Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

4η παράταση για Υποθαλάσσια Σαλαμίνας, Λευκάδας και άξονα Ελευσίνα-Θήβα για Μάη του 2014



Το υπουργείο Υποδομών παρέτεινε κατά 6,5 μήνες την κατάθεση εκδήλωσης αρχικού ενδιαφέροντος, ορίζοντας ως καταληκτική ημερομηνία την 20ή Μαΐου 2014
Η νέα χρονική παράταση θεωρείται «φυσική εξέλιξη», καθώς οι κατασκευαστικές εταιρείες δηλώνουν απρόθυμες να μετάσχουν σε μεγάλους διαγωνισμούς, έως ότου βρεθεί η τελική λύση για την επαννεκίνηση των 4 «παγωμένων αυτοκινητοδρόμων». Το υπουργείο Υποδομών εμφανίζεται αισιόδοξο ότι, έως τα τέλη του έτους, θα έχει φέρει προς ψήφιση στη Βουλή τις τροποποιημένες συμβάσεις.


Η υποθαλάσσια ζεύξη Σαλαμίνας, μαζί με την υποθαλάσσια ζεύξη Λευκάδας και τον αυτοκινητόδρομο Ελευσίνα - Θήβα - Υλίκη αποτελούν τη νέα γενιά έργων παραχώρησης, ωστόσο το μέλλον τους επικρέμαται από την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων στους «παγωμένους αυτοκινητοδρόμους».

Η υποθαλάσσια ζεύξη Σαλαμίνας αφορά την κατασκευή υποθαλάσσιας σήραγγας μήκους 1,1 χλμ., με τις εκατέρωθεν προσβάσεις της μήκους 3 χλμ. από τους κόμβους Περάματος και Παλουκίων και οδικών τμημάτων μήκους 14,5 χλμ.

Και στη Λευκάδα
Ακολούθως, η σύνδεση της Λευκάδας με την ηπειρωτική χώρα, ύψους 50 εκατ. ευρώ, θα γίνει με υποθαλάσσια σήραγγα που θα έχει μήκος περίπου 200 μέτρα. Θα αντικαταστήσει τη σημερινή πλωτή γέφυρα, μετατρέποντας τη Λευκάδα στο πιο προσβάσιμο νησί της Ελλάδας, μετά την Εύβοια.

Το μεγαλύτερο από τα τρία έργα είναι ο οδικός άξονας Ελευσίνα - Θήβα - Υλίκη, ύψους 450 εκατ., το οποίο θα κατασκευαστεί με χαρακτηριστικά κλειστού αυτοκινητοδρόμου, ενώ θα υπάρχει και πρόβλεψη για μελλοντική δημιουργία γραμμής τρένου.

Τα τρία έργα, με συνολικό κόστος που πλησιάζει το 1 δισ., πρόκειται να προχωρήσουν με τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου, ανάλογη δηλαδή διαδικασία με αυτή που ακολουθείται για την ανάθεση των έργων διαχείρισης απορριμμάτων, με τη μέθοδο των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα. Αυτό σημαίνει ότι τα ενδιαφερόμενα σχήματα θα κληθούν να καταθέσουν τους φακέλους τους και θα ακολουθήσει διάλογος και διαπραγματεύσεις, με στόχο να καταλήξουν στη βέλτιστη οικονομική και τεχνική πρόταση.

enet.gr
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger