προστατευόμενο μέλος. Πρακτικά, είναι τα ανήλικα παιδιά και οι φοιτητές που δεν έχουν δικό τους εισόδημα. Δεν πρόκειται για πρόσθετο επίδομα.

 Απλώς, η κυβέρνηση τροποποιεί τα χρονοδιαγράμματα καταβολής του επιδόματος έτσι ώστε να «γλυκάνει» τους οικογενειάρχες ενόψει εορτών (και εκλογών). Τι συνέβη πέρυσι; Το υπουργείο Οικονομικών περίμενε να υποβληθούν οι φορολογικές δηλώσεις ώστε να γνωρίζει τα φορολογητέα εισοδήματα του καθενός. Περίμενε επίσης, οι οικογένειες να συμπληρώσουν το σχετικό έντυπο Α21. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Η καταβολή του οικογενειακού επιδόματος, να γίνει, για τους περισσότερους, τον Σεπτέμβριο του 2013 ενώ η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη καθώς μέχρι και πριν από λίγες εβδομάδες, ο ΟΓΑ –αρμόδιος φορέας για την καταβολή του επιδόματος- εξακολουθούσε να δέχεται αιτήσεις και τροποποιητικές δηλώσεις. Τι θα συμβεί φέτος; 

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου Εργασίας (σ.σ για το θέμα υπήρξε συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση την Παρασκευή), τον Απρίλιο, θα προκαταβληθεί το επίδομα για το πρώτο τρίμηνο του 2014. Τα ποσά, θα καταβληθούν σε όσοι είναι εγγεγραμμένοι στο σχετικό μητρώο το οποίο πρακτικά περιλαμβάνει όσους δικαιούνταν το οικογενειακό επίδομα το 2013. Φυσικά, από τις φορολογικές δηλώσεις που θα υποβληθούν φέτος, μπορεί να προκύψει είτε ότι κάποιος εισέπραξε επίδομα χωρίς να το δικαιούται, είτε ότι πρέπει να του καταβληθεί το επίδομα που δεν του δόθηκε πέρυσι, επειδή έπεσαν τα εισοδήματά του. Και στις δύο περιπτώσεις, οι διορθώσεις θα γίνουν μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης δηλαδή μετά τον Ιούλιο του 2014. Πόσα όμως είναι τα χρήματα που θα καταβληθούν στους 700.000 ενδιαφερόμενους; Η απάντηση εξαρτάται από τον αριθμό των παιδιών και από το ύψος του εισοδήματος. Τα δεδομένα έχουν ως εξής:Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

Google+ Badge

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Google+ Followers

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger