Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Book Crossing στην Λευκάδα. «Η ΓΝΩΣΗ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ!»

Κατερίνα Μεσσήνη
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 8. Ιουνίου 2013 στον κήπο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λευκάδας και σε συνεργασία με τις Δ/νσεις Δ/βάθμιας & Π/βάθμιας Εκπ/σης Λευκάδας και την Ι.Μ. Λευκάδος & Ιθάκης, η προσφορά – αναδιανομή βιβλίων. Η Δημόσια Βιβλιοθήκη Λευκάδας δίνοντας
βαρύτητα στην αξία του βιβλίου και στη διάδοσή του εφαρμόζοντας τη λογική της γενικότερης ανακύκλωσης καλλιεργώντας την ανθρώπινη επαφή και αλληλεγγύη για 2η χρονιά διοργάνωσε αυτό το πρωτότυπο ταξίδι στην γνώση.  Δεκάδες Λευκαδίτες προσήλθαν και αγκάλιασαν αυτή την πρωτοβουλία δίνοντας έτσι και αυτοί με την σειρά τους την ευκαιρία στη γνώση να «κυκλοφορήσει και να ταξιδέψει».
Book Crossing από το 2001.
Αξιοποιούμε τα παλιά μας βιβλία και αντικείμενα και δίνουμε τη χαρά να τα αποκτήσει κάποιος που του λείπουν, να αλλάξει χέρια και να διαβαστεί από ανθρώπους που ίσως να μη γνωρίσουμε ποτέ, αντί να σκονίζεται για χρόνια στο ράφι της βιβλιοθήκης.
Αυτή η μέθοδος λέγεται bookcrossing! «Η ιδέα ξεκίνησε το 2001, όταν ο Αμερικανός Ron Hornbaker, γοητευμένος από sites όπως τα Where’s George? και PhotoTag, που κατέγραφαν την πορεία χαρτονομισμάτων και φωτογραφικών μηχανών μιας χρήσης ανά τον κόσμο, σκέφτηκε ότι ένα αντίστοιχο project με βιβλία θα γνώριζε μεγάλη επιτυχία.» Έτσι ξεκίνησε και με τα χρόνια ταξίδεψε αυτή η πρωτότυπη ιδέα ανά τον κόσμο και μαζί της η γνώση αναμεταξύ εκατομμυρίων ανθρώπων.

Δεν θέλουμε και δεν θα επιτρέψουμε να κλείσει η βιβλιοθήκη της Λευκάδας!
Να πούμε κλείνοντας ότι στα πλαίσια της ανταλλαγής βιβλίων μπορούσαν οι επισκέπτες να υπογράψουν ενάντια σε μια έστω και πιθανή συγχώνευση ή και κατάργηση της εν λόγω βιβλιοθήκης. Να θυμίσουμε ότι στα πλαίσια του εξορθολογισμού που προωθείται από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα γίνουν κάποιες συγχωνεύσεις και καταργήσεις, ανάμεσα στους φορείς του παραρτήματος ήταν και 36 βιβλιοθήκες της Επικράτειας. Φήμες ήθελαν στην λίστα των 36 να αναφέρεται και η βιβλιοθήκη της Λευκάδας. Μετά από επικοινωνία που είχε η προϊσταμένη της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λευκάδας κα Μαρία Ρούσσου της διαβεβαίωσαν ότι ο Υπουργός όχι μόνο δεν θα την κλείσει αλλά η βιβλιοθήκη της Λευκάδας θα αναβαθμιστεί κιόλας! Οι φήμες όμως περί κλεισίματος συνεχίζουν να υπάρχουν, έτσι επί της ευκαιρίας δεν ανταλλάξαμε μόνο βιβλία αλλά εστάλη και ένα μήνυμα μέχρι να δούμε ο Υπουργός να κάνει πράξη τα όσα επιθυμεί για την βιβλιοθήκη της Λευκάδας: «Δεν θέλουμε και δεν θα επιτρέψουμε να κλείσει η βιβλιοθήκη της Λευκάδας!»Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

Google+ Badge

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Google+ Followers

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger