Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με τίτλο «Σπορέας Σπόρων», από την Τοπική Ομάδα Περατιάς του ΠΕΛΙΤΙ.

ΠΕΛΙΤΙ

ΤΟΠΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΕΡΑΤΙΑΣ
 Σπορέας σπόρων
Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με τίτλο «Σπορέας Σπόρων», από την Τοπική Ομάδα Περατιάς του ΠΕΛΙΤΙ.
Η εκδήλωση περιλάμβανε την προβολή του ντοκυμαντέρ «Σπορέας σπόρων», που αναφέρεται στην μέθοδο της «φυσικής καλλιέργειας» και στις προσπάθειες που γίνονται από την ομάδα φυσικής καλλιέργειας του Παναγιώτη Μανίκη για αναβλάστηση άγονων περιοχών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.


Η φυσική καλλιέργεια έρχεται να λύσει τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει σήμερα η καλλιέργεια με χημικά και λιπάσματα. Είναι ένας απλός τρόπος καλλιέργειας, χωρίς τη χρήση μηχανημάτων τρακτέρ, χημικών προσθέτων κλ.π., που βασίζεται στους παραδοσιακούς σπόρους. Με τη μέθοδο αυτήν όχι μόνο δημιουργούνται αγροκτήματα που μοιάζουν με μικρούς παράδεισους, αλλά μπορεί να πρασινίσουν περιοχές υποβαθμισμένες και να αναδασωθούν γυμνά βουνά, με φυσικό τρόπο, χωρίς κόπο και έξοδα.

Οι συντονιστές της Τοπικής Ομάδας Περατιάς Χαρά Σαΐτη και Κώστας Τσίγκος ενημέρωσαν το κοινό για την απειλή της νέας Ευρωπαϊκής νομοθεσίας κατά των ντόπιων σπόρων και των μικρών καλλιεργητών, που υπαγορεύεται από συμφέροντα εταιρειών. «Έχουμε το δικαίωμα να μην υπακούσουμε σε ανήθικους νόμους,  που είναι εναντίον της ζωής, της ελευθερίας και της δημοκρατίας», είπαν χαρακτηριστικά. «Αν οι εταιρείες είναι πανίσχυρες και επηρεάζουν κυβερνήσεις και δικαστήρια, η πραγματική τους βάση είμαστε εμείς οι απλοί άνθρωποι, που τις στηρίζουμε με τις επιλογές μας.», συνέχισαν οι ίδιοι.

Τέλος, μοιράστηκαν σπόροι ντόπιων ποικιλιών και ενημερωτικά φυλλάδια. Δεν έλειψαν φυσικά, και τα μυρωδάτα φρέσκα λαχανικά, από τον Πρότυπο Εκπαιδευτικό κήπο που διατηρεί η ομάδα στην Περατιά.








Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger