Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Χωρίς τρόικες, ξένους και μνημόνια…τι;


Του Θανάση Νικολαΐδη
ΔΕΝ αλλάζουμε ριζικά. Ωστόσο κάτι γεννιέται απ’ την ανάγκη. Αν υπήρχε «εθνικό» φιλότιμο, δεν θα βουλιάζαμε. Αν είμασταν στην πράξη πατριώτες και δημοκράτες, θα’ χαμε…καρυδώσει τους άρπαγες. Με καταγγελίες που δεν είναι κάρφωμα, όταν είσαι με το δίκαιο και τον νόμο. Θα ακρωτηριάζαμε μακρυχέρηδες, θα κόβαμε το πάρτι σε σινάφια, θα διαλύαμε κυκλώματα.

ΔΕΝ το κάναμε ατομικά και εθνικά και μας πλάκωσαν προβλήματα, πριν πλακώσουν τρόικες για ελέγχους, μνημόνια που μας δίχασαν και αγριεμένοι δανειοδότες μας για τα λεφτά τους. Και τώρα; Μας επέβαλε η ανάγκη τους δικούς της όρους, οι δυνάμεις «κατοχής» επιμένουν και «αι ημέτεραι…αντιστασιακαί δυνάμεις ανθίστανται». Το «Σύστημα» τρίζει, αλλά δεν κατεδαφίζεται.
ΑΣ υποθέσουμε, λοιπόν, πως δεν μας επισκέπτονταν τρόικες για ελέγχους και ταπεινώσεις. Οι δανειοδότες μας έστεκαν μακριά, χωρίς να επεμβαίνουν (έμμεσα) στα «ήθη» και στις «παραδόσεις» μας. Χωρίς μνημόνια, λοιπόν, και αγωνίες, χωρίς αγώνα για την επιβίωση. Και πως να χωρίσεις τη δημόσια ζωή, με αθώους και θύματα, να σκιαγραφήσεις την Ελλάδα της κομπίνας και της ρεμούλας;
ΞΕΚΙΝΑΜΕ απ’ το πιο ανώδυνο και γελοίο, μιας και η προμνημονιακή Ελλάδα ήταν κωμωδία, πριν γίνει τραγωδία. Θα συνεχίζαμε ανέμελοι τις γύρες του ζεϊμπέκικου στα…σκυλάδικα!
ΘΑ επιμέναμε σε ένα δημόσιο υδροκέφαλο, χωρίς μηχανοργάνωση. Για κυκλώματα και κυκλωματάκια ανενόχλητα, στο σκοτάδι. Με τον ελεγχόμενο και ελεγκτή! Οι ΜΚΟ θα αυγάτιζαν μετρώντας τις «εισπράξεις» και οι κομπιναδόροι θα μας έραιναν με αφορολόγητο πετρέλαιο.
ΧΩΡΙΣ τα (επαχθή) μνημόνια, δεν θα’ χες υπουργό στη φυλακή, δεν θα ψηλάφιζες κλεμμένα, κι ούτε κάποιους «κάποιους» στη στενή, με την ελπίδα να «μιλήσουν».
ΟΙ εθνοπατέρες μας θα συνεδρίαζαν «νύκτωρ» για την επέκταση των προνομίων τους. Θα μοίραζαν χαμόγελα σε δημόσιες εμφανίσεις κι ο ψηφοφόρος θα έσπευδε για χειραψία. 

ΜΙΑΣ και μπήκαμε στο χορό (με τρόικες και μνημόνια), να εντείνουν τους ρυθμούς, να κάνουν τις υπερωρίες του. Ποιοι; Οι νομοθέτες μας; Μην το περιμένεις. Η Δικαιοσύνη. Με τη μηχανοργάνωση που σκόπιμα της στερήσαμε. Με τους/τις δικαστές που δεν διευκολύναμε, δεν προστατεύσαμε. 
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger