Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Γέμισε παιδικά χαμόγελα η γιορτή της Equal Society

Ευχάριστη δημιουργική απασχόληση χάρισε στα παιδιά την περασμένη Κυριακή ο Μη Κυβερνητικός Οργανισμός Equal Society στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή που διοργάνωσε στην αίθουσα του ξενοδοχείου Ionian Star. Μικροί και μεγάλοι διασκέδασαν μέσα από τα παιχνίδια που έπαιξαν οι εθελοντές παρέα με τα κορίτσια του τοπικού τμήματος Νυδριού του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού.
Κεντρική ιδέα της γιορτής ήταν να
παρουσιαστούν στα νέα παιδιά παλιά αγαπημένα ομαδικά παιχνίδια που παίζανε οι παλαιότερες γενιές στα σχολεία και στις γειτονιές.
Στην πλειοψηφία τους τα παιδάκια φάνηκε να μην γνωρίζουν τα περισσότερα από τα παλιά παιχνίδια αλλά μπήκαν αμέσως στο πνεύμα των παιχνιδιών και διασκέδασαν χάρη στην καλή διάθεση των εθελοντών! Αγαλματάκια, χαλασμένο τηλέφωνο, η Μέλισσα, το Μαντήλι ήταν μόνο μερικά από τα παιχνίδια που έπαιξαν. Το πιο διασκεδαστικό σημείο ήταν η ανάγνωση του παραμυθιού «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα» που περιείχε παντομίμα με τους εθελοντές να ξετυλίγουν το κωμικό «θεατρικό» τους ταλέντο στα παιδιά!
Παράλληλα παιδιά και ενήλικες αντάλλαξαν δώρα, παιχνίδια, βιβλία στις ανταλλαγές που είχαν στηθεί απέξω από την αίθουσα.
Η εκδήλωση καλύφθηκε ραδιοφωνικά από τον Prisma 95,1 και στην παρουσίαση ήταν οι δημοσιογράφοι Σπύρος Φρεμεντίτης και Παναγιώτης Κουνιάκης.  Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν η ψυχολόγος Βασιλική Κατωπόδη και ο Διευθυντής του Δεύτερου Γυμνασίου Λευκάδας Νίκος Κονιδάρης οι οποίοι μίλησαν ραδιοφωνικά για τη σημαντικότητα του ομαδικού παιχνιδιού στη ζωή και στην κοινωνικοποίηση των παιδιών.
Παραβρέθηκε και η προϊσταμένη της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λευκάδας κυρία Μαρία Ρούσσου η οποία και παραχώρησε δύο βιβλία της Βιβλιοθήκης για να κληρωθούν σε δύο τυχερούς της βραδιάς.
Πολλές κληρώσεις πλούσιων δώρων για τα παιδιά, χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες, χορό και τραγούδι ενθουσίασαν τους μικρούς φίλους και ακόμη περισσότερο τους γονείς που έβλεπαν τα παιδιά τους να περνάνε ευχάριστα και δημιουργικά!
Όλα τα παιδιά φύγανε με χαμόγελο γιατί περάσανε καλά και η Equal Society κατάφερε να μοιράσει σε όλα παιχνίδια! 


Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger