Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Λογοθέτη, ΟΥΛΟΦ ΠΑΛΜΕ, Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΡΧΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Εκδήλωση προς τιμήν  του
ΟΥΛΟΦ ΠΑΛΜΕ

«Αν η πολιτική αφεθεί στους πολιτικούς, η πολιτική πεθαίνει και η κοινωνία  μένει μετέωρη. Αν σταματήσουμε να είμαστε οραματιστές, χάνεται η ηθική και η ιδεολογική μας δύναμη»     Ούλοφ Πάλμε

      
 «Σκοπός της έκδοσης του βιβλίου ΟΥΛΟΦ ΠΑΛΜΕ, Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΡΧΩΝ, είναι  να αναδείξουμε την πολύτιμη κληρονομιά του Ούλοφ Πάλμε.»        
                                               Γιώργος Λογοθέτης, συγγραφέας του βιβλίου

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας και ο Γιώργος Λογοθέτης, σας προσκαλούν στην εκδήλωση πουοργανώνεται
 προς τιμήν του αείμνηστου Σουηδού Πρωθυπουργού,                      
                                   ΟΥΛΟΦ ΠΑΛΜΕ 

     Χώρος : Κηποθέατρο  ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ                           
                                        Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013
                                        Ώρα 21.00
               
                     Για τον Πάλμε και το έργο του θα μιλήσουν  ο Γιώργος Λογοθέτης, ο Μίκης Θεοδωράκης (σε βίντεο) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λευκάδας κ. κ. Θεόφιλος, ο Παναγιώτης Καββαδάς, και ο Φώτης Κωστούλας ιδρυτής του APOLLO RESOR. Χαιρετισμό θα απευθύνει η δήμαρχος της αδελφοποιημένης με την Λευκάδα της Σουηδικής  πόλης EMMABODA  k. ANN-MARIE FAGERSTRÖM που θα έρθει στην Λευκάδα με στελέχη του Δήμου Emmaboda.
     Στην εκδήλωση θα προβληθεί βίντεο με ντοκουμέντα για τον Πάλμε και το έργο του. Μήνυμα για την εκδήλωση έστειλε και ο π. Υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας και πρόεδρος του Ιδρύματος ΟΥΛΟΦ ΠΑΛΜΕ κ. Pierre Schori Ο κ. Schori ήταν ο πλέον στενός συνεργάτες του Πάλμε. Διετέλεσε ευρωβουλευτής, Υπουργός, εκπρόσωπος της Σουηδίας στον ΟΗΕ, με σημαντική δράση στα πλαίσια της Σουηδικής Επιτροπής για την Δημοκρατία στην Ελλάδα.
 Συντονιστής ο δημοσιογράφος Ηλίας Γεωργάκης
 Είσοδος ελεύθερη.

Το βιβλίο εκδόθηκε από τον εκδοτικό οίκο :
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΛΔΕ
ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ 43,10681, ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210 3828464  fax210 3828464
E-MAIL: aldeker@gmail.com 

  Να σημειωθεί ότι ενώ στην Σουηδία έχουν εκδοθεί πάνω από 10 βιβλία, ο Γιώργος Λογοθέτης είναι ο πρώτος μη Σουηδός συγγραφέας που έγραψε την βιογραφία του Πάλμε εκτός Σουηδίας.

ΟΥΛΟΦ ΠΑΛΜΕ : Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΡΧΩΝ
Ο Ούλοφ Πάλμε γεννήθηκε το 1927. Γόνος μεγάλης αστικής οικογένειας όταν σε νεαρή ηλικία συνει­δητοποίησε τι σημαίνει κοινωνική αδικία, εντάχτηκε στο Σοσιαλδημο­κρατικό Κόμμα της Σουηδίας. Δάσκαλός του ο επί 22 χρόνια πρωθυπουργός της Σουηδίας TageErlander που τον δίδαξε  ότι «Πολιτικός σημαίνει ότι υπηρετείς το πιο ηθικό επάγγελμα στον κόσμο».
                                        ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Εύχομαι  το βιβλίο του Γιώργου Λογοθέτη να συμβάλ­λει στην προσπάθεια για ένα δημιουργικό διάλογο στην Ελλάδα που υποφέρει από την πολύπλευρη κρίση που μαστίζει τη χώρα, για την οποία αισθανόμαστε μεγάλη αλληλεγγύη.
 Jean-Pierre Olov Schori  Πρόεδρος του Ιδρύματος OLOF PALME, Υπουργός για τις επαφές με τις χώρες του τρίτου κόσμου και  Εκ­πρόσωπος της Σουηδίας στον ΟΗΕ (FN-ambassadör) 2000–2004.
  
Σήμερα έχουμε την ανάγκη να στρέψουμε τη μνήμη και τη σκέψη μας προς πολιτικούς σαν τον Ούλοφ Πάλμε. Το βιβλίο «ΟΥΛΟΦ ΠΑΛΜΕ, Η πολιτική είναι θέμα αρχών», ειδικά τώρα που ολόκληρη η Ευρώπη βρίσκεται στη δίνη μιας τρομερής κρίσης, αποτελεί μια κατάθεση απόλυτα απαραίτητη όσο και σπουδαία.
Λεωνίδας Γρηγοράκος Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων

Σε ευχαριστούμε   φίλε Γιώργο  Λογοθέτη για το βιβλίο.  Να είσαι βέβαιος ότι τέτοιες υπομνήσεις μας δίνουν δύναμη και κουράγιο αλλά και δυναμώνουν την εμμονή μας για μια μεγάλη ηθική σταυροφορία απόδοσης δικαιοσύνης, ουσιαστικής κάθαρσης και ριζικής αλλαγής του ελληνικού πολιτικού συστήματος.
Δημήτρης Χατζησωκράτης  μέλος της συντονιστικής επιτροπής στην κατάληψη του Πολυτεχνείου το 1973 και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΔΗΜΑΡ.
    Ο Ούλοφ Πάλμε δεν αποτελεί απλώς ένα υπόδειγμα ηγέτη. Είναι ο πολιτικός που δημιούργησε «Σχολή Πολιτικής. Το βιβλίο  πρέπει να γίνει «εγκόλπιο» για τον λαό μας, για τους πολιτικού. Εμείς που το διαβάσαμε του εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας για το παράθυρο που μας άνοιξε σε δρόμους που οδηγούν στην ελπίδα.
     Αικατερίνη Τέντα-Λατίφη      Συγγραφέας-ερευνητής

Ο Πάλμε είναι ο ήρωας των νεανικών μας χρόνων. Ο ίδιος παιδί αστικής και πλούσιας οικογένειας αγανακτούσε με τις αδικίες και αναζητούσε τον τρίτο δρόμο. Είναι ο άνθρωπος που ακόμα και σήμερα στις δύσκολες στιγμές μας δείχνει τον δρόμο τουλάχιστον σε όσους αναζητάνε τέτοιες λύσεις.
 Γιώργος Βερνίκος ηγετικό στέλεχος του αντιδικτατορικού αγώνα, ιδρυτής της GRENPEACE Ελλάδας.

Αγαπητέ κ. Λογοθέτη.
Στους δύσκολους καιρούς που διερχόμαστε το βιβλίο για τον Ούλοφ Πάλμε. Μας δίνει την  ευκαιρία να προβληματιστούμε και να πάρουμε μαθήματα δημοκρατίας, από ανθρώπους ξεχωριστούς που αποτέλεσαν και συνεχίζουν να αποτελούν πρότυπα για όλους μας.
Με εκτίμηση,
Κώστας Μπακογιάννης  Δήμαρχος Καρπενησίου


  Αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο ήταν το ήθος του Πάλμε που δεν ήταν προσωπικό, αλλά διαπερνούσε  όλη την πολιτική ζωή της Σουηδίας και  ήταν προαπαιτούμενο για πολιτική καριέρα.     
Μπάμπης Δερμιτζάκης     http://hdermi.blogspot.gr/2013/03/blog-post_8.html


Οι βασικές αρχές στις οποίες σύμφωνα με τον Πάλμε στηρίζεται  το Σουηδικό Μοντέλο.

* Ο αγώνας μας δεν είναι κατά του πλούτου αλλά κατά της φτώχειας.
* Το κόστος των στρατιωτικών δαπανών μισής μέρας, αρκεί για να εξα­λειφθεί η ελονοσία σε όλη τη γη.  Να γιατί πρώτιστη ανάγκη είναι η εμπέδωση της παγκόσμιας ειρήνης, η ανάπτυξη των χωρών του τρίτου κό­σμου και η προστασία του περιβάλλοντος που απειλείται από την ανεξέλεγκτη ανάπτυξη της βιομηχανίας.
* Για την υλοποίηση των στόχων μας αναζητάμε συνεργασία και κοινή δράση. Συνεργασία με άλλες πολιτικές δυνάμεις ανεξάρτητα αν δεν συμφωνούμε σε όλα. Και είμαστε πάντα έτοιμοι να κάνουμε υποχωρήσεις προκειμένου να πετύχουμε στόχους που αφορούν το γενικό συμφέρον.
* Η υλοποίηση των πολιτικών ιδεών δεν είναι μόνο θέμα των ειδικών. Είναι θέμα όλων μας.
* Αν η πολιτική αφεθεί μόνο στους πολιτικούς, τότε η πολιτική πεθαίνει και η κοινωνία θα μείνει μετέ­ωρη.
* Η προσπάθεια για ισότητα μοιάζει με επαναστατικό κίνημα. Όταν οι πολίτες αποκτούν ισότητα μπορούν να αναπτύξουν τις δυνατότητες που έχουν  και μαζί να αλλάζουν συνεχώς την κοινωνία.
* Αν σταματήσουμε να είμαστε οραματιστές, αν σταματήσουμε να δημιουργούμε στόχους, αν σταματήσουμε τις μεταρρυθμίσεις, τότε όλη μας η προσπάθεια θα εξανεμιστεί και μαζί θα χαθεί η ηθική και η ιδεολογική μας δύναμη..
* Η αστική τάξη παραμένει αδιάφορη και τυφλή. Δεν κατανοεί ότι η δύναμή της στηρίζεται σε κολώνες με σαθρό έδαφος. Αν δεν πάρουμε τώρα αναγκαία μέτρα ο λογαριασμός που θα πρέπει να πληρώσουμε στο μέλλον θα εί­ναι πολύ ακριβός.
* Οι πολιτικοί θα πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας χωρίς να υπολογίζουμε το πολιτικό κόστος.
* Ο δημόσιος τομέας πρέπει να διοικείται με σωστό τρόπο. Μόνο μια υγιής οικονομία μπορεί να στηρίξει τις πολιτικές με­ταρρυθμίσεις. Προτιμώ εύρωστες βιομηχανίες παρά στρατιές ανέρ­γων.
* Ο κίνδυνος της ανερ­γίας καιροφυλαχτεί. Το ίδιο και ο κίνδυνος να αυξηθούν οι κοινωνικές και οικονομικές διακρίσεις. Ο αγώνας για περισσότερη ισότητα και πε­ρισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη δεν τελειώνει ποτέ!
* Στη χώρα μας υπάρχουν αυτοί που έχουν οικονομική άνεση. Που προγραμματίζουν διακοπές σε εξωτικές χώρες. Όμως την ίδια στιγμή έχουμε άτομα που ζούνε κάτω από δύσκολες συνθήκες.  Πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και κινητικότητας. Γι’ αυτό λέμε ότι ο αγώνας για κοινωνική δικαιοσύνη δεν τε­λειώνει ποτέ !
* Η ελευθερία προϋποθέτει αίσθηση ασφάλειας. Αν υπάρχει αγωνία για το μέλλον, αν υπάρχει πρό­βλημα εργασίας, τότε η ελευθερία είναι έννοια χωρίς περιεχόμενο.
* Ένας ελεύθερος άνθρωπος ενεργεί με αξιοπρέπεια. Πάντα σέβεται τους άλλους αλλά και τον ίδιο του τον εαυτό. Σέβεται το περιβάλλον και αγωνίζεται για την προστασία του. Σέβεται τη διαφορετικότητα, τα δικαιώματα των μειονοτήτων, των μεταναστών. Σέβεται τους κανόνες της δημοκρατίας.
* Δημοκρατία δεν σημαίνει έλλειψη εξουσίας. Η Δημοκρατία προϋποθέτει ότι η εξουσία  υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον.
* Γνωρίζουμε τις δυσκολίες και τα προβλήματα και έχουμε αίσθηση των δυνατοτήτων μας. Όμως προχωρούμε στο μέλλον με εργαλεία τη γνώση την πίστη και το χρέος μας απέναντι σε αυτούς που έχουν αγωνιστεί για τα μεγάλα οράματα, και απέναντι στις νέες γενιές που έρχονται μετά από εμάς. Το χρέος αυτό ποτέ για εμάς δεν πρέπει να θεωρηθεί βαρύ.
* Πολιτική σημαίνει να θέλεις κάτι και να το υλοποιείς ! Η Πολιτική είναι θέμα αρχών.




 Πληροφορίες : ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
                           Τηλ. 26450 26711  26635
Γιώργος Λογοθέτης  2310 454902 6946003661

  
LINKS
Μια επίκαιρη συνέντευξη του Ούλοφ Πάλμε στον δημοσιογράφο και συγγραφέα Γιώργο Λογοθέτη πριν 45 χρόνια ! Προβλήθηκε από την κρατική σουηδική τηλέοραση με θέμα την μετανάστευση και την μεταναστευτική πολιτική της Σουηδίας…

OLOF PALME  Οι βασικές μου πολιτικές θέσεις :


Ούλοφ Πάλμε : Μην θρηνείτε : Οργανωθείτε !

Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger