Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Το Επιμελητήριο Λευκάδας σχετικά με την αδειοδότηση υπεραγοράς λιανικού εμπορίου ΛΙΝΤΛ

    ΠΡΟΣ: Δήμο Λευκάδας
                                                                                   Γραφείο Αδειοδοτήσεων &                                    Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων  Θέμα: Χορήγηση άδειας υπεραγοράς λιανικού εμπορίου άνω των 500 τμ
Σχετ: 34928/5-12-2013
Αναφορικά με το αίτημα της υπηρεσίας σας για την εκ μέρους μας κατάθεση απόψεων και προκειμένου να εξετάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας κατά τη συνεδρίασή του στις 11/12/2013 το αίτημα της εταιρείας ΛΙΝΤΛ ΕΛΛΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. για την χορήγηση άδειας υπεραγοράς λιανικού εμπορίου συνολικής επιφάνειας 1347,03 τμ στη θέση Καλλιγόνι Λευκάδας, σας κάνουμε γνωστό ότι ο φορέας μας είναι κάθετα αντίθετος στο ενδεχόμενο αυτό.

Το σκεπτικό της απόφασής μας στηρίζεται αποκλειστικά στην ισχύουσα νομοθεσία (άρθρο 10, παρ. 5α του Ν. 3377/2005) σύμφωνα με την οποία για την έκδοση της άδειας λαμβάνονται υπ’ όψιν ιδιαίτερα οι επιπτώσεις στον ανταγωνισμό μεταξύ ομοειδών επιχειρήσεων, στην οικονομία της περιοχής, στην απασχόληση και στην επίδραση επί της λειτουργίας των μικρομεσαίων και μικρών επιχειρήσεων.
Κατόπιν των προαναφερθέντων φρονούμε ότι στην εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε είναι εντελώς απαγορευτική η χορήγηση μιας τέτοιου είδους άδειας σε πολυεθνική επιχείρηση, η οποία θα μεταφέρει τα χρήματα των συμπολιτών μας στο εξωτερικό και θα προξενήσει ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στις πολύ μικρές ομοειδείς επιχειρήσεις του τόπου μας.  Σε αντίθεση φυσικά με την παραπάνω πολυεθνικές οι μικρές ομοειδείς  επιχειρήσεις  επενδύουν και διαθέτουν τα χρήματα τους στην τοπική αγορά τονώνοντας την οικονομία του νησιού μας.
Για την διοικητική επιτροπή
Ο Πρόεδρος


Σωτήρης Σκιαδαρέσης
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

Google+ Badge

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Google+ Followers

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger