Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Αποκάλυψη-καταγγελία του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών Σίμου Δανιηλίδη σε τηλεοπτική εκπομπή για το πρόγραμμα της «Εναρμόνισης»

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ                                                                                       

«Παράνομες απαιτήσεις από ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς»

Την αποκάλυψη-καταγγελία ότι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί, που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», ζητούν «αυθαίρετα και παράνομα επιπλέον χρήματα» από τους γονείς, έκανε σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, μιλώντας στην εκπομπή «ΠΡΩΙΝΟ» του ΑΝΤ1.

Όπως αποκάλυψε ο κ.Δανιηλίδης στους δημοσιογράφους Νίκο Ρογκάκο και Ντόρα Κουτροκόη, έχουν περιέλθει σε γνώση του καταγγελίες ωφελούμενων μητέρων, που τα παιδιά τους εντάχθηκαν στο πρόγραμμα δωρεάν φιλοξενίας στους παιδικούς σταθμούς, και οι οποίες αναφέρονται σε απαιτήσεις 40-100 ευρώ προκειμένου τα παιδιά τους να συμμετάσχουν στις δραστηριότητες της δομής. «Κάτι τέτοιο είναι αυθαίρετο και παράνομο καθώς δεν προβλέπεται από την προκήρυξη του προγράμματος και τη σύμβαση-συμβόλαιο που υπέγραψαν οι ιδιωτικές δομές με την ΕΕΤΑΑ», δήλωσε ο κ. Δανιηλίδης. Όπως τόνισε, το κόστος της φιλοξενίας των παιδιών καλύπτεται εξ ολοκλήρου από το πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, και θα πρέπει οι γονείς που αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους απαιτήσεις να προβαίνουν σε καταγγελία στην ΕΕΤΑΑ.
Την αποκαλυπτική καταγγελία του κ.Δανιηλίδη επιβεβαίωσε και μια μητέρα από το Ωραιόκαστρο που παρενέβη τηλεφωνικά στην εκπομπή μεταφέροντας τη δική της εμπειρία, ενώ ανάλογη καταγγελία έκανε και η πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευαγγελία Τζαμπάζη για ιδιωτικό σταθμό στην Καλαμαριά. Το θέμα, όμως, προσέλαβε μεγαλύτερες διαστάσεις καθώς στη διάρκεια της εκπομπής οι οικοδεσπότες δημοσιογράφοι μνημόνευσαν την ύπαρξη καταγγελιών από μητέρες κι από άλλες περιοχές της χώρας.
Προσκεκλημένοι στην εκπομπή ήταν οι βουλευτές Κώστας Καραγκούνης (ΝΔ), Γιάννης Μιχελογιαννάκης (ΣΥΡΙΖΑ), Παναγιώτης Μελάς (ΑΝ.ΕΛ.) και το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Νεάπολης-Συκεών, Αντώνης Σαουλίδης, οι οποίοι έθεσαν θέμα νομιμότητας και ζήτησαν την παρέμβαση του εισαγγελέα, ενώ έγινε λόγος για απένταξη των παρανομούντων ιδιωτικών δομών από το πρόγραμμα. Να σημειωθεί ότι λόγω του ενδιαφέροντος του θέματος, η συζήτηση θα συνεχισθεί και αύριο το πρωί.


Σ.Δανιηλίδης: Παράνομες απαιτήσεις από ιδιωτικούς παιδικούς σταθμο




Αγαπητοί φίλοι, 
Για την ολοκληρωμένη εικόνα του θέματος που σας κοινοποιήσαμε νωρίτερα με τίτλο «Παράνομες απαιτήσεις από ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς ● Αποκάλυψη-καταγγελία του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών Σίμου Δανιηλίδη σε τηλεοπτική εκπομπή...", σας γνωστοποιούμε και σχετικό link που παραπέμπει σε βίντεο,
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger