Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Τα τελευταία «κομματικά μαγειρέματα» για τις Δημοτικές Εκλογές





Το πλέον σίγουρο είναι ότι δεν θα είναι υποψήφιος ο νυν δήμαρχος  Κώστας Αραβανής. Μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε ο ίδιος και δηλώνει ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις ερχόμενες εκλογές έχουν ενταθεί οι συζητήσεις για τους πιθανότερους υποψήφιους που επιθυμούν να δοκιμάσουν την τύχη τους στο Δήμο Λευκάδας.
Πολλά ακούγονται και γράφονται για την υποψηφιότητα του Βουλευτή κύριου Θοδωρή Σολδάτου αλλά υπό προϋποθέσεις.

Ο κύριος Σπύρος Μαργέλης έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του και οι δημοσκοπήσεις ήδη του δίνουν ένα καλό ποσοστό για να διεκδικήσει την είσοδό του στο β’ γύρο των δημοτικών εκλογών. Το ενδιαφέρον βέβαια του κύριου Μαργέλη «εκτόπισε» κατά κάποιο τρόπο των Κώστα Αραβανή.
Ο κύριος Κώστας Δρακονταειδής (ΣΥΡΙΖΑ) βλέπει «από ψηλά» βάση δημοσκοπήσεων τα «μαγειρέματα» τα οποία προσπαθούν να του κλέψουν τη νίκη στο δεύτερο γύρο.

Ας δούμε πιο αναλυτικά τι συμβαίνει με αυτές τις τρεις  κύριες υποψηφιότητες. Σύμφωνα με τον κύριο Σολδάτο έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε, δήλωσε ότι τοπικοί φορείς της Νέας Δημοκρατίας του προτείνουν να θέσει υποψηφιότητα ποντάροντας φυσικά πως αν στηριχθεί από σύσσωμη τη Ν. Δημοκρατία σίγουρα θα διεκδικήσει τη νίκη στο δεύτερο γύρο απέναντι στον κύριο Δρακονταειδή. Δεν γνωρίζει ακόμα κατά πόσο είναι έτοιμος να αφήσει το Κοινοβούλιο σε περίπτωση που εκλεγεί και να εγκατασταθεί μόνιμα στη Λευκάδα. Είναι πρόθυμος να βοηθήσει το κόμμα του αλλά μάλλον δύσκολα θα εγκαταλείψει τη βουλευτική έδρα. Σαφέστερη απάντηση θα μας δώσει εντός ολίγων ημερών.
Ο κύριος Σπύρος Μαργέλης μετά τις ψηφοφορίες στα  μνημόνια   το 2010 και 2011 επιδιώκει να διεκδικήσει ξανά μια θέση «στα παλιά του λημέρια» όπως είναι ο Δήμος Λευκάδας. Κατά την διεκπεραίωση του ρεπορτάζ με σκοπό να διασταυρώσουμε τις πληροφορίες για τις υποψηφιότητες των δημάρχων που θα οριστικοποιηθούν εντός ολίγων ημερών επιχειρήσαμε να επικοινωνήσουμε με τον κύριο Μαργέλη για να μας επιβεβαιώσει ο ίδιος την υποψηφιότητά του μιας και πριν δύο χρόνια είχε δηλώσει ότι δεν θα ξαναπολιτευτεί. Σάββατο βράδυ έπειτα από επανειλημμένες προσπάθειες να τον βρούμε, το τηλέφωνό του ήταν κλειστό. Καταφέραμε να επικοινωνήσουμε Κυριακή πρωί ενημερώνοντάς τον για το λόγο τον οποίο τον καλέσαμε αλλά αδυνατούσε  να επιβεβαιώσει ή να αρνηθεί την υποψηφιότητά του  γιατί σύμφωνα με τον ίδιο εκείνη τη στιγμή ταξίδευε ζητώντας μας να τον καλέσουμε το απόγευμα για να συζητήσουμε. Όμως για δεύτερο απόγευμα στη σειρά το τηλέφωνό του ήταν κλειστό.
Ο κύριος Κώστας Δρακονταειδής δεν εφησυχάζει και βρίσκεται σε εγρήγορση παρότι οι δημοσκοπήσεις του δίνουν ένα σημαντικό προβάδισμα. Η εκτόξευση φυσικά από τρίτη παράταξη στις προηγούμενες εκλογές, στην πρώτη τώρα θέση των δημοσκοπήσεων  έχει να κάνει και με την αντίδραση του κόσμου που θέλει να τιμωρήσει στις δημοτικές εκλογές τα κόμματα που κυβερνούν και τους έχουν φέρει σε πολλά αδιέξοδα με κυριότερο το οικονομικό.

Οι άλλοι ενδιαφερόμενοι
Πέραν από αυτά τρία ονόματα που ακούγονται υπάρχουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι πρόθυμοι να καταθέσουν υποψηφιότητα. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί τους  ο κύριος Ξενοφώντας Βεργίνης   μας απάντησε αρνητικά όσον αφορά το σενάριο που κυκλοφορεί τελευταία από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας. Πιστεύουμε όμως ότι δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη. Από την άλλη μεριά  ο αντιδήμαρχος Πραξιτέλης Σούνδιας μας εξέφρασε την επιθυμία του να καταθέσει υποψηφιότητα για τις ερχόμενες εκλογές. Ενδιαφέρον υπάρχει και από τη μεριά του κυρίου Θανάση Καββαδά.  Το μόνο που αναμένουμε είναι το ποιοι θα περάσουν οριστικά την πόρτα του πρωτοδικείου. 
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger