Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Την άφησαν στο εξωτερικό επειδή η ελληνική ιθαγένεια της αγνοείται από την γραφειοκρατία!

Η 18χρονη Αγγελική σπουδάζει στην Αρμενία και συγκεκριμένα στο κρατικό μουσικό πανεπιστήμιο του Ερεβάν.Η 18χρονη επικοινώνησε με μήνυμα στην σελίδα του lefkasnews.gr στο facebook και αναφέρθηκε στο πρόβλημα που ταλαιπωρεί εκείνη και την οικογένεια της εξαιτίας της ελληνικής γραφειοκρατίας.

Διαβάστε παρακάτω το μήνυμα της Αγγελικής: 

Λέγομαι Αγγελική Λαλαμπέκοβα. Γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη, άρχισα το δημοτικό στην Ζαρίφειο Παιδαγωγική Ακαδημία Αλεξανδρούπολης και τελείωσα το 3ο Γενικό Λύκειο Αλεξανδρούπολης με Άριστα απολυτήριο. Οικογενειακώς αποφασίσαμε να πάω να σπουδάσω στο κρατικό μουσικό πανεπιστήμιο του Ερεβάν βιολί, γιατί ο μπαμπάς μου έχει αρμένικες ρίζες και επειδή το κράτος της Αρμενίας μου πρόσφερε πλήρης κρατική υποτροφία.
Πήγα να σπουδάσω, όλα ήταν καλά εωσότου αποφάσισα στις καλοκαιρινές διακοπές μου να επιστρέψω στο σπίτι μου, όταν πληροφορήθηκα από τους γονείς μου πως μέσα σε μια νύχτα κάνανε ανάκληση της ιθαγένειας της μαμάς μου και αυτόματα της δικιάς μου. Αυτήν την στιγμή εγώ δεν μπορώ να γυρίσω στην Ελλάδα, στην Πατρίδα μου, στο σπίτι μου, να δω τους γονείς μου, γιατί μου κάνανε επίσης κατάσχεση ταυτότητας και διαβατηρίου. Ήδη ένα από τα τοπικά κανάλια έβγαλε 2 φορές το θέμα μας και ραδιόφωνο από την Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη επίσης ενδιαφέρθηκαν και ανέδειξαν το θέμα.
Επίσης ήδη έχουμε προσωρινή αναστολή από το δικαστήριο το οποίο ανακαλεί την απόφαση του Αν. Υπουργού Εσωτερικών και του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης διοίκησης Μ/Θ.
Γι'αυτό αν μπορείτε και εσείς να ανδείξετε αυτό το θέμα ώστε να γίνει ανάκληση αυτής της άδικης απόφασης, που άφησε εμένα, Ελληνίδα φοιτήτρια 18 χρόνων που έχει μόνο την Ελληνική υπηκοότητα (κανένα κράτος δεν μπορεί να αφήσει χωρίς καμία υπηκοότητα οποιονδήποτε πολίτη του), μόνη, στο εξωτερικό, εξαιτίας ενός γραφειοκρατικού λάθους για το οποίο δεν φέρουμε καμία ευθύνη, επικοινωνήστε ή μαζί μου, μέσω του facebook ή με την μαμά μου. κιν. 6945445462.
Οι προπαπούδες μας ήταν Έλληνες με καταγωγή απο τον Πόντο και αυτήν την στιγμή η ίδια η γραφειοκρατία στην Ελλάδα αμφισβητεί τις Ελληνικές μας ρίζες!
Δεν γίνεται από τους Παλιννοστούντες να αφαιρείτε η Ιθαγένειά τους εν αγνοία τους μέσα σε μια νύχτα μετά από 20 χρόνια νόμιμης παραμονής στην Ελλάδα.
Είμαστε Έλληνες και είμαστε πείφανοι που μας δώθηκε η ευκαιρία πριν από 20 χρόνια να επιστρέψουμε στις ρίζες μας γιατί επιτέλους δικαιωθήκαμε μετά από τόσα χρόνια ξενιτιάς. Δεν γίνεται ένας υπάλληλος επειδή φοβάται για την καρέκλα του να αφαιρεί απο μένα που είμαι αποδεδειγμένα Ελληνίδα,την Ελληνική μου Ιθαγένεια.
Παρακαλώ και τις ενεργειές σας ώστε να γίνει άμεση ανάκληση αυτής της άδικης απόφασης και να επιστρέψω επιτέλους σπίτι μου!''

Δείτε το βίντεο από την αναφορά του τηλεοπτικού σταθμού ΔΕΛΤΑ στο συγκεκριμένο θέμα:

Share this article :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
18 Σεπτεμβρίου 2013 στις 12:00 π.μ.

Aggeliki Lalabekova Σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον και την ανάδειξη του θέματος!!! Είναι πολύ σημαντικό να ακουστεί αυτό το θέμα και είμαι πολύ χαρούμενη που οι συμπολίτες μου με υποστηρίζουν και μου δίνουν παραπάνω δύναμη να αγωνιστώ για τα δικαιώματά μου!!!
Σας στέλνω και την συζήτηση που είχε η μαμά μου ( Elena Tatevosyan) στις 16.09.2013 σε τοπικό ραδιόφωνικό σταθμό με τον κ. Δημήτρη Κολιό και τον κ. Nikos Lygerosγια το θέμα μας!
Η συζήτηση αρχίζει από το 14ο λεπτό! http://www.radiomax.gr/.../4070-2013-09-16-09-00-38.html

Δημοσίευση σχολίου


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger