Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Ιδού η Κέρκυρα, ιδού και το πήδημα !!!
του Μάκη Φόρτε

Αντί ο κ. Σπύρου να εκνευρίζεται και να χρησιμοποιεί χαμερπείς εκφράσεις που δεν αρμόζουν στο θεσμικό του ρόλο, τούτη τη φορά και με αφορμή τη δημοσιοποίηση της έρευνας που διενεργήθηκε από την εταιρεία ALCO στα Ιόνια Νησιά θα αναμένετο να μιλήσει με πολιτικούς όρους και να τοποθετηθεί στα συγκεκριμένα πολιτικά ζητήματα.


1. Ισχυρίζεται ο κ. Σπύρου ότι «Η έρευνα ήταν στη διάθεση του κ. Φόρτε και κάθε ενδιαφερομένου από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή και δε χρειαζόταν η προσφυγή στο Συνήγορο του Πολίτη».
Σκοπίμως υποκρύπτει ο κύριος Σπύρου το γεγονός ότι σύμφωνα με την διαδικασία που προβλέπει ο κανονισμός λειτουργίας του περιφερειακού συμβουλίου υπέβαλα συνολικά έξι (!) αιτήσεις στις 26/3, 2/5, 17/6, 2/7, 5/8 και 10/9  ζητώντας να έχω στη διάθεσή μου την  έρευνα η οποία ποτέ δεν μου εδόθη.
Αυτό έγινε δυνατό μόνο με την παρέμβαση του συνήγορου του πολίτη !

2. Αμφισβητώντας ο κ. Σπύρου την επικαιρότητα των στοιχείων της έρευνας διακωμωδεί την ύπαρξη των τεράστιων οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων που μαστίζουν τους πολίτες, χαρακτηρίζοντάς τα «περσινά ξινά σταφύλια».
Προφανώς το κακό οδικό δίκτυο, η ανεργία και η ζοφερή οικονομική κατάσταση που εμφανίζονται στην έρευνα ως τα σημαντικότερα των προβλημάτων στα Ιόνια Νησιά είναι «περσινά ξινά σταφύλια», αφού εν τω μεταξύ βρήκαν τη λύση τους δι’ενεργειών Σπύρου.
Το 54% των Κεφαλονιτών που αγνοούν την ύπαρξη του ΕΣΠΑ είναι «περσινά ξινά σταφύλια», αφού στο 16μηνο που μεσολάβησε η Κεφαλονιά έχει μετατραπεί σε  ένα απέραντο εργοτάξιο, ενώ οι επιχορηγήσεις των Κεφαλονίτικων συλλόγων από το ΕΣΠΑ δια χειρός Σπύρου έχουν καταρρίψει κάθε προηγούμενο.

3. Σχετικά με την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ ο κ. Σπύρου ισχυρίζεται «τόσο ο κ. Φόρτες όσο και όλοι οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι γνωρίζουν την κατάσταση του ΕΣΠΑ, την οποία παρέλαβα, γνωρίζουν την αύξηση της απορρόφησης κονδυλίων και τη μεγάλη πρόοδο στον τομέα αυτό, κοινώς παραδεκτή».
Πράγματι! Είναι γνωστό ότι ο κύριος Σπύρου  παρέλαβε το ΕΣΠΑ με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων να βρίσκεται μεταξύ των 13 Περιφερειών στην 6η θέση στις συμβασιοποιήσεις των έργων και σήμερα την έχει φέρει ….5 θέσεις πιο κάτω (στην 11η θέση), ενώ στην απορρόφηση κονδυλίων από την 4η θέση που την παρέλαβε την έχει φθάσει σήμερα ….. 6 θέσεις πιο κάτω (στην 10η θέση) .
Αν αυτό δεν είναι «
μεγάλη πρόοδος» και μάλιστα «κοινώς παραδεκτή» τότε τι είναι;

4. Ο κ. Σπύρου δήθεν αθώα αναρωτιέται «Τι τελικά προκύπτει από την έρευνα; Ότι οι πολίτες ήταν δυσαρεστημένοι; Έτσι ο κ. Φόρτες επιχειρεί την αποδόμηση της Περιφέρειας; Με ευφάνταστα στοιχεία, με επινοήσεις και χρήση θεμιτών και αθέμιτων μέσων;».
Προφανώς είναι «ευφάνταστο στοιχείο» το γεγονός ότι οι δυο στους τρεις πολίτες των νησιών μας (το 73%) απαντούν με ένα ηχηρό ΟΧΙ στο εικοστό και τελευταίο ερώτημα της έρευνας: «Είστε ή όχι ικανοποιημένοι απο το έργο και τη δραστηριότητα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων;» .
Αποτελεί «επινόηση και χρήση αθέμιτων μέσων» το γεγονός  ότι στην έδρα της Περιφέρειας, την Κέρκυρα, το ποσοστό της δυσαρέσκειας φτάνει στο 76%.
Βεβαίως «επιχειρείται η αποδόμηση της Περιφέρειας» όταν μόνο το 15% των Επτανησίων πολιτών εκφράζει την ικανοποίησή του για την Περιφέρεια.

Εν κατακλείδι: Αν αμφισβητεί ο κ. Σπύρου την συντριπτική δυσαρέσκεια των πολιτών στο έργο και τις δραστηριότητες της Περιφέρειας σήμερα και ταυτόχρονα πιστεύει ότι λύθηκαν τα προβλήματα της ανεργίας, της κακής οικονομικής κατάστασης, του κακού οδικού δικτύου και όλα τα άλλα που αναδεικνύουν οι πολίτες στην έρευνα, αντί να τα χαρακτηρίζει διακωμωδώντας τα ως «περσινά ξινά σταφύλια» δεν έχει πάρα .....να επαναλάβει την έρευνα στον παρόντα χρόνο. Σήμερα !!!

Με την προϋπόθεση βέβαια ότι για να μην ισχυρίζεται και πάλι ότι «ξίνισε το κρασί» .…. θα δώσει τη νέα έρευνα στη δημοσιότητα αμέσως, δίχως την παρέμβαση αυτή τη φορά του συνήγορου του πολίτη – αν και το εκλογικό αποτέλεσμα σε λίγους μήνες είναι βέβαιο ότι θα είναι τόσο οδυνηρό για τον κ. Σπύρου (αν φυσικά είναι υποψήφιος ….. ) που δεν θα του αφήσει περιθώρια για αστειάκια !!!

Και για να παραφράσω ….. «Ιδού η Κέρκυρα, ιδού και το πήδημα» !!!


Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

Google+ Badge

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Google+ Followers

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger