Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Τρία νέα προγράμματα απασχόλησης για 27.713 ανέργους.

Ξεκινούν άμεσα τρία νέα προγράμματα απασχόλησης, με αποφάσεις του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, σε στοχευμένες κατηγορίες ανέργων.
"Αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο πόρο, ευρωπαϊκό και εθνικό, προκειμένου να καταπολεμήσουμε την ανεργία με σύγχρονα και καινοτόμα εργαλεία εντάσσοντας

όλο και περισσότερες ομάδες πληθυσμού στην αγορά εργασίας." αναφέρει ο κ. Βρούτσης.
Η εφαρμογή του ......
«Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης για την Απασχόληση και την Καταπολέμηση της Ανεργίας» (συνολικού προϋπολογισμού 1.527.642.069 ευρώ με ευκαιρίες εισόδου στην αγορά εργασίας 443.474 ανέργων) που εξήγγειλε πρόσφατα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ξεκινούν άμεσα  υλοποιώντας τα τρία νέα στοχευμένα προγράμματα απασχόλησης για ανέργους. 

Συγκεκριμένα υπογράφτηκαν οι Υ.Α που αφορούν τα παρακάτω προγράμματα:
1.«Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ανέργων, ηλικίας 30 – 66 ετών» μέσω του οποίου θα επιχορηγούνται επιχειρήσεις για την πρόσληψη (με πλήρη μισθό και ασφάλιση) ανέργων, ηλικίας 30-66 ετών. Η επιχορήγηση του μισθολογικού κόστους των προσλαμβανόμενων διαρκεί ένα χρόνο και ανέρχεται στα 18 ευρώ ημερησίως και μέχρι 25 ημέρες το μήνα. Η συγκεκριμένη παρέμβαση αφορά 10.000 άνεργους και η συνολική του δαπάνη ανέρχεται στα 54.000.000 ευρώ.
 2.«Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ωφελούμενων των δράσεων “Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας – ΤοπΣΑ” και “Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες – ΤοπΕΚΟ”»,μέσω του οποίου θα τοποθετούνται σε θέσεις απασχόλησης άνεργοι όλων των ηλικιών που συμμετείχαν σε τοπικά σχέδια. Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέργους (μισθωτοί και ημερομίσθιοι) κάτω των 25 ετών ανέρχεται στο ποσό των 15 € την ημέρα και μέχρι  25 ημέρες το μήνα, ενώ η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέργους ηλικίας άνω των 25 ετών ανέρχεται στο ποσό των 18 € την ημέρα και μέχρι 25 ημέρες το μήνα. Το ποσό επιχορήγησης καλύπτει τμήμα  του μισθολογικού  κόστους και η συνολική διάρκεια του προγράμματος ορίζεται στους τέσσερις (4) μήνες. Ωφελούμενοι θα είναι 10.000 άνεργοι και το κόστος της παρέμβασης ανέρχεται στα 17.000.000 ευρώ.
3.«Παρεμβάσεις για ευπαθείς κοινωνικά ομάδες (ΕΚΟ), το οποίο αφορά συνεκτικές δράσεις για κοινωνική ενσωμάτωση και ένταξη στην αγορά εργασίας για ευπαθείς ομάδες (άτομα με αναπηρία, αποφυλακισμένοι, οροθετικοί, πρώην χρήστες ουσιών κ.α.). Ωφελούμενοι είναι 7.713 άνεργοι αυτής της κατηγορίας και η συνολική δαπάνη του προγράμματος ανέρχεται στα 79.560.000 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έναρξη των δυο πρώτων προγραμμάτων, τους όρους και τις προϋποθέσεις ένταξης σε αυτά, οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις και ωφελούμενοι θα πρέπει να απευθυνθούν στις τοπικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ ή στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ,
www.oaed.gr όπου θα αναρτηθούν και οι σχετικές προκηρύξεις.
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger