Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Κοπή πίτας του Επιμελητηρίου και μίνι απολογισμός.

Σε μια σεμνή κατά τα άλλα εκδήλωση με παρόντες αρκετούς   εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου, έκοψε την βασιλόπιτά του το  Επιμελητήριο Λευκάδας κάνοντας παράλληλα και ένα μίνι απολογισμό για όσα έχουν γίνει τα δύο χρόνια που στο τιμόνι του φορέα είναι η νέα διοίκηση. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον νέο χώρο του Επιμελητηρίου  πάνω από το ΤΑΟΛ, το απόγευμα του Σαββάτου 15/02/2014. 
Το παρόν έδωσαν ο Βουλευτής Λευκάδας Θεόδωρος Σολδάτος, ο Διοικητής του ΟΓΑ Ξενοφών Βεργίνης, Εκπρόσωποι του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη  Λευκάδος, ο σύμβουλος της κυβέρνησης και πρόεδρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων κος Παναγόπουλος Αντώνης καθώς και περιφερειακοί σύμβουλοι.
Ήταν η πρώτη φορά μάλιστα (όσο μπορούμε να θυμηθούμε) που η διοίκηση του Επιμελητηρίου Λευκάδας παίρνει την πρωτοβουλία να πραγματοποιήσει κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Η αποτίμηση του απολογισμού του Επιμελητηρίου

Συντονιστής και οικοδεσπότης της εκδήλωσης ήταν η διοικητική επιτροπή Λιβιτσάνος Ιωάννης Α΄ Αντιπρόεδρος, Μπουρδάρας Γεώργιος Β΄ Αντιπρόεδρος, Σκληρός Στάθης Οικονομικός Επόπτης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κύριος Σωτήρης Σκιαδαρέσης ο οποίος χαιρέτησε του παρευρισκομένους,  παρουσιάζοντας με την ευκαιρία και έναν μικρό απολογισμό των δράσεων που έχει κάνει τα τελευταία δύο χρόνια επί προεδρίας του το Επιμελητήριο καθώς και τις μελλοντικές ενέργειές του.
Ενδεικτικά ανέφερε πως πρωταρχικό μέλημα ήταν η ανταπόκριση στον γνωμοδοτικό ρόλο που έχουν εκ του Νόμου τα Επιμελητήρια με μοναδικό γνώμονα και κριτήριο την ανάδειξη των προβλημάτων του επιχειρηματικού κόσμου.
Ένα άλλο θέμα στο οποίο δόθηκε  ιδιαίτερη έμφαση ήταν της ενημέρωσης των μελών  ώστε να γνωρίζουν τις ενέργειές,  να πληροφορούνται όλα τα θέματα που άπτονται των ενδιαφερόντων τους και σχετίζονται είτε με προγράμματα στα οποία μπορούν να ενταχθούν προκειμένου να αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες  ή τα προϊόντα τους, είτε με αλλαγές στη νομοθεσία και άλλα επιχειρηματικά νέα. Επίσης, ιδιαίτερο υπήρξε το ενδιαφέρον για τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου σε προγράμματα όπως το ΤΟΠΕΚΟ και το ΤΟΠΣΑ δίνοντας τη δυνατότητα προσφοράς περισσότερων υπηρεσιών στους επαγγελματίες και δεδομένης της δυσκολίας των μελών  να ανταπεξέρχονται στις οικονομικές τους υποχρεώσεις- τα προγράμματα αποτελούν για το φορέα πηγές χρηματοδότησης.
Στα σκαριά βρίσκεται πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί από το Επιμελητήριο μέσα στο 2014 και θα προβάλει όλες τις επιχειρήσεις του νομούΞενοδοχεία, Ενοικιαζόμενα δωμάτια, καταστήματα εστίασης, καφετέριες,  μπαρ κλπ. Το πρόγραμμα αυτό θα προβληθεί σε ειδική εκδήλωση από το Επιμελητήριο στους επαγγελματίες του νομού μας άμεσα.  
Όσον αφορά τον τουρισμό, στόχος της νέας διοίκησης του  Επιμελητηρίου από την αρχή ήταν η επαγγελματική προσέγγιση του τουριστικού μας προϊόντος. Στόχευσε νέες αγορές όπως ήταν αυτή της Ρωσίας  και του Βελγίου καθώς και η αεροπορική σύνδεση του Ακτίου με πτήσεις χαμηλού κόστους. Επετεύχθη συμφωνία με την αεροπορική εταιρία  Volotea που δραστηριοποιείτε στην γειτονική μας Ιταλία και αρχίζουν πτήσεις από τον Ιούνιο του 2014  από την Βενετία προς το Ακτιο. Η συγκεκριμένη πτήση ανέφερε ο κος Σκιαδαρέσης θα επιφέρει περίπου  1,3  εκ. ευρώ έσοδα με προοπτικές για πολύ περισσότερα τα επόμενα χρόνια στη τοπική οικονομία.  .
Κρουαζιέρα, ο κύριος Σκιαδαρέσης ανέφερε επίσης ότι η είναι η πρώτη φορά που η Λευκάδα εντάσσεται σε πρόγραμμα κρουαζιέρας και μάλιστα από τη καλύτερη εταιρεία στο κόσμο στην κατηγορία των μικρο-μεσαίων κρουαζιερόπλοιων, την Seabourn.

Από τον περασμένο Μάρτιο λειτουργεί η επιτροπή τουρισμού Λευκάδας, στην οποία μετέχουν εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου, του συλλόγου Ξενοδόχων, του συλλόγου ενοικιαζομένων δωματίων, των εμπορικών συλλόγων και της Μαρίνας Λευκάδας, η επιτροπή  πραγματοποιεί σε τακτά χρονικά διαστήματα συναντήσεις με σκοπό την προώθηση της τουριστικού μας προϊόντος και την συζήτηση των προβλημάτων που προκύπτουν.    

Ο κύριος Σκιαδαρέσης μεταξύ άλλων τόνισε « Όλα έγιναν από ένα φορέα δημοσίου δικαίου, γεγονός που είναι πρωτόγνωρο και για τα ελληνικά δεδομένα αλλά και το τόπο μας. Για όλες μας τις δράσεις δαπανήθηκαν πενιχρά χρήματα και στηριχτήκαμε αποκλειστικά σε επικοινωνιακά εργαλεία που εμείς αναπτύξαμε.  Τα προσδοκώμενα έσοδα που θα εισέλθουν στην τοπική οικονομία, και εκφράζονται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ, θα εξαρτηθούν από τη συμβολή όλων μας. 


Εντάσεις στην ομιλία Παναγόπουλου
Καλεσμένος στην πρωτοχρονιάτικη πίτα του Επιμελητηρίου ήταν ο οικονομικός σύμβουλος της διακομματικής κυβέρνησης κύριος Παναγόπουλος. Σε σημείο της ομιλίας του είπε χαρακτηριστικά: «Η κυβέρνηση που ανέλαβε το 2012 παρέλαβε έναν προϋπολογισμό ήδη υλοποιούμενο στον οποίο υπήρχαν μόνο φόροι και αποκεφαλισμοί. Δεν υπήρχε σχέδιο να βγει η χώρα από το τέλμα. Αυτή τη στιγμή ότι γίνεται είναι με σχέδιο. Δε μπορούμε να πούμε πολλά πράγματα λόγω δεσμεύσεων που έχουμε. Να ξέρετε όμως ότι έχουμε εφαρμόσει ρήτρες θετικής βελτίωσης για ότι επιτυγχάνουμε όπως είναι η ρήτρα επιστροφής του 70% του πρωτογενούς πλεονάσματος. Από έλλειμμα 10 έως 30 δις το χρόνο πετύχαμε φέτος 1,5 περίπου δις πλεόνασμα που θα διατεθεί για τα χαμηλά εισοδήματα, τους ένστολους, την ανεργία και σε σημαντικούς καίριους στόχους».

Ακούγοντας όλα τα παραπάνω ο κύριος Ζώης Μικρώνης, φανερά εκνευρισμένος απαίτησε από τον κύριο Παναγόπουλο να αφήσει τα ευχολόγια στον κόσμο που υποφέρει. Από τη στιγμή που έκλεισαν τόσες επιχειρήσεις ο κύριος Μικρώνης θεώρησε θρασύ το λόγο του κύριου Παναγόπουλου για αναπτυξιακή πορεία της κυβέρνησης και τον κατηγόρησε ότι την ώρα που οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλείνουν ο ίδιος πληρώνεται με παχυλούς μισθούς.
Η απάντηση Παναγόπουλου στον κύριο Μικρώνη ήταν «Αν το θεωρείτε θράσος να ενημερώνεστε αφήστε τους άλλους να ενημερωθούν τουλάχιστον».
Τα πνεύματα έσπευσε να ηρεμίσει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου και στη συνέχεια η εκδήλωση κύλησε ομαλά με τους χαιρετισμούς του Βουλευτή Λευκάδας κύριου Σολδάτου και του Διοικητή του ΟΓΑ κύριου Βεργίνη μέχρι την κοπή της πίτας.




Χαιρετισμοί Βουλευτή και Διοικητή ΟΓΑ
Στις ομιλίες του ο κύριος Σολδάτος και ο κύριος Βεργίνης είχαν ένα κοινό σημείο. Την αναφορά τους ότι η ελπίδα για το μέλλον της χώρας και της τοπικής μας κοινωνίας είναι η σύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον δευτερογενή και τον τουρισμό.
Ο Βουλευτής Λευκάδας κ. Σολδάτος είπε πως δέχτηκε τόσες «ενοχλήσεις» εδώ και ενάμιση χρόνο από το Επιμελητήριο όσες δεν είχε ποτέ στην ζωή του, με σκοπό την προώθηση των συμφερόντων της Λευκάδας.
Αναφέρθηκε στο τρέχον πρόγραμμα της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας που θα επιφέρει τζίρο γύρω 2,2 δις  αποδίδοντας ΦΠΑ περίπου 600 εκατ. «Όταν μιλάμε για ένα και ενάμιση δις πλεόνασμα φανταστείτε τι συμμέτοχη έχουν τέτοιες αναπτυξιακές κινήσεις», είπε.
Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ο Διοικητής του ΟΓΑ Ξενοφώντας Βεργίνης  λέγοντας για το Επιμελητήριο « Οι πολλαπλές δράσεις του Επιμελητηρίου ήταν εξαιρετικές και ο βαθμός επιτυχίας του πιστεύω να ήταν σημαντικός. Η εποχή δεν προσφέρεται για κολακευτικά λόγια όμως πρέπει να εξυμνούμε αυτούς που έχουν το θάρρος και το κουράγιο να δράσουν μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων που ο χρόνος και ο τόπος δίνει. Θέλω να συγχαρώ το επιμελητήριο γιατί συγκροτημένα μπορεί να οδηγήσει τον τόπο σε κάποιες μέρες περισσότερης αισιοδοξίας ιδιαίτερα όταν είναι δύσκολες οι μέρες».
Τέλος ο κύριος Βεργίνης είπε πως συμπαραστέκεται στους επιχειρηματίες που περνάνε δύσκολες ώρες και πως  ο κοινός αγώνας είναι αυτός που θα μας βγάλει από το  αδιέξοδο.






































Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger