Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Απάντηση στο Δελτίο Τύπου του Δήμου Λευκάδας απο LefkasNews.gr

Πολύ μπλα-μπλα, αλλά τίποτα ουσιώδες στην απάντηση του Δήμου Λευκάδας…
… που, έστω και καθυστερημένα, αποφάσισε να «δικαιολογήσει» τα αδικαιολόγητα αναφέροντας διάφορα άσχετα, «ξεχνώντας» όμως την… ταμπακιέρα που είναι η «απευθείας ανάθεση» για τα στέγαστρα των… 1000 ευρώ συν ΦΠΑ προκειμένου να… «εξυπηρετούνται» οι πολίτες.
   Ενημερώνουμε, τον προφανώς ελλιπέσταταενημερωμένο, Δήμο Λευκάδας ότι το θέμα μας δεν ήταν «σπατάλη για αγορά στάσεων» - πουθενά άλλωστε στο άρθρο δεν αναφέρονται οι συγκεκριμένες λέξεις – αλλά «Νέα μόδα στη Λευκάδα. Στέγαστρα δεκάδων χιλιάδων ευρώ».
   Η απάντηση του Δήμου Λευκάδας μας δικαιώνει απόλυτα, αφού παραδέχεται ότι τα ήδη υπάρχοντα στέγαστρα, «οι στάσεις», όπως τις αποκαλεί είχαν διορθωθεί και μάλιστα «με μοναδική επιβάρυνση την προμήθεια χρωμάτων, με δικούς μας εργάτες τις βάψαμε και τις αποκαταστήσαμε».
   Ειδικά δε οι φωτογραφίες που μας απέστειλε αποδεικνύουν περίτρανα την αλήθεια της φράσης του άρθρου που αναφέρει ότι «οι κατασκευαστικές προδιαγραφές των νέων στεγάστρων σαφώς και δεν πρόκειται να συντείνουν στην αναβάθμιση του τομέα της αισθητικής σε δημόσιους χώρους, ή ακόμα και της πρακτικής βοήθειας των πολιτών και των ξένων τουριστών που μετακινούνται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς».
   Όποιος έχει μάτια βλέπει – και οι Λευκαδίτες βλέπουν σίγουρα πάρα πολύ καλά – ότι τα νέα, πιο στενά και πιο ανοιχτά - πανάκριβα στέγαστρα των 14.760,00 ευρώ - ούτε πιο καλαίσθητα, ούτε πολύ διαφορετικά από τα υφιστάμενα είναι, ούτε βεβαίως και πρόκειται να τους προφυλάξουν καλύτερα από τον ήλιο ή τη βροχή.
   Σχετικά δε με το Υ.Γ. του Δελτίου Τύπου ότι ούτε αντιπροσωπείες πώλησης ούτε εργοστάσια που τα κατασκευάζουν έχει η Λευκάδα φυσικά και το γνωρίζουμε. Γι’ αυτό εξάλλου γράφαμε ότι «οι ανάγκες του Δήμου Λευκάδας σε στέγαστρα δεν θα μπορούσαν αλήθεια να καλυφθούν με την επιδιόρθωση των ήδη υπαρχόντων δίνοντας δουλειά και μεροκάματα σε επαγγελματίες του νησιού που, με ένα απλό βάψιμο και μια αλλαγή στα σπασμένα τζάμια, θα τα έκαναν σχεδόν σαν καινούργια».
   Για να μην χρειαστεί να επανέλθουμε αν και δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα να το πράξουμε ενημερώνουμε το Δήμο Λευκάδας ότι γνωρίζουμε πως οι «απευθείας αναθέσεις» μέχρι ορισμένου ποσού είναι νόμιμες. Ότι όμως είναι νόμιμο δεν είναι απαραίτητα και ηθικό, ιδιαίτερα όταν τα χρήματα για τις «απευθείας αναθέσεις» φεύγουν από τις τσέπες των κατοίκων του νησιού για να πετάξουν στη… στεριά την αντικρινή.
   Για το άρθρο με τίτλο «Πόσο ακριβά χρεώνει στους δημότες τις πλαστικές καρέκλες ο Δήμος Λευκάδας?» που αφορούσε μία ακόμα «απευθείας ανάθεση» όπου το ποσό των 2863,50 ευρώ που κόστισε η ενοικίαση των καρεκλών θα μπορούσε να έμενε στους επιχειρηματίες της Λευκάδας και όχι να έκανε… φτερά από το νησί» δεν είδαμε πάντως καμία πρεμούρα να μας απαντήσει ο Δήμος Λευκάδας.

   Το ετεροχρονισμένη Δελτίο Τύπου του Δήμου Λευκάδας εστάλη σε όλα τα ΜΜΕ, ορισμένα εκ των οποίων την δημοσίευσαν – εντελώς αντιδεοντολογικά - χωρίς δηλαδή να δημοσιεύσουν ταυτόχρονα και το θέμα για το οποίο εστάλη η απάντηση με συνέπεια οι αναγνώστες του να είναι μονόπλευρα και όχι αντικειμενικά ενημερωμένοι. 


Διαβάστε το σχετικό άρθρο Eδω 
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger