Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Απάντηση του Φ.Μεσσήνη στον πρώην πρόεδρο του ΤΑΟΛ

Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΤΑΟΛ ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΛΗΝΤΕΡ
Πρόσφατη επιστολή είδε πρωτοχρονιάτικα το φως της δημοσιότητας και με ανακρίβειες και ψέματα προκάλεσε παραπλανημένα πρωτοσέλιδα στον τοπικό τύπο για την υπόθεση Leader. Με λύπη μου διαπιστώνω πως σκοπός της επιστολής-ανακοίνωσης αυτής, ήταν να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα και να παραπληροφορήσει την κοινή γνώμη, ενώ είναι ολοφάνερο πως έχει και προεκλογική  σκοπιμότητα. Επειδή όμως με αφορά και προσωπικά, έχω την υποχρέωση να δημοσιοποιήσω την αλήθεια, η οποία εξ άλλου ενδιαφέρει και πολλούς απ’ τους επαγγελματίες της τοπικής αγοράς, αφού έχει να κάνει με τα λάθη και τις παραλείψεις κάποιων, εξ αιτίας των οποίων έχει τεθεί σε κίνδυνο το πρόγραμμα Leader.

             Στην  ανακοίνωση των τριών συμβούλων του προσωρινού ΔΣ του ΤΑΟΛ με θέμα την εκλογική διαδικασία του ΤΑΟΛ έγινε  αναφορά στο πρόγραμμα Leader. Ο συντάκτης της ανακοίνωσης, πρώην Πρόεδρος του Συνεταιρισμού, ακολουθώντας την πιστή του πρακτική, του ψεύδους, της παραπληροφόρησης και της συκοφάντησης,  μεταφέρει ευθύνες που  ο ίδιος έχει  αναλογικά ως μέλος του Δ Σ  της Αναπτυξιακής και της Επιτροπής Διαχείρισης Προγράμματος   στο ‘βάλτωμα’  υλοποίησης εγκεκριμένων αναπτυξιακών προγραμμάτων  για τη Λευκάδα ποσού πλέον των 27 εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για Προγράμματα που κάποιοι έχουν μοχθήσει να φέρουν, ενώ κάποιοι έχουν ταχτεί να «παγώσουν» και να  απεντάξουν,  θεωρώντας ότι έχουν  το δικαίωμα να τα στερήσουν από την τοπική οικονομία, τους  επενδυτές, πλήθους  επαγγελματιών και τους εργαζόμενους.
Προγράμματα που στην περίπτωση του ΤΑΟΛ θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για να  ‘’ξεβαλτώσει ‘’ο συνεταιρισμός και να γίνει  πραγματικό  εργαλείο στα χέρια  των αγροτών και  της κοινωνίας ,όπως ανέφερε ο πρώην πρόεδρος στην ανακοίνωση του, εκδηλώνοντας όψιμο ενδιαφέρον.
 Όσον αφορά τη συγκεκριμένη αναφορά του στο πρόσωπο μου, σαν υπεύθυνο τάχα του Βαλτώματος,  τον παραπέμπω στα  πορίσματα ελέγχου και στην Υπουργική απόφαση στα οποία ΠΟΥΘΕΝΑ δεν αποδίδεται ευθύνη για το «βάλτωμα» σε κανέναν Μεσσήνη η άλλο εργαζόμενο στην ΑΝΑΛΕ! Κυρίως όμως τον παραπέμπω στην ερώτηση του βουλευτή Λευκάδος κου Θοδωρή Σολδάτου  στις 24-5-2013 στη Βουλή των Ελλήνων  προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης που μεταξύ άλλων ερωτούσε «…Αν είχαν δημοσιοποιηθεί τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των επενδυτικών προτάσεων το Φεβρουάριο του 2012 και είχαν υπογραφεί συμβάσεις με τους προκριθέντες, θα βρίσκονταν σήμερα στη δεινή θέση η Λευκάδα, να μην έχει προχωρήσει το πρόγραμμα και να μην έχουν απορροφηθεί τα χρήματα;…»  Τότε θα πάρει όλες τις απαντήσεις στα ερωτήματα που σκόπιμα παραβλέπει τόσο ο πρώην πρόεδρος όσο και μερικοί  σχολιαστές και αναλυτές.  Θα πρέπει λοιπόν  να βγάλει ο ίδιος το συμπέρασμα,   που οφείλεται το «βάλτωμα», αφού  υπάρχουν και επίσημα πορίσματα.               
            Η παρέμβασή μου (σε διαδικασίες εκτός Δ.Σ.) που αναφέρει η ανακοίνωση των τριών, ήταν παρέμβαση ευθύνης, που αποσκοπούσε στο συμφέρον της εταιρείας και της προσωρινής διοίκησης του ΤΑΟΛ  και την αξιοπιστία του Οργανισμού με συνημμένα έγγραφα που είχα καταθέσει. Σκοπός μου μάλιστα ήταν, να καλύψω την δίχρονη απραξία του πρώην προέδρου του ΤΑΟΛ, ο οποίος παρότι είχε την δυνατότητα να δώσει τη λύση (σε συνεργασία με το Επιμελητήριο) πριν από ένα χρόνο, δεν το έπραξε. Και διευκρινίζω πως σαν μέτοχος της Αναπτυξιακής και μέλος του Δ.Σ.  θα μπορούσε εάν είχε την βούληση και την ικανότητα να συμβάλει (αναλογικά) στο ξεβάλτωμα του προγράμματος Λήντερ αν έκανε τις  παρακάτω  ενέργειες:
1. Καταβάλλοντας  το ποσό που οφείλει  στην αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Αναπτυξιακής.
2. Εξοφλώντας τους λογαριασμούς ρεύματος, τηλεφώνου και ίντερνετ ώστε να μην είχαν διακοπεί απ’ το 2012 οι στοιχειώδεις συνδέσεις και να λειτουργεί η Εταιρεία.
3. Καταγγέλλοντας  στο Δ.Σ.  την αυθαίρετη  άρνηση του προέδρου να ενημερώσει για το πόρισμα ελέγχου το Επιμελητήριο (σαν μέτοχο), καθώς και τις έγγραφες καταγγελίες για αυθαιρεσίες  του Προέδρου της Αναπτυξιακής  στην ΕΔΠ και το ΔΣ όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου στην επιστολή του.
4. Εάν είχε αντιδράσει  και  απαντήσει  στην  εξώδικη πρόσκληση της 3/1/2013 από τον μέτοχο της Αναπτυξιακής το Επιμελητήριο , για σύγκληση της Επιτροπής Διαχείρισης του Προγράμματος  για αντιμετώπιση των προβλημάτων της Εταιρείας.
5. Εάν  καλούσε τον Πρόεδρο της Αναπτυξιακής να συγκαλέσει ως όφειλε Γενική Συνέλευση ή να παραιτηθεί, επισημαίνοντας την καταστρατήγηση του καταστατικού και του κανονισμού λειτουργίας της ΕΔΠ, καθώς και τις ευθύνες του Δ. Σ.  Σε όλα όμως αυτά, ο π. πρόεδρος ήταν απών.
6.  Εάν έπαιρνε ως μέτοχος  πρωτοβουλία να συγκαλέσει Έκτακτη Γενική Συνέλευση προ 10μηνου και να αντιμετωπισθεί έγκαιρα η κατάσταση, καθ’ ότι η πρωτοβουλία του θα ήταν καθοριστική λόγω του ποσοστού του Μετοχικού Κεφαλαίου  που κατέχει  το ΤΑΟΛ στην Αναπτυξιακή Εταιρεία και  θα μπορούσε να οδηγήσει σε ΕΚΤΑΚΤΗ  Γενική Συνέλευση,  αλλά πάλι αδιαφόρησε.
7.   Εάν ως κατ’ επάγγελμα εργατοπατέρας κατήγγειλε στο Δ.Σ. και στον κ. εισαγγελέα την  μη πληρωμή δεδουλευμένων 35 μηνών  των εργαζομένων, αλλά και την παράνομη πλέον παρακράτηση δεδουλευμένων  ύψους 11500 ευρώ  «εις τσέπες τρίτων » αντί εις χείρας τρίτων  που γράφει η σχετική απόδειξη, παρανομώντας ακόμη και στον  τρόπο φύλαξης δημοσίου χρήματος.
8. Εάν  δεν  κατήγγειλε με  στημένο, ψευδές και συκοφαντικό δημοσίευμά του, εργαζόμενο αλλά και  τον πρώην πρόεδρο του ΤΑΟΛ,  μετά την ανάληψη της προεδρίας του.
9.  Εάν  ανταποκρίνονταν  στην  υποχρέωσή του ως μέλος της Επιτροπής Διαχείρισης του Προγράμματος  και του Δ. Σ. και συνέβαλε στο  ξεβάλτωμα  του προγράμματος, υλοποιώντας την  εγκεκριμένη  απόφαση  του Υπουργείου και  εφαρμόζοντας  το  νόμο και τις εγκυκλίους. Αυτός όμως αδιαφόρησε, παρά τις   έγγραφες  και συνεχείς  προειδοποιήσεις μου, όπου επισήμαινα τον κίνδυνο για την απώλεια του Προγράμματος από την καθυστέρηση και από την μη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων.
Θα  μπορούσε να προχωρήσει το  Πρόγραμμα, όπως σημειώνει και  ο Λευκαδίτικος Λόγος  στο Φ  1209, όπου  αναφέρει ‘’Σημειώνεται ότι αν η τωρινή διοίκηση είχε προχωρήσει στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της αξιολόγησης αμέσως μετά την ολοκλήρωσή τους οι επενδυτές θα είχαν συμβασιοποιήσει και η Εταιρεία θα ήταν σε πλεονεκτική θέση. Το ΥΠΠΑΤ  θα ήταν υποχρεωμένο να πληρώσει και τα προβλήματα θα ήταν ελάχιστα».
10. Εάν ως Μέτοχος  και εκπρόσωπος της ΑΝΑΛΕ διεκδικούσε σε επισκέψεις  του στο γνώριμο περιβάλλον των Υπηρεσιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης  (και στον  ίδιο τον Υπουργό)  που συναντούσε συχνά, όπως ανέφερε,  ως Πρωτοβάθμιο όργανο διεκδίκησης των αιτημάτων και ως  πρόεδρος του ΤΑΟΛ.
11. Εάν ως  Δ.Σ. δεν ελάμβαναν αποφάσεις,  καταστρατηγώντας εγκυκλίους και αποφάσεις παρά την «εξώδικη πρόσκληση προειδοποίησης», με αποτέλεσμα να φρενάρει την υλοποίηση και 2ου αναπτυξιακού προγράμματος, του ΟΠΑΑΧ, στερώντας από την Εταιρεία εγκεκριμένα ποσά ανά μήνα, ικανά για την λειτουργία της, αδιαφορώντας ότι έχει 20 μήνες διακοπή  ΔΕΗ και ΟΤΕ και μία έξωση για  30 ενοίκια.
                Επισήμανα μερικές περιπτώσεις, στις οποίες ο π. πρόεδρος κ. Λιβιτσάνος θα μπορούσε να συμβάλει όσο του αναλογούσε στο ξεβάλτωμα του προγράμματος . Όπως ο ίδιος αναφέρει στην ανακοίνωση, πραγματικά θα μπορούσε ο θεσμός του συνεταιρισμού που εκπροσωπούσε να συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής, στα συμφέροντα των αγροτών και της κοινωνίας και τα οποία όφειλε να διαφυλάξει ως εκλεγμένος πρόεδρος-εκπρόσωπος του ΤΑΟΛ. Και δεν μπορεί με μεγαλόστομες ανακοινώσεις να επικαλείται το συμφέρον των αγροτών και  του Οργανισμού, κατά τη στιγμή που δεν ενδιαφέρθηκε να  υποβάλει ως ΤΑΟΛ έστω έναν  Φάκελο  για επένδυση, παρά την δωρεάν τεχνική βοήθεια που  του προσφέρθηκε εκ μέρους μου από την αρχή της θητείας του.
        Ο κύριος αυτός έχει υποχρέωση να ενημερώσει και να εξηγήσει στα μέλη του συνεταιρισμού τι εκπροσωπούσε στην διοίκηση που συμμετείχε; Τους αγρότες, ή την άρχουσα διοικητική εξουσία (της Εταιρείας), με την οποία βρίσκεται σε σταθερή συμπόρευση, χωρίς κανένα όφελος για τον οργανισμό του ΤΑΟΛ όπως αποδεικνύεται; Γιατί θα μπορούσε να διεκδικήσει και να προσφέρει  επενδυτικά προγράμματα για υλοποίηση, πού αποτελούν  διαχρονικά αιτήματα του ΤΑΟΛ, όπως για παράδειγμα είναι το εργοστάσιο Οινοποιίας.  Δεν θεωρώ βέβαια κατάλληλη τη στιγμή για να αναφερθώ «πόσα άλλα επενδυτικά σχέδια θα μπορούσε να υποβάλλει ως μέτοχος για να ‘’ξεβαλτώσει’’ το ΤΑΟΛ,  αξιοποιώντας τα προγράμματα της Αναπτυξιακής  leader και ΟΠΑΑΧ’»
         Νομίζω πως ήρθε η στιγμή να μάθει ο κόσμος αλήθεια για τις ενέργειες και τα σχέδια κάποιων που στοχεύουν να παγώσουν και να ακυρώσουν το πρόγραμμα Λήντερ, να βαλτώσουν το πρόγραμμα ΟΠΑΑΧ και τελικά να διαλύσουν την  Αναπτυξιακή.
          Καλό θα είναι να αντιληφθεί ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΟΛ ότι η κοινωνία σήμερα δεν χρειάζεται παραπλανητικές ανακοινώσεις ‘’παλαιάς κοπής’’. Χρειάζεται αλήθειες, τεκμηριωμένες προτάσεις, διαφάνεια, εντιμότητα, τεχνογνωσία και κυρίως νομιμότητα. Αυτά καλείται να υπηρετήσει  ως μέλος της προσωρινής  διοίκησης και αυτά πρέπει  να επικρατήσουν και στην νέα διοίκηση του ΤΑΟΛ.
         Το καθεστώς της ασυλίας και της ατιμωρησίας πρέπει να τελειώνει. Και κάποιοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως οι εποχές που τα πήγαινε-έλα στο ΤΑΟΛ (σαν μετακίνηση), κόστιζαν στον Συνεταιρισμό πολλές χιλιάδες  ευρώ , ενώ και η διαδρομή ‘’εκτός έδρας’’ παραλία Λευκάδος-εργοστάσιο ΤΑΟΛ στο Κάστρο κόστιζε  50 ευρώ , έχουν περάσει οριστικά.
Λευκάδα 10-1-2014                                                  ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ






Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger