Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ - ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ



ΠΡΟΣ: Όλους τους εργαζόμενους και το λαό της Λευκάδας
             Όλους τους μαζικούς φορείς

Είναι γνωστό (ανακοίνωση καταγγελία και του Εργατικού Κέντρου από τις 21-12-2013)  ότι με διυπουργική απόφαση 558,6 στρέμματα των παλαιών αλυκών Λευκάδας, καθώς και δυο οικόπεδα στην Βασιλική 9 στρέμματα το καθένα, μεταβιβάζονται, στο «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου» (ΤΑΙΠΕΔ).
Η απόφαση αυτή είναι στα πλαίσια του στόχου για βγάλουν από το ξεπούλημα 3,8 δισ. Ευρώ. Γι’ αυτό και δεν χωράει κανένας εφησυχασμός του τύπου  «άμα αφαιρέσουμε τα κτίρια και τους δρόμους θα μας πάρουν λιγότερα στρέμματα!!!» . Όπως αναφέραμε και στην πρώτη ανακοίνωση μας, στο νέο «επενδυτικό σχήμα» θα περάσουν τα προς παραχώρηση φιλέτα δημόσιας γης καθώς και κτίρια που στεγάζουν κρατικές υπηρεσίες.

Η πολιτική της συγκυβέρνησης, που αρπάζει την λαϊκή περιουσία και την παραδίδει βορά στην κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων στον τουρισμό και στην αναψυχή, χτυπάει και τον τόπο μας.  Δεν πρέπει να επιτρέψουμε  το ξεπούλημα αυτό (που δεν θαναι και το τελευταίο).
Καλούμε τους εργαζόμενους και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα,  την νεολαία, και τους μαζικούς φορείς, να  παλέψουν συλλογικά και οργανωμένα,  κατά των συνεπειών αυτής της πολιτικής του ξεπουλήματος, της πολιτικής που καταδικάζει στην φτώχεια και την εξαθλίωση, μέχρι να την ανατρέψουμε.

Το Σαββατοκύριακο 25 και 26 του Γενάρη συνεδριάζει στην Λευκάδα (κτίριο Διοικητηρίου) το Περιφερειακό Συμβούλιο.
Πρέπει να απαιτήσουμε την συζήτηση του θέματος (προ ημερησίας διάταξης) και την λήψη απόφασης  που να καταδικάζει την κυβερνητική πολιτική του ξεπουλήματος της λαϊκής περιουσίας για την εξυπηρέτηση ντόπιων και  ξένων συμφερόντων.
Γι’ αυτό καλούμε φορείς και εργαζόμενους το Σάββατο στις 10.30 το πρωί να παρευρεθούν στο χώρο της συνεδρίασης για να καταγγείλουμε την απόφαση ξεπουλήματος και να απαιτήσουμε ανάλογη απόφαση του Περιφερειακού Συμβούλιου, που θα ζητά και ακύρωση της απόφασης παραχώρησης στο ΤΑΙΠΕΔ.
 
Λευκάδα  23-1-2014                                                                          

Η  ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger