Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Δεν αλλάζει το ισχύον εκλογικό σύστημα στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Στον «πάγο» φαίνεται να μπαίνει το σχέδιο  για αλλαγή του εκλογικού συστήματος στις εκλογές για την Τ.Α.
Αυτό αποκάλυψε στο Δήμαρχο Πατρέων, κ. Γιάννη Δημαρά, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Γρηγοράκος κατά τη συνάντηση που είχαν μαζί με τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΠ Ανδρέα Κότσαλη, παρόντος του βουλευτή Αχαΐας της ΔΗΜΑΡΝίκου Τσούκαλη για θέματα της αρμοδιότητάς του, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Δημάρχου.
Εξάλλου ο κ. Γρηγοράκος έκανε λόγο για «δυστοκία» μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με το δεύτερο να έχει εκδώσει σχετική ανακοίνωση*.

Ερωτηθείς για το σχέδιο επαναφοράς του 42% για την εκλογή Δημάρχων, απάντησε
«Αυτά θα πρέπει να συζητηθούν, αλλά εμείς στο ΠΑΣΟΚ είμαστε αντίθετοι σε αυτό, το ΠΑΣΟΚ επιμένει στο 50%».
και ότι σε σχέση με τα χρίσματα
«Θέλουμε να πάμε σε μία εκλογική αναμέτρηση χωρίς χρίσματα κι η κοινωνία ας αποφασίσει».
Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ
Ο Τομέας Αυτοδιοίκησης του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με δηλώσεις που αφορούν αλλαγές στον Καλλικράτη και τον εκλογικό νόμο, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
Η πρώτη περίοδος εφαρμογής του «Καλλικράτη» δεν ολοκληρώθηκε ακόμη.
Πριν αποτιμήσουμε πλήρως, θεσμικά και με σοβαρότητα τα πρώτα αποτελέσματα της εφαρμογής του, δεν μπορούμε να μιλάμε για αλλαγές. Πολύ περισσότερο όταν οι αναφορές σε αλλαγές του «Καλλικράτη» γίνονται πρόχειρα, αποσπασματικά και χωρίς ουσιαστικό διάλογο τόσο μεταξύ των κομμάτων όσο και με τα θεσμικά όργανα της Αυτοδιοίκησης.
Διαχρονικά, όλες οι μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που έγιναν για την ενίσχυση του ρόλου της Τ.Α. έχουν την σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ, παρά τις πολιτικές αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν από διάφορες πλευρές.
Το ΠΑΣΟΚ το ίδιο θα κάνει και τώρα με στόχο την υπεράσπιση των αλλαγών που έγιναν, τη βελτίωσή τους και την προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, για την ενίσχυση και ολοκλήρωση του ρόλου της Αυτοδιοίκησης και όχι την αποδυνάμωση της, τη διάλυση της και την επιστροφή σε ένα ξεπερασμένο μοντέλο συγκεντρωτικού κράτους άλλων εποχών.
Στο πλαίσιο αυτό μας βρίσκει απόλυτα αντίθετους κάθε βεβιασμένη πρόταση επικοινωνιακού χαρακτήρα για την χωροταξική αλλαγή του «Καλλικράτη» ή για την αλλαγή του εκλογικού νόμου πριν από τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.
Σε μια περίοδο όπου η μεγάλη οικονομική κρίση είχε σημαντικές συνέπειες στην λειτουργία της Τ.Α., η αποτίμηση του «Καλλικράτη» πρέπει να γίνει μετά τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές, απαλλαγμένη από τις όποιες προεκλογικές φορτίσεις και σκοπιμότητες   μέσα από τη σύσταση Διακομματικής Επιτροπής, η οποία σε συνεργασία με τα θεσμικά όργανα της Αυτοδιοίκησης θα προτείνει τις όποιες αναγκαίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις συμφωνηθούν.
ΠΗΓΗ
http://meganisinews.eu/

Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger