Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΑΣΟΚ ΛΕΥΚΑΔΑΣ: “Στο ΠΑΣΟΚ τη νοθεία την έχουμε στο αίμα μας”

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΑΣΟΚ ΛΕΥΚΑΔΑΣ:
Στο ΠΑΣΟΚ τη νοθεία την έχουμε στο αίμα μας”
Την Κυριακή οι εσωκομματικές εκλογές για τη νέα Νομαρχιακή 

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 31 Μαΐου 2013 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας, η τελευταία συγκέντρωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, με Γραμματέα τον κ. Βαγγέλη Θεριανό. Κύριος ομιλητής στη συνέλευση από τον Τομέα Οργανωτικής Πολιτικής του κόμματος ήταν ο γραμματέας κ. Βαγγέλης Αργύρης. Επίσης παραβρέθηκαν ο
Περιφερειακός Σύμβουλος κ Άγγελος Βλάχος, ο αντιδήμαρχος κ. Π. Σούνδιας, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γ. Καρτάνος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγανησίου κ. Θωμάς Φερεντίνος, η πρώην Δήμαρχος Καρυάς κ. Σεβαστή Κωνσταντινίδη, ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μπάμπης Καλός και άλλα μέλη του κόμματος.
Συνολικά δεν πρέπει να παραβρέθηκαν πάνω από 25 άτομα, γεγονός που αποδεικνύει ότι η εσωκομματική κρίση που περνάει το ΠΑΣΟΚ δεν έχει τελειωμό, αλλά πρόκειται για κρίση διαρκείας. Σε αντίθεση με τους παλιούς καλούς καιρούς όπου όλοι μάχονταν για το ποιος θα είναι στην πρώτη γραμμή τώρα όλοι κρατούν μια απόσταση ασφαλείας. Το κλίμα για άλλη μια φορά ήταν βαρύ, τα μέλη δύσπιστα και θυμωμένα, ώστε να μην θέλει κανείς να βάλει υποψηφιότητα ούτε καν για μέλος της εφορευτικής επιτροπής για τις επερχόμενες εσωκομματικές εκλογές.
Οι προβληματισμοί και τα αδιέξοδα παραμένουν: Πως θα μπορούσε να αναζωογονηθεί η ανύπαρκτη πλέον κομματική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ, πώς να βγει από το ενδοσυστημικό αδιέξοδο; Είναι προφανές ότι για να μπορέσει να αναγεννηθεί η παράταξη και να ξαναποκτήσει πολιτική ισχύ, θα πρέπει να βρει συνάφεια με την ιδεολογία της και οι πολιτικές της να σταματήσουν να είναι ένα “κουβάρι μπερδεμένο” μόνο και μόνο για χάρη της συμμετοχής στην εξουσία.
Η Νομαρχιακή ΠΑΣΟΚ χρωστάει 10.500 Ευρώ! Σχεδόν όλοι οι αιρετοί δεν πλήρωναν την συνδρομή τους στο κόμμα!
Κύριο αντικείμενο αυτής της Νομαρχιακής Συνέλευσης ήταν η προετοιμασία των εσωκομματικών εκλογών της 9ης Ιουνίου 2013. Ο απερχόμενος Γραμματέας της Νομαρχιακής κ. Θεριανός, ο οποίος ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετέχει πλέον σε καμιά εκλογική διαδικασία, έκανε τον πολιτικό αλλά και τον οικονομικό απολογισμό. Ενημέρωσε τα μέλη ότι το ΠΑΣΟΚ χρωστάει σε ενοίκια για τα γραφεία της Νομαρχιακής 10.453 Ευρώ, στη ΔΕΗ 200 ευρώ. Δεν δίστασε όμως να αφήσει και αιχμές για όσους έχουν ξεχάσει ότι στις  28.1.2009 «είχαμε αποφασίσει ομόφωνα  για το πώς θα έχει η Νομαρχιακή επιτροπή οικονομική αυτοτέλεια και δεν θα έχουμε ανάγκη τους μεγάλους και πλούσιους χρηματοδότες. Αυτή η οικονομική συμφωνία λειτούργησε για ένα μικρό χρονικό διάστημα και μετά ο κάθε ένας την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια! Όταν συνειδητοποίησαν τα μέλη ότι όλοι οι αιρετοί, με εξαίρεση τον Σπύρο Ρεκάτσινα, δεν πλήρωναν το έκαναν κι οι ίδιοι και έτσι σήμερα έχουμε φτάσει στο σημείο όχι μόνο να χρωστάμε αλλά να είχε διαλυθεί η Γραμματεία ολοσχερώς.»
Όλοι αυτοί που ασκούν πολιτική δεν είναι απόφοιτοι κατηχητικού. Το πάρτι μέσα στο ΠΑΣΟΚ συνεχίζεται!
Στη συνάντηση για άλλη μια φορά ακουστήκανε πικρές αλήθειες, διότι ενώ από την μια ευαγγελιζόμαστε διαφάνεια και εξορθολογισμό, άλλα φαίνεται να συμβαίνουν μέσα στο κόμμα. Άφησε αιχμές για όσους έχουν εξουσία και μπορούν να προσλαμβάνουν ειδικούς συμβούλους, συνεργάτες, εντεταλμένους, να τους βαφτίζουν με διάφορα άλλα ονόματα και να παίρνουν μηνιαίους παχυλούς μισθούς. “Το πάρτι συνεχίζεται αλλά δεν ξέρω για πόσο ακόμα. Ο εμπαιγμός και η κοροϊδία πρέπει να σταματήσουν”, είπε.
“Μήπως ήταν λαίμαργη η δική μας η γενιά της μεταπολίτευσης;”
Ο κ. Αργύρης με τη σειρά του μίλησε για τη συνολική πορεία του ΠΑΣΟΚ και για την προσφορά του στην Ελλάδα και για το πώς τελικά βρέθηκε να πρέπει να σηκώσει το βάρος αυτής της μεγάλης κρίσης. Μίλησε για τους πρωτοκλασάτους που “την έκαναν” πρώτοι όταν ήρθαν τα δύσκολα. Δεν μπορούσε βέβαια να μην αναφερθεί και στα υψηλά νούμερα της ανεργίας στους νέους ανθρώπους!  Έθεσε το ερώτημα μήπως ήταν λαίμαργη η δική του γενιά... «Βολευτήκαμε και μας άρεσε και θέλαμε περισσότερα από ότι μπορούσαμε να πληρώσουμε έτσι ζούσαμε με δανεικά.» Για τον κ. Αργύρη δεν υπάρχει άλλοθι.  Για τη συγκεκριμένη συνάντηση το άλλοθι των Δημάρχων ήταν ότι έχουν συνέδριο στα Γιάννενα, δεν υπάρχει άλλοθι όμως για όλα αυτά τα στελέχη που «στις  καλές μέρες συνωστιζόμασταν και σήμερα μείναμε ελάχιστοι για να κάνουμε μια νέα αρχή.»
Τέλος στις οικογενειακές κάλπες!
Όσον αφορά τις εκλογές της Κυριακής 9 Ιουνίου για την ανάδειξη νέας Νομαρχιακής Επιτροπής προέκυψε θέμα για το πόσες κάλπες θα πρέπει να στηθούν στη Λευκάδα. Ακούστηκαν φωνές για παραπάνω από μια κάλπη για να μην αποκλειστούν μέλη του κόμματος της ορεινής Λευκάδας. Η πρώην Δήμαρχος Καρυάς κ. Σεβαστή Κωνσταντινίδη πήρε τον λόγο και υποστήριξε ότι μια κάλπη αρκεί! Άσκησε κριτική στις εκλογικές διαδικασίες και τόνισε: “Πρέπει να σταματήσουμε να στήνουμε οικογενειακές κάλπες”.
“Στο ΠΑΣΟΚ ένα χούι το έχουμε... Την νοθεία την έχουμε στο αίμα μας...”

Ο κ. Αργύρης συμφώνησε ότι θα πρέπει να  ακολουθηθούν ακριβώς οι κανόνες που αναφέρονται στην εγκύκλιο.  Αυτό σημαίνει μια κάλπη στη Λευκάδα και άλλη μια στο Μεγανήσι. Χαριτολογώντας μεν αλλά και με μια δόση αλήθειας θύμισε ότι: «Η ψυχή βγαίνει, το χούι δεν βγαίνει. Στο ΠΑΣΟΚ τη νοθεία την έχουμε μέσα μας, στο αίμα μας. Δυστυχώς αυτό το χούι δεν έμεινε μονό στα εκλογικά κέντρα, πήγε και αλλού, στα εργατικά κέντρα και το μετέδωσαν και αλλού....αυτό το χούι πήγε παντού....»
Όσον αφορά τις υποψηφιότητες για τα όργανα της Νομαρχιακής Επιτροπής μπορούν να υποβληθούν έως και τις 5 Ιουνίου μέχρι τις 20.00 το βράδυ στα γραφεία της Νομαρχιακής. Και για την συντονιστική επιτροπή μέχρι τις 7 Ιουνίου στις 20: 00 το βράδυ. Μετά τις αλλαγές που αποφασίστηκαν η Νομαρχιακή της Λευκάδας θα αποτελείται από εδώ και στο εξής από 7 μέλη αντί για 11 που αποτελούνταν μέχρι τώρα, και στην συντονιστική θα συμμετέχουν 5 μέλη από κάθε Νομό.
Τόπο στα νιάτα!
Την αγωνία τους αλλά και την αγανάκτησή τους για την πορεία του κόμματος εξέφρασαν και άλλα μέλη που παραβρέθηκαν στη συνέλευση όπως ο κος Καρτάνος ο οποίος τάχθηκε υπέρ της μιας κάλπης γιατί όσοι έρθουν θα πρέπει vα έρθουν συνειδητά! «Υπάρχει κόσμος που δεν ντρέπεται να πει ότι είναι ΠΑΣΟΚ! Το πιο σημαντικό από όλα όμως είναι η ανανέωση που χρειάζεται. Πρέπει να δώσουμε τόπο στα νιάτα!» Και ο περιφερειακός Σύμβουλος κος Βλάχος τάχθηκε υπέρ του να αποχωρήσουν οι παλιοί.  «Η πατρίδα για να ξανασταθεί στα πόδια της χρειάζεται τη νεολαία!»  Θυμωμένος ο κος Θωμάς Φερεντίνος με τα όσα συνέβησαν πιστεύει ότι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες ειδικά τα υψηλά στελέχη. «Ανοίξαμε τις πόρτες και μπήκαν μέσα διάφοροι για να κάνουν τη δουλειά τους, και αυτοί που φτιάχτηκαν μέσα στο ΠΑΣΟΚ είναι τώρα οι μεγαλύτεροι εχθροί του και εμείς είμαστε τα κορόιδα
Είναι προφανές και μετά από αυτή τη συνάντηση ότι τα ίδια τα μέλη, έστω και τα λίγα που εμφανίζονται, ζητούν να γίνουν ριζικές τομές. Να απαλλαγούν από αυτούς που χρόνια τώρα δημιούργησαν και συντήρησαν στο έπακρο αυτό που αποκαλούμε διαπλοκή και διαφθορά. Το ΠΑΣΟΚ θα σωθεί, πιστεύουν, μόνο αν μπούνε οι νέοι μπροστά. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν νέοι να δείχνουν ενδιαφέρον στο να αναλάβουν αυτή την αποστολή! Για να έχει το ΠΑΣΟΚ ελπίδα να παίξει ξανά ένα ρόλο στην κοινωνία θα πρέπει μια και καλή να αποχωρίσουν οι καρεκλοκένταυροι, οι βολεμένοι και τα παλιά πρόσωπα. Οι εσωκομματικές εκλογές την Κυριακή σίγουρα θα δώσουν ένα πρώτο στίγμα και μια πρώτη εικόνα για την μελλοντική πορεία του κόμματος...
Κατερίνα Μεσσήνη


Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger