Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

EQUAL SOCIETY: Πρόγραμμα εθελοντισμού «Βοηθώ το νησί μου»



EQUAL SOCIETY
Πρόγραμμα εθελοντισμού «Βοηθώ το νησί μου»
Το πρόγραμμα εθελοντισμού «Βοηθώ το νησί μου» ενεργοποιεί o Μη Κυβερνητικός Οργανισμός Equal Society στη Λευκάδα με σκοπό την ευαισθητοποίηση εθελοντών που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε δράσεις για την υποδοχή και πληροφόρηση των τουριστών. 
Συγκεκριμένα σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας και το Τμήμα Τουρισμού καλούνται εθελοντές για να στελεχώσουν το περίπτερο πληροφόρησης (INFO KIOSK) στην παραλία της Λευκάδας με σκοπό να ενημερώνουν και να κατευθύνουν τους τουρίστες σ’ ό,τι αφορά την παραμονή τους στο νησί.

Στην προσπάθεια αυτή, θα ήταν πολύτιμη η συμβολή εθελοντών και κυρίως των νέων ανθρώπων, όπως μαθητές Λυκείου ή φοιτητές, και φυσικά όποιων άλλων το επιθυμούν, οι οποίοι γνωρίζουν τουλάχιστον μια ξένη γλώσσα κι επιθυμούν να προσφέρουν υπηρεσίες στο νησί τους.
Κάθε εθελοντής δεν θα απασχολείται περισσότερο από 5 φορές το μήνα και η διάρκεια εθελοντικής υπηρεσίας δε θα ξεπερνά τις 3 - 4 ώρες για κάθε φορά. Την ευθύνη της ενημέρωσης και οργάνωσης των εθελοντών αναλαμβάνει η EQUAL SOCIETY σε συνεργασία με το Τμήμα Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας. Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή, μπορούν ν’ αποστείλουν e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση: equallefkada@gmail.com ή να απευθύνονται στα γραφεία της Equal Society στην κεντρική πλατεία Λευκάδας (τηλέφωνο 26450 22578) και στο Τμήμα Τουρισμού της Περιφέρειας κ. Σπ. Ζαμπέλη (τηλέφωνο 26453 60757).
Για την ιστορία: Το συγκεκριμένο σημείο πληροφόρησης (μοναδικό στην είσοδο του νησιού) λειτουργούσε τα τελευταία χρόνια με τη συνδρομή της Ενώσεως Ξενοδόχων, οι οποίοι φέτος δήλωσαν αδυναμία για να το στηρίξουν. Την ίδια περίπου απάντηση έδωσαν και οι λοιποί εμπλεκόμενοι δημόσιοι φορείς του νησιού. Το αποτέλεσμα είναι ότι φθάσαμε στην καρδιά του καλοκαιριού και οι  ξένοι που αρχίζουν να πλημμυρίζουν το νησί μας έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται μόνο από τους … περιπτεράδες ή τους περαστικούς!
«Για το λόγο αυτό άμεσα ευαισθητοποιηθήκαμε, όταν μας ζητήθηκε, να βοηθήσουμε στη λειτουργία του info kiosk» δήλωσε ο Σπύρος Φρεμεντίτης, πρόεδρος της Equal Society. «Ανάλογες εθελοντικές δράσεις αναλαμβάνονται σε πολλές πόλεις της Ελλάδας ή και του εξωτερικού. Στις μέρες μας, περισσότερο από κάθε άλλη φορά είναι απαραίτητη η συνεισφορά των εθελοντών πολιτών στον τομέα του τουρισμού, ο οποίος αποτελεί κινητήριο μοχλό ανάπτυξης και προόδου για το νησί μας» πρόσθεσε.

Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger