Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Στην 3η Γενική Συνέλευση του Επιμελητηρίου αλλά και στην έκθεση HO.RE.CA. ο Αυξητικές τάσεις στον Τουρισμό για το 2014 προβλέπει το ΞΕΕ




Η Γαστρονομία αιχμή του δόρατος;
Με την ευκαιρία της μετάβασής του στην Αθήνα για τη συμμετοχή του στο Συνέδριο για τον στρατηγικό σχεδιασμό της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής Ιονίου, ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Κέρκυρας, Χρήστος Σκούρτης, παρευρέθη ως προσκεκλημένος του προέδρου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, Γιώργου Τσακίρη, στην 3η Γενική Συνέλευση του Επιμελητηρίου αλλά και στην έκθεση HO.RE.CA.



  Στους περίπου 1.300 παριστάμενους ξενοδόχους παρουσιάστηκε ο απολογισμός του 2013 για τον ελληνικό τουρισμό, με στοιχεία του Κέντρου Τεκμηρίωσης του Ελληνικού Τουρισμού (ΚΤΕΤ).  Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΞΕΕ, που αναμένεται να οριστικοποιηθούν σύντομα, για τη χρονιά που πέρασε πετύχαμε 11,9 δις άμεσα έσοδα και περίπου 17,9 εκατ. επισκέπτες. Για το 2014 τα μηνύματα από τις βασικές αγορές προέλευσης των επισκεπτών της Ελλάδας, υπό την πάγια προϋπόθεση της διατήρησης της πολιτικής σταθερότητας και συγχρόνως της καλής εικόνας της χώρας μας, δείχνουν πως η χώρα μπορεί να επιτύχει περαιτέρω αύξηση τόσο σε είσοδο τουριστών όσο και έσοδα.

  Στη μεγάλη έκθεση ξενοδοχειακού εξοπλισμού και εστίασης ΗΟ.RE.CA, συμμετείχαν και οι παραγωγοί της Κέρκυρας με το δίκτυο «η Κέρκυρα παράγει»,  μια δυναμική παρουσία στον χώρο της γαστρονομίας. Η Κέρκυρα ήτα μία από τις 4 προσκεκλημένες περιοχές της Ελλάδας ανάδειξης της πρωτοβουλίας του ΞΕΕ «Ελληνικό Πρωινό». 
  Το περίπτερο της Κέρκυρας επισκέφθηκε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, που συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη, Χρήστο Σκούρτη.  Στη συνομιλία τους τονίστηκε η ανάγκη συντονισμένων δράσεων  της Περιφέρειας και του Υπουργείου με άξονα τη γαστρονομία και τον τουρισμό.

Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger