Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Επιτυχημένη η χθεσινή εκδήλωση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

Εκδήλωση παρουσίασης των δραστηριοτήτων του Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων στην Αθήνα με γευσιγνωσία τοπικών οίνων

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που διοργανώθηκε χθες από το Τεχνολογικό Ίδρυμα Ιονίων Νήσων στο Πολιτιστικό Κέντρο «Κωστής Παλαμάς» του Πανεπιστημίου Αθηνών, με σκοπό την παρουσίαση των δραστηριοτήτων του Ιδρύματος.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν δημοσιογράφοι και πολλοί φίλοι του Ιδρύματος, όπως ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Π. Πικραμμένος, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Σπ. Σπύρου, η Βουλευτής Κέρκυρας κα Α. Γκερέκου, ο Βουλευτής Λευκάδας κ. Θ. Σολδάτος, ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Α. Παρίσης, ο τ. Υπουργός Επικρατείας κ. Α. Αργυρός και ο τ. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ε. Οικονόμου. Το «παρών» έδωσε και ο ακαδημαϊκός κόσμος, με την παρουσία των Καθηγητών Δ. Βώρου, Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γ. Μεταξά, Ομότιμου Καθηγητή Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Δ. Ζήβα, Ομότιμου Καθηγητή Αρχιτεκτονικής του Ε.Μ.Π., Γ. Κολαΐτη, Καθηγητή Παιδοψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Δ. Μαρκάτου, Καθηγήτριας Ιστορίας Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Παρόντα ήταν επίσης και τα μέλη της Δ.Ε. Καθηγητές Τεχνολογικών Ιδρυμάτων κ.κ. Ν. Μαλισιόβας, Ι. Σιανούδης και Ι. Χάλαρης.
Στην παρουσίασή του, ο Πρόεδρος της Δ.Ε. του Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ναπολέων Μαραβέγιας μαζί με τους Αντιπροέδρους Καθηγητές του Τεχνολογικού Ιδρύματος Αθήνας κ. Σ. Σούλη και Ι. Δραγώνα, τόνισαν τη σημασία της διάσωσης -με απώλειες- του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος για τα νησιά του Ιονίου, σε σχέση με την πρώτη εκδοχή του σχεδίου «Αθηνά», το οποίο πρότεινε την κατάργησή του. Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος παρουσίασε επιλεγμένες δράσεις του προγράμματος «Ανάδειξη του Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων ως Διεθνούς Πόλου Εκπαίδευσης και Καινοτομίας» του ΕΣΠΑ. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στη δημιουργία της ψηφιακής επιστημονικής επιθεώρησης «Οδυσσέας» και στα Θερινά Σχολεία που διοργανώνονται και στα τρία νησιά για τρίτη συνεχή χρονιά. Τέλος, ο Καθηγητής του Τεχνολογικού Ιδρύματος Αθήνας κ. Π. Καλδής και ο Καθηγητής του Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων κ. Π. Αρσένος αναφέρθηκαν στην προσπάθεια ανάδειξης των τοπικών αρωματικών κρασιών της Κεφαλονιάς (Ρομπόλα), της Ζακύνθου (Βερντέα) και της Λευκάδας (Βερτζαμί).
Η εκδήλωση έκλεισε με δοκιμή των τοπικών κρασιών και ευχές των προσκεκλημένων για μακροημέρευση και ανάπτυξη του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων.


Το έργο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Πράξης «Ανάδειξη του Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων ως Διεθνούς Πόλου Εκπαίδευσης και Καινοτομίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους.
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger