Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

“Η Ελλάδα πούλησε τα κλειδιά της Δημοκρατίας στη Fraport”: Δριμύ κατηγορώ της Ryanair για το ξεπούλημα των περιφερειακών αεροδρομίων στους Γερμανούς…

Με σκληρά λόγια μίλησε ο διευθυντής του εμπορικού τμήματος της Ryanair Ο’ Μπράιεν για την απόφαση της κυβέρνησης να δώσει τα περιφερειακά αεροδρόμια στη γερμανική κρατική εταιρεία Fraport.
Όπως είπε χαρακτηριστικά «κάτι γίνεται λάθος στην Αθήνα και κανείς δεν ενδιαφέρεται να το διορθώσει», ενώ ενημέρωσε ότι παρά τις συνεχείς επιστολές προς την Ελληνική κυβέρνηση, δε
λαμβάνει ουδεμία απάντηση. Μεταξύ των αιτημάτων της εταιρείας ήταν και η εκτέλεση χειμερινού δρομολογίου από Χανιά προς Λονδίνο, δίχως να υπάρχει καμία ανταπόκριση. Την ίδια στιγμή, ο έλεγχος περνάει στους γερμανούς με τον κ. Ο’ Μπράιεν να αναρωτιέται αν η χώρα «πουλάει τα κλειδιά της Δημοκρατίας» στους Γερμανούς.
Η κυβέρνηση δεν απαντά στις επιστολές της Ryanair
Πιο αναλυτικά, όπως τόνισε ο κ. Ο’ Μπράιεν, η Ryanair έχει στείλει οκτώ επιστολές προς την Ελληνική κυβέρνηση, με τις οποίες πρότεινε την μείωση των χρεώσεων στα αεροδρόμια, με αντάλλαγμα την αύξηση της επιβατικής κίνησης, χωρίς ωστόσο η εταιρία να λάβει κάποια απάντηση.
Για παράδειγμα, το στέλεχος της Ryanair υπογράμμισε ότι η εταιρία έχει προτείνει στο δημόσιο την εκτέλεση του δρομολογίου Λονδίνο (Στάνστεντ) – Χανιά και τον χειμώνα, χωρίς να λάβει ανταπόκριση. «Πρέπει να επιλέξουν: φόρο χωρίς επιβάτες ή επιβάτες χωρίς φόρο» συμπλήρωσε.
«…τα κλειδιά της Δημοκρατίας στον γερμανό λειτουργό»
Ο κ. Ο’ Μπράιεν πρόσθεσε ότι η πρόταση της Ryanair προς την κυβέρνηση είναι ανοιχτή και προβλέπει την αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 4 εκατ. ταξιδιώτες. Μάλιστα, σημείωσε ότι η εταιρία αυτή τη στιγμή δεν έχει κίνητρο να δραστηριοποιηθεί σε μικρότερα αεροδρόμια, λόγω των χρεώσεων.
«Η Ελλάδα δεν ενδιαφέρεται» είπε και τόνισε ότι η χώρα «πουλάει τα κλειδιά της Δημοκρατίας στον γερμανό λειτουργό, Fraport, κατι που πιστεύουμε ότι είναι κακή ιδέα».
Όπως διευκρίνισε ο κ. Ο’ Μπράιεν, σε ερώτηση του «Βήματος», σε επαφή που είχε με την Fraport, του έγινε γνωστό ότι η εταιρία λειτουργίας αεροδρομίων θα δώσει έμφαση στους καλοκαιρινούς μήνες στα 14 υπό παραχώρηση αεροδρόμια, «κάτι που σημαίνει ακριβότερες χρεώσεις», σημείωσε.
«Αιχμαλωτίζουν τα ελληνικά νησιά για να βγάλουν περισσότερα χρήματα»
«Η Fraport δεν κάει κάτι λάθος» συνέχισε, «όμως αυτό δεν είναι το καλύτερο για την Ελλάδα. Θα κερδίσουν περισσότερα χρήματα, “αιχμαλωτίζοντας” τα ελληνικα νησιά» είπε και υπογράμμισε ότι ο παραχωρησιούχος δεν θα ενδιαφέρεται για το πόσους επιβάτες θα έχουν τα αεροδρόμια. «Είναι η τελευταία ευκαιρία» τόνισε. «Οι Γερμανοί – της Fraport – θα ελέγχουν το κλειδί της Ελλάδας» συμπλήρωσε.
Ο κ. Ο’ Μπράιεν προειδοποίησε ότι «τώρα συζητούν να πωλήσουν την Αθήνα στον ίδιο μονοπώλιακό λειτουργό» και τόνισε ότι «όλη η αεροπορική πρόσβαση θα τελεί υπό την διαχείριση της ίδια εταιρίας». Μάλιστα, σχολίασε ότι το τίμημα του 1,2 δις. ευρώ είναι μόλις το ήμισυ από το ποσόν που καλείται να καταβάλει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στο επόμενο διάστημα.
«… κάτι γίνεται λάθος στην Αθήνα»
Επίσης, σημείωσε ότι «κάτι γίνεται λάθος στην Αθήνα και κανείς δεν ενδιαφέρεται να το διορθώσει» και υποστήριξε ότι το «Ελ.Βενιζέλος» έχει μόλις 60 διεθνή δρομολόγια, έναντι 120 του Δουβλίνου και 130 του Στάνστεντ. Ο κ. Ο’ Μπράιεν πρότεινε αντί πώλησης του μεριδίου του «Ελ. Βενιζέλος» στον πλειοδότη, θα ήταν καλύτερο να πουληθεί σε όποιον φέρει μεγαλύτερη επιβατική κίνηςη.
«Η Αθήνα είναι ένα από τα ακριβότερα – ίσως και το ακριβότερο αεροδρόμιο του δικτύου μας» τόνισε και σχολίασε είναι σοκαριστικό το πόσο πίσω είναι η Αθήνα, καθώς μία «ιδιωτική εταιρία παράγει υπερκέρδη, που είναι 67% υψηλότερα ανά επιβάτη σε σχέση με το Χίθροου».
Ενισχύει από τον Απρίλιο την πτητική της δραστηριότητα από την Αθήνα η Ryanair, η οποία προειδοποιεί ότι τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, που θα παραχωρηθούν από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) στην κοινοπραξία Fraport – Slentel θα γίνουν πολύ πιο ακριβά και λιγότερο ελκυστικά για τους ταξιδιώτες, λόγω αύξησης των χρεώσεων.
Παράλληλα, πρότεινε να μην πωληθεί το μερίδιο του δημοσίου στο «Ελ. Βενιζέλος» σε όποιον προσφέρει το υψηλότερο τίμημα, αλλά σε εκείνη την εταιρία που θα δεσμευτεί για την μεγαλύτερη επιβατική κίνηση.
Αύξηση πτήσεων προς Χανιά
Πέραν αυτών, ο διευθυντής του εμπορικού τμήματος της Ryanair, κ. Ντέιβιντ Ο’ Μπράιεν, ενημέρωσε ότι στο νέο πρόγραμμα της Ryanair για την Αθήνα προστίθενται από τον Απρίλιο:
– Δύο δρομολόγια ημερησίως για Σαντορίνη
– Τρία δρομολόγια ανά εβδομάδα προς την Μπρατισλάβα
– Τέσσερα δρομολόγια ανά εβδομάδα προς Βουδαπέστη.
Επίσης, θα αυξηθούν οι πτήσεις προς Χανιά από δύο σε τρεις και προς Πάφο από μία σε δύο σε ημερήσια βάση.
Συνολικά, η εταιρία θα προσφέρει 12 δρομολόγια από και προς Αθήνα, υποσχόμενη 2,2 εκατ. επιβάτες.
Με πληροφορίες από vima.gr
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger