Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

ΝΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΚΑΡΥΩΤΩΝ…



Πρέπει να συμβεί ατύχημα, για ν’ ανοίξουν τ’ αυτιά της η Δημοτική Αρχή;  


Της Άντζη Λάζαρη
Φωνή βοώντος εν τη ερήμω… η φωνή του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Καρυωτών, Γιάννη  Γεωργάκη , για την ανάγκη παρέμβασης της Δημοτικής Αρχής στην επισκευή του γηπέδου  μπάσκετ της περιοχής, λόγω της επικινδυνότητας τόσο της περίφραξης, όσο και των εγκαταστάσεων.
Ξεκινώντας τις «οχλήσεις» του προς τον Δήμο  από τον Φεβρουάριο του 2011, τώρα, σχεδόν δύο χρόνια μετά, ο χώρος άθλησης της νεολαίας είναι ακόμη πιο παρατημένος , ακόμη πιο άθλιος, ακόμη πιο επικίνδυνος… Κι αυτό, γιατί τα αυτιά των αρμοδίων παραμένουν ερμητικά κλειστά.


Θα πρέπει να διευκρινίσουμε, βέβαια , πως τα αιτήματα του Συμβουλίου της Κοινότητας , αφορούσαν και την ανάγκη επισκευής της παιδικής χαράς, όμως εκεί , υπήρξε τελικά  η παρέμβαση των αρμοδίων του Δήμου , όταν κάποια ατυχήμτα τους «ανάγκασαν»  να έρθουν αντιμέτωποι με το πρόβλημα.
Στις «τριτοκοσμικές» όμως αθλητικές εγκαταστάσεις του γηπέδου- έτσι ακριβώς , όπως παραμένουν μέχρι και σήμερα-  αλήθεια,  δεν θα μπορούσε να συμβεί κάποιο ατύχημα;
 Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους…

  (ΠΙΝΑΚΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ)  Ένας απόλυτα… ασφαλής ηλεκτρολογικός πίνακας με ξαχαρβαλωμένα καλώδια!

Μια απόλυτα… ασφαλής  κολώνα με αφύλακτα καλώδια!


(ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ) Μια απόλυτα… ασφαλής περίφραξη , με αόρατο συρματόπλεγμα και θέα… δρόμο κι αυτοκίνητα!








(ΤΟΥΑΛΕΤΑ-ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΟ): Χωρίς σχόλιο… 
Η απόγνωση , αλλά και η αγανάκτησή του Προέδρου των Καρυωτών  για την αδιαφορία και την αδράνεια της Δημοτικής Αρχής , σ΄ ένα  θέμα που , αν μη τη άλλο, αφορά ένα χώρο συγκέντρωσης της νεολαίας  έφτασε μέχρι την ενημέρωση του Εισαγγελέα Λευκάδας, ο οποίος, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κυρίου Γεωργάκη, του πρότεινε να  προβεί στη σφράγιση γηπέδου , προκειμένου να αποφευχθούν τα… χειρότερα.




Η ίδια αγανάκτηση ξεχειλίζει από τα χείλη του Προέδρου των Καρωτών,  όταν μιλάει στην εφημερίδα μας για το πρόβλημα , που φαίνεται να μην ευαισθητοποιεί κανέναν από όσους θα έπρεπε:
«Ουδέ μία απάντηση έχω! Ούτε καν ξέρω τι γίνεται μ’ αυτούς!  Εγώ πήγα στον Εισαγγελέα, οποίος με απήλλαξε από την ευθύνη , αν συμβεί οτιδήποτε, γιατί εκεί ο χώρος δέχεται καθημερινά 30 με 40 παιδιά. Έφτασα στο σημείο να μαζέψω τα παιδιά και να μιλήσουμε ,  προσπαθώντας να τα προειδοποιήσω για τον κίνδυνο που ελλοχεύει και με κοίταζαν μέσα στα μάτια. Δυστυχώς,  με τον Καλλικράτη, εμείς πρέπει να αναφερόμαστε στον Δήμο και ο Δήμος να αναλαμβάνει τη λύση των θεμάτων που εισηγούμαστε.  Τώρα γιατί ο Δήμος , που στην κορυφή της πυραμίδας του βρίσκεται ο Δήμαρχος δεν κάτι , δεν ξέρω. Δεν ξέρω γιατί ο Δήμαρχος δεν θέλει να  φτιαχτεί το γήπεδο του μπάσκετ! Έστειλα,  εγώ προσωπικά , πρόσκληση στον Δήμαρχο έρθει να δει από κοντά τι γίνεται, αλλά μέσω του Αντιδημάρχου, πήρα αρνητική απάντηση. Με πήρε ο κύριος Πραξιτέλης  Σούνδιας και μου είπε πως ο Δήμαρχος δεν πρόκειται να έρθει , αλλά θα έρθει ο ίδιος , που είναι και υπεύθυνος των τεχνικών υπηρεσιών. Όσο τον είδατε εσείς… τον είδα κι εγώ!»



Φαίνεται πως ο κύριος Δήμαρχος προτιμάει να «νίπτει τας χείρας του» πετώντας  το μπαλάκι στους άλλους, γιατί και σε δική μας προσπάθεια να απαντήσει ως προς αυτό το θέμα, απλά , μας παρέπεμψε στην Αντιδήμαρχο , Ζωή Σκιαδά , που είναι κι εκείνη αρμόδια.
Επικοινωνήσαμε, λοιπόν , με την κυρία Σκιαδά , η οποία ήταν πρόθυμη να μας μιλήσει , έχοντας υιοθετήσει,  όμως, μια διαφορετική άποψη περί επικινδυνότητας του γηπέδου και θέτοντας θέμα προτεραιοτήτων…
«Είναι βέβαιο ότι το γήπεδο πρέπει να φτιαχτεί, γιατί υπάρχει πρόβλημα. Όμως το πρόβλημα είναι , κυρίως , ότι παλιότερα είχε φτιαχτεί σε  επέκταση και τώρα πρέπει να γίνει από την αρχή καινούρια οριοθέτηση του γηπέδου.
Όμως , έχω να πω δύο πράγματα,  πρώτον ότι έχουμε πάει με μηχανικούς και δεν κρίνεται επικίνδυνο και δεύτερον , ότι ξέρουμε ακριβώς τι πρέπει να κάνουμε,  αλλά χρειάζονται χρήματα . Όμως , αυτή τη στιγμή ο χρόνος και τα έξοδα μας πιέζουν , γιατί προτεραιότητά μας είναι το Κλειστό γυμναστήριο Λευκάδας και το Γήπεδο . Ήδη έχουν δαπανηθεί πολλά χρήματα εκεί και ακόμη υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να γίνουν, ώστε να προλάβουμε το χρόνο που εκπνέει. Θα το φτιάξουμε και το γήπεδο Καρυωτών, αλλά δεν είναι πρώτη προτεραιότητα αυτή τη στιγμή,  που είμαστε χρονικά στο μεταίχμιο.»
Μιας και η Αντιδήμαρχος αναφέρθηκε στο φλέγον θέμα του Γυμναστηρίου και του Γηπέδου , που κινδυνεύουν άμεσα με «λουκέτο» , τη ρωτήσαμε,  γιατί έπρεπε τα πράγματα να φτάσουν στην κόψη του ξυραφιού , ενώ μπορούσαν να το   αντιμετωπίσουν πιο υπεύθυνα, όταν ακόμα ήταν  εν τη γενέσει του. Η απάντησή της ήταν αυθόρμητη μεν… έκπληξη δε…

«Η σφράγιση των αθλητικών εγκαταστάσεων ήταν κεραυνός εν αιθρία!» 


Τώρα πώς γίνεται ένα θέμα που  κρατάει… χρόνια , με επανειλημμένα  πιστοποιητικά ακαταλληλότητας και άτυπες παρατάσεις της λειτουργίας των εγκαταστάσεων , να «σκάει» από το πουθενά και να τους αφήνει όλους άφωνους,   θα σας γελάσουμε... Ωστόσο,  η κυρία Σκιαδά μας δίνει μερικές πληροφορίες  σχετικά με τα όσα έχουν γίνει, έστω και καθυστερημένα  και όσα πρέπει ακόμη να γίνουν μέχρι το τέλος του χρόνου.
«Όλο αυτό τον καιρό φτιάχναμε , όμως ήταν πολλά αυτά που έπρεπε να γίνουν. Έχουμε κάνει,  όμως,  πολλά πράγματα και μάλιστα σε μια εποχή που ο Δήμος δεν έχει χρήματα .Έχουν σοβατιστεί τα αποδυτήρια, έχει φτιαχτεί στατικά το γήπεδο, γιατί υπήρχε σοβαρό πρόβλημα, έχουν φτιαχτεί οι κερκίδες και ακόμα είναι να φτιαχτούν οι τουαλέτες του κοινού , που είναι πολλές και χρειάζονται δάπεδα , πλακάκια, είδη υγιεινής. Την άλλη εβδομάδα μπαίνουν οι υδραυλικοί και παλεύουμε να τα προλάβουμε. Ελπίζουμε να τα καταφέρουμε. Τώρα, αν έχουμε κάνει κάποια λάθη κι εμείς, σίγουρα όλοι κάνουν λάθη…»   

Προσπαθώντας να αποκομίσουμε μια σαφή και ολοκληρωμένη εικόνα του θέματος απευθυνθήκαμε και σε όσους έχουν λάβει γνώση του προβλήματος που αντιμετωπίζει η Κοινότητα των Καρυωτών. 

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Λευκάδας Κωνσταντίνος Δρακονταειδής , στον οποίο έχει, επίσης , κοινοποιηθεί το επανειλημμένο  αίτημα του Προέδρου των Καρυωτών , μας δήλωσε:
«Το είχαμε θέσει το θέμα το 2012, δεν ξέρω… μπορεί να έχει χειροτερέψει κι άλλο η κατάσταση. Εγώ θα μιλήσω με τον Πρόεδρο, θα τον πάρω τηλέφωνο, να με ενημερώσει, γιατί  τα χωριά είναι 43 και δεν μπορούμε να έχουμε εικόνα από όλα. Στο βαθμό, όμως, που θα μου επιβεβαιώσει ότι η κατάσταση έχει χειροτερέψει , σε σχέση μ’ αυτά που μας είχε κοινοποιήσει γραπτά, εμείς προτιθέμεθα να το ξαναθέσουμε ως θέμα, γιατί και τότε το είχαμε θέση υπό τη μορφή ερώτησης.»
Καταρχήν κάθε μέρα που περνάει το γήπεδο έχει και χειρότερο χάλι… Όσο γι΄ αυτό το «παλιότερα» , να υπενθυμίσουμε , πως  το τελευταίο  έγγραφο  του Συμβουλίου της Τοπικής κοινότητας Καρυωτών, που κοινοποιήθηκε και στον κύριο Δρακονταειδή, φέρει ημερομηνία Μαρτίου 2013. Μήπως κάπου  παράπεσε;  
«Εμείς είχαμε βάλει ένα ζήτημα το 2012, με τη μορφή ερώτησης και ο Δήμαρχος, αν θυμάμαι καλά –μας είχε πει πως θα κάνει προσπάθεια να το τακτοποιήσει, αλλά δεν έγινε τίποτα. Ξέρετε , όμως , με πόσα τέτοια δεν έχει γίνει τίποτα; Αλλά είναι θέμα προτεραιοτήτων όλα τα πράγματα. Το θέμα είναι τι βάζεις σε προτεραιότητα. Αυτό ή κάτι άλλο. Το δεύτερο θέμα είναι όμως πως μερικά πράγματα μπορούν να βελτιώσουν την κατάσταση   και χωρίς χρήματα, με τους εργαζόμενους που ήδη έχεις. Δηλαδή, για παράδειγμα, το να διαμορφώσεις και να καθαρίσεις λίγο τον περιβάλλοντα χώρο , δεν απαιτεί χρήματα. Αλλά είναι θέμα οργάνωσης και εκεί υπάρχει ένα αλαλούμ! Τώρα σε έργα που χρειάζονται και χρήματα, βεβαίως και υπάρχει οικονομική στενότητα, όπως σε όλη την Ελλάδα άλλωστε, αλλά είναι θέμα προτεραιότητας και βούλησης.

Κάπου, εδώ δεν μπορούσαμε να μη σχολιάσουμε στον κύριο Δρακονταειδή το γεγονός πως κάποια ποσά δαπανώνται και για έργα δευτερεύουσας σημασίας. Όπως, για παράδειγμα 4.000 ευρώ για τοποθέτηση καμερών στο εργοτάξιο του Δήμου ή – ακόμη  χειρότερα – 6.000 ευρώ για δενδροφύτευση ένεκα… καλλωπισμού γέφυρας! Ο κύριος Δρακονταειδής απάντησε με μια καταγγελία που… καίει:

«Εμένα τα λέτε; Εγώ τα έχω καταγγείλει επανειλημμένως,  γιατί όχι μόνο γίνονται , αλλά γίνονται και με απ’ ευθείας ανάθεση!  Καταγγέλλω συνεχώς το ζήτημα των αναθέσεων, που μπορεί να φαίνονται τυπικές, αλλά τι να σας πω τώρα; Να σας πω ότι το 80% των χρημάτων που χρησιμοποιεί ο Δήμος σε έργα , γίνονται με απ’ ευθείας αναθέσεις;»
«Φωτιές» ανάβει  ο Κωνσταντίνος Δρακονταειδής, ας δούμε , όμως τι μας είπε και ο έτερος Δημοτικός Σύμβουλος , στο οποίο έχουν κοινοποιηθεί τα αιτήματα των Καρυωτών, ο 

ΒΕΡΓΙΝΗΣ : «Είχα φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Το μόνο που μπορώ να κάνω , είναι να επαναφέρω το θέμα και να το στηρίξω. Να δούμε τι έγινε με τον προϋπολογισμό… Να δούμε αν έχει περιληφθεί κάποια δαπάνη για το γήπεδο του μπάσκετ, που πρέπει  να έχει περιληφθεί. Αν όχι, μπορούμε να το επαναφέρουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο»

Μπορούμε να πούμε εμείς στον κύριο Βεργίνη , ότι προς το  παρόν, δαπάνη για το γήπεδο της Κοινότητας Καρυωτών, σύμφωνα με όσα μας είπε η κυρία Σκιαδά, δεν φαίνεται να υπάρχει και δεν πρόκειται να υπάρξει , τουλάχιστον μέχρι να τακτοποιηθεί –αν προλάβει να τακτοποιηθεί- το θέμα του Κλειστού Γυμναστηρίου και του γηπέδου Λευκάδας. Εξάλλου , σύμφωνα με το «σχόλιο» της κυρίας Αντιδημάρχου «τα παιδιά μαζεύονται κυρίως το καλοκαίρι στο γήπεδο του μπάσκετ, οπότε και δεν αποτελεί άμεση… προτεραιότητα» . 

LN
Ας πούμε , λοιπόν , στα παιδιά των Καρυωτών , πως τώρα , που είναι χειμώνας , δεν χρειάζεται να παίζουν  εκεί, γιατί μπορεί και να… κρυώσουν!    


Πρωταγωνιστές και συμπρωταγωνιστές σ’ αυτό το ατελείωτο «έργο» του γηπέδου των Καρυωτών πρέπει , επιτέλους κάτι να κάνουν. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς πως εδώ μιλάμε για παιδιά, για παιδιά που – ως γνωστόν» έχουν άγνοια του κινδύνου, για παιδιά που  πηγαίνουν να παίξουν στο «δικό τους» χώρο. Ένα χώρο που ο Δήμος Λευκάδας οφείλει να επισκευάσει και να συντηρήσει για την ασφάλεια των παιδιών.  Έτσι απλά…  






















Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger