Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Καραβιές και ελληνική…μαγκιά


Του Θανάση Νικολαΐδη
ΚΑΛΟΣ φέτος ο τουρισμός μας, καλλίτερος ο ξένος τουρίστας. Με πίστη στην Ελλάδα και κατανόηση στους έλληνες. Άκουσε πως «σβήνουμε» και μας προτίμησε από λύπηση(!) ή για την καλοπέρασή του; Το ’χε σκοπό στη ζωή του και τάμα στον εαυτό του να δει τον Παρθενώνα;
ΕΤΣΙ κι αλλιώς, ανηφόρισε για την Ακρόπολη και κατηφόρισε η ελληνική…μαγκιά. Με στοιχεία
τσαπατσουλιάς και διαφθοράς. Μπήκε στην ατέρμονη ουρά, χωρίς σκιάδι για τον Ήλιο, τα λιγοστά ταμεία πήραν φωτιά και τα 2-3 μηχανήματα-εκδοτήρια…αντιστέκονταν.
-Χαλασμένα, αποκρίθηκε, ούτε μια σύσπαση του προσώπου του έδειξε να στεναχωριέται και συνέχισε. «Φρενάρουμε» τον κόσμο όταν πέσουν καραβιές.
ΛΕΣ και πρόκειται να στριμωχτούν οι επισκέπτες σε μιαν αίθουσα για έναν πίνακα ζωγραφικής. Λες και η Ακρόπολη «φρακάρει» στην πολυκοσμία και πρέπει οι «αρμόδιοι» να σοφιστούν και ν’ αραδιάσουν τα πιο απίθανα (ψέματα)-δικαιολογίες της στιγμής. Και δεν αρπάζει ο Υπουργός τον υπεύθυνο ο Υπουργός, να τον στείλει αμέσως σπίτι του και να ψάχνει, την επαύριο, για δουλειά.
ΕΙΔΑΝ, λοιπόν, τον Παρθενώνα οι ξένοι και, κατηφορίζοντας τους περίμενε η «ημετέρα» αλητεία, συμπυκνωμένη σε ένα μπουκαλάκι νερό των 3-4 ευρώ! Στοπ, εδώ τη σκέψη μας και δεν πάμε παραπέρα . Αν ένας του ΣΔΟΕ «μεταμφιεσμένος» σε τουρίστα του’ ριχνε του…μάγκα κατακέφαλα το πρόστιμο; Ουδέν πρόβλημα. Θα πλήρωνε (απ΄ τα κλεμμένα και αποταμιευμένα γι αυτό το ενδεχόμενο), θα καθάριζε και πάλι απ’ την αρχή. Έχοντας «γράψει» τον τουρισμό, την πατρίδα του, τον Παρθενώνα και τον «Ξένιο Δία».
ΚΙ αν αύριο ορθοποδήσουμε και κάνει ξαστεριά; Ε, τότε πάρε τα κιάλια σου να δεις την αισχροκέρδεια στα ύψη και τους ελεγκτές να’ χουν αποκάμει.
ΟΙ…καραβιές δεν ήρθαν μόνο για να δώσουν. Ήρθαν και για να πάρουν. Κάτι από ήθη ελληνικά και πρακτικές μας της καθημερινότητας. Αν αύριο δεν πατήσουν στην Ελλάδα της αταξίας (και της αισχροκέρδειας), μη μαυροφορεθούν οι μάγκες (μας) κι αρχίσουν το κλάμα…

ΚΑΙ, βέβαια, έχουμε πρόταση. «Όπως Αμερική». Κλέψε σου λέει, θα πληρώνουν και τα τρισέγγονά σου, αν πιαστείς. Κι εμείς το ίδιο λέμε στα ντόπια τσακάλια της φοροδιαφυγής. «Ό,τι…γουστάρεις, φίλε, κι ο έλεγχος δεν θα είναι καθημερινός και επίμονος. Θα’ ναι απλωμένος στο χρόνο και χωρίς προειδοποίηση και καμπανάκι. Πιάστηκες; Η μαγκιά πληρώνεται, θα χτυπιέσαι και θα καταριέσαι την ώρα…
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger