Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Επιμελητήριο Λευκάδας: Επιστολή στον Υπουργό Μεταφορών για την υποθαλάσσια ζεύξη της Λευκάδας

Το Επιμελητήριο Λευκάδας σας κάνει γνωστό ότι με αφορμή τις εξαγγελίες του Υπουργού Μεταφορών, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αναφορικά αφενός μεν με την δημοπράτηση της κατασκευής των οδικών δικτύων Βόνιτσας –Λευκάδας, Ακτίου- Λευκάδας,  αφετέρου δε σχετικά με την κατασκευή υποθαλάσσιας σήραγγας στην Λευκάδα, η οποία πρόκειται να ενώσει το νησί με την Αιτωλοακαρνανία, απέστειλε έγγραφο στο Υπουργείο Μεταφορών με το οποίο υπογράμμιζε τα παρακάτω.
Όσον αφορά την κατασκευή – ολοκλήρωση των οδικών δικτύων η διοίκηση του Επιμελητηρίου υπογράμμισε ότι τα έργα αυτά κρίνονται ζωτικής σημασίας για την περιοχή δεδομένου ότι
πρόκειται να μεταμορφώσουν κυριολεκτικά τον οδικό χάρτη της ΒΔ Ελλάδας και να αναδείξουν έτι περαιτέρω το νησί ως τουριστικό προορισμό.
Ωστόσο, σχετικά με την κατασκευή υποθαλάσσιας σήραγγας στην Λευκάδα, η οποία θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ ή θα κατασκευαστεί με ΣΔΙΤ και θα κοστίσει περίπου 70-80 εκατομμύρια euro, επισημάνθηκε ότι:
α)  Η υλοποίηση ενός τέτοιου έργου δεν θα έχει σχεδόν καμία χρησιμότητα για το  νησί μας, απεναντίας, θα αναγκάσει όλους τους κατοίκους να πληρώνουν κάθε φορά που θα εισέρχονται αλλά και θα εξέρχονται από αυτό.
β) Θα αυξηθούν τα μεταφορικά κόστη των επιχειρήσεων και θα προκληθούν αρνητικές επιπτώσεις στις επιχειρήσεις του νησιού, διότι θα αποτρέπονται οι κάτοικοι των γύρω περιοχών να επισκέπτονται την τοπική αγορά για τα ψώνια τους αλλά και για την διασκέδαση τους.
γ) Τα χρήματα που πρόκειται να δαπανηθούν για το έργο αυτό θα μπορούσαν να διατεθούν στην κατασκευή βασικών υποδομών που στερείται ο τόπος (διαλυμένο δίκτυο ύδρευσης, ημιτελές δίκτυο αποχέτευσης, απορρίμματα, κλπ).
Τέλος, η διοίκηση του φορέα υπογράμμισε στον Υπουργό Μεταφορών την αναγκαιότητα διαβούλευσης όλων των φορέων επί του συγκεκριμένου θέματος, ώστε να μην υπάρξουν αργότερα αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία, και πρόσθεσε ότι το Επιμελητήριο έχει πρόταση για την αποσυμφόρηση της πόλης της Λευκάδας από την κυκλοφορία των αυτοκινήτων, που σύμφωνα με την άποψη της αποτελεί τη μοναδική θετική συνέπεια της υποθαλάσσιας ζεύξης και μάλιστα με κόστος το 1/10 του κόστους της υποθαλάσσιας.
Για τη Διοικητική Επιτροπή
Ο Πρόεδρος
Σωτήριος Σκιαδαρέσης
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger