Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Προσγειώθηκε το πρώτο αεροπλάνο από τη Ρουμανία με τουρίστες για την Λευκάδα.


Κατερίνα Μεσσήνη
Την εβδομάδα που μας πέρασε στο νησί μας ήρθαν περίπου 40 Ρουμάνοι τουριστικοί πράκτορες από διάφορα τουριστικά γραφεία της χώρας τους ανάμεσά τους και 6 δημοσιογράφοι για γνωρίσουν την Λευκάδα και να την προωθήσουν στην χώρα τους. Το Επιμελητήριο ανέλαβε την ξενάγηση τους σε διάφορα σημαντικά μέρη μέσα στην πόλη όπως την Βιβλιοθήκη, το Λαογραφικό μουσείο του Ορφέα , εκκλησίες κτλ. στην συνέχεια ξεναγήθηκαν στο υπόλοιπο νησί και την Παρασκευή το βράδυ οργάνωσε  μια ελληνική παραδοσιακή βραδιά με χορευτικές επιδείξεις σε εστιατόριο του Νυδριού. Εκεί συναντήσαμε τον  Νίκο Χρυσόπουλο από  τουριστικό γραφείο γενικού τουρισμό που εξειδικεύεται  στον εισερχόμενο τουρισμό και μας μίλησε για την πρώτη προσγείωση αεροπλάνου τουριστών από την Ρουμανία με προορισμό την Λευκάδα.


Καλησπέρα κύριε Χρυσόπουλε,  πείτε μας δυο λόγια για την πρώτη συνεργασία σας με το νησί μας.
Έρχεται   το πρώτο αεροπλάνο από την Ρουμανία  στο Άκτιο  το Σάββατο 8 Ιουνίου. Σήμερα είναι μαζί μας άνθρωποι από   40 διαφορετικά γραφεία από όλη την χώρα, δημοσιογράφοι οι οποίοι ήρθαν προκειμένου  να γνωρίσουν την όμορφη  Λευκάδα η οποία γνωριμία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία με την συμβολή και του προέδρου του επιμελητηρίου κου Σκιαδαρέση.

Ποιες είναι οι πρώτες σας εντυπώσεις από την Λευκάδα;
Το γραφείο που αντιπροσωπεύουμε   εξειδικεύεται σε μικρούς προορισμούς. Το νησί σας μας αρέσει  ως προορισμός διότι θέλουμε το παραδοσιακό, το  απλό και την παλιά Ελλάδα, επιθυμούμε να ξεφύγουμε από τον  μαζικό τουρισμό και την βαριά βιομηχανία και ελπίζουμε να έχουμε επιτυχία. Η Λευκάδα έχει φιλόξενο κόσμο, απλότητα, αμεσότητα  μας δίνει μια χαρά όλο  το νησί και  θεωρούμε ότι θα το ευχαριστηθούν οι τουρίστες . Τις επόμενες μέρες θα γυρίσουμε με ένα τηλεοπτικό συνεργείο διαφημιστικά σποτάκια για προσέλκυση τουριστών  στο  όμορφο νησί σας.

Ποιοι είναι οι σημαντικότεροι παράγοντες που σας στήριξαν ;

Ο κος Σκιαδαρέσης Σωτήρης ο οποίος θετικά  και πολύ δυναμικά μας προσέγγισε και μας στήριξε  με όποιο εφόδιο μπορούσε να μας διαθέσει σε μια περίοδο που αμφιταλαντευόμασταν  για το αν θα πρέπει να κάνουμε το εγχείρημα,  παράλληλα η ιδιωτική πρωτοβουλία είναι πάνω απ΄  όλα διότι τα πράγματα κινούνται με πολύ γρήγορους ρυθμούς.

Οι τοπικές αρχές , οι φορείς έχουν ενημερωθεί για τις προθέσεις σας;

Εμείς από την πλευρά μας κάναμε κάθε δυνατή προσπάθεια προφανώς όμως χρειάζεται λίγος χρόνος για να αλληλοβοηθηθούμε και συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι κάθε αεροπλάνο είναι σημαντικό για την κοινωνία και την οικονομία της περιοχής και της Ελλάδας γενικότερα.

Πείτε μου σαν τουριστικός προορισμός πως φαίνεται η Λευκάδα στην Ρουμανία;

Είμαι εξειδικευμένος στην Ρουμανία η οποία ήταν προσανατολισμένη σε μεγαλύτερα νησιά στην πιο βαριά βιομηχανία όπως η Κρήτη,η Ρόδος  κ.α,  τα τελευταία χρόνια οι μικροί προορισμοί μπαίνουν  στο πρόγραμμα γιατί είναι ένα τουριστικό προϊόν που πρέπει να αναδείξουμε. Ένα  χρώμα διαφορετικό που δίνει και άλλη διάσταση στο δικό μας τουριστικό προϊόν που πρέπει να αναδείξουμε. Επιθυμούμε να σταθεροποιηθούμε και να είμαστε πολλά χρόνια εδώ στην Λευκάδα και να έχουμε μια πιο αυξητική πορεία.












































Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger