Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Το ψάρι του μπάρμπα – Γιώργου (Καράμπαλη)



Το ψάρι του μπάρμπα – Γιώργου (Καράμπαλη)
«Έχει καιραδούρα τα σημάδια δεν κάνουν λάθος. Τί το θέλεις αυτό το πράμα… », λέει ο γέροντας στη θέα του GPS. Εννοεί βέβαια ότι ο ορίζοντας έχει διαύγεια που του επιτρέπει να βλέπει τα «σημάδια»  και να κατευθύνεται με ακρίβεια στον ψαρότοπο, χωρίς τη χρήση συστήματος πλοήγησης.


Αυτή τη φορά τα σημάδια οδηγούν σε ένα μικρό ναυάγιο, αδιευκρίνιστης ταυτότητας, νοτιοδυτικά από το νησί  Άτοκο . Το βυθόμετρο πιστοποιεί την υψομετρική διαφορά του ναυαγίου και το χοντροπαράγαδο (παραγάδι με μεγάλα αγκίστρια) ρίχνεται … Αναμονή περίπου μία ώρα και ο γέροντας δίνει το σύνθημα να σηκωθεί το παραγάδι.
«Άμα είναι, την  έχει κάμει τη δουλεία του…» λέει, με την ηρεμία της πολυκαιρισμένης εμπειρίας. Και πράγματι! το παραγάδι πιάνει στο ναυάγιο και το ψάρι «πατάει» γερά. Ευτυχώς ξεπιάνει εύκολα αλλά το ψάρι συνεχίζει τα «πατήματά» του (τραβήγματα). Είναι όμως πολύ γερά πατήματα , πράγμα που γεννά ερωτηματικά για τη φύση του ψαριού.
Ο γέροντας όμως δεν έχει  καμιά αμφιβολία. Είναι σίγουρος: «το ψάρι είναι ΒΛΑΧΟΣ»!
Η αποκάλυψη δεν αργεί και δικαιώνει τον γέροντα. Ένας βλάχος 40 κιλά!!!
Σκάει με χαρακτηριστικό παφλασμό στον αφρό 100 μέτρα από το καΐκι.
Ο γέροντας –χωρίς καμιά φανερή εκδήλωση θαυμασμού- λέει απλά: «Παλιακό ψάρι,δεν το περίμενα…»
IMG_0590
IMG_0598
IMG_0602
Ο μπάρμπα – Γιώργος στα 82 του επιμένει ότι τα σημάδια του ορίζοντα είναι αλάθητα.
Δεν έχουμε λόγο να αμφιβάλουμε
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger