Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Επιστολή σε Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων για αύξηση ύψους Επιδοτήσεων μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ


Επιστολή σε Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων για αύξηση ύψους Επιδοτήσεων μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ

Το Επιμελητήριο Λευκάδας σε συνεργασία με την Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και τον ΕΦΕΠΑΕ, δηλαδή τους καθ’ ύλη αρμόδιους φορείς για την διαχείριση των
προγραμμάτων που προκηρύσσονται μέσω ΕΣΠΑ, απέστειλε έγγραφο στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, κ. Σπύρου, με το οποίο ζητά την ευαισθητοποίηση και την συνδρομή της συγκεκριμένης υπηρεσίας προκειμένου να αυξηθούν τα κονδύλια που προορίζονται για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την συνεπακόλουθη ανάπτυξη της οικονομίας του τόπου τόσο σε επίπεδο Περιφέρειας Ιονίων Νήσων όσο και σε εθνικό επίπεδο.
Η διοίκηση του Επιμελητηρίου Λευκάδας αντιλαμβανόμενη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, η οποία έχει οδηγήσει σε απόγνωση τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο επαγγελματικό κλάδο, έχει την ακλόνητη πεποίθηση ότι επιβάλλεται η Πολιτεία να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προς την κατεύθυνση της ενίσχυσής τους με κάθε τρόπο.
Η αύξηση των 22.000.000 euro περίπου που θα διαθέσει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων κατά 50% τουλάχιστον θα δώσει την δυνατότητα να υπαχθούν σε προγράμματα όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις, ώστε να εκσυγχρονίσουν τις υπηρεσίες τους και να καταστούν πιο ανταγωνιστικές, ενώ τα χρήματα θα πρέπει να δοθούν είτε από κονδύλια της Περιφέρειας  είτε από το κράτος. Στο σημείο αυτό δεν πρέπει να λησμονούμε ότι από το προηγούμενο ΠΕΠ απορροφήθηκε  μόνο το 50% των κονδυλίων, ενώ πολλά ευρωπαϊκά χρήματα λιμνάζουν σε τραπεζικούς λογαριασμούς, καθώς το κράτος αποδεικνύεται αναποτελεσματικό να απορροφήσει και να αξιοποιήσει τους διαθέσιμους πόρους στερώντας τους μάλιστα από τον ιδιωτικό τομέα που ασφυκτιά λόγω της μη ύπαρξης ρευστότητας στον τραπεζικό τομέα.  
Το Επιμελητήριο Λευκάδας από κοινού με τα υπόλοιπα Επιμελητήρια της χώρας θα επικεντρώσουν τις προσπάθειες τους το επόμενο διάστημα σε αυτόν τον τομέα, ώστε να επιτύχουμε την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αύξηση των κονδυλίων που θα δοθούν στις επιχειρήσεις.  

Για τη Διοικητική Επιτροπή
Ο Πρόεδρος
Σωτήρης Σκιαδαρέσης
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger