Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Η συνέχεια για το LEADER

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: «Το ουσιαστικό ζήτημα για τον Υπουργό είναι να μην χαθούν τα λεφτά για τη Λευκάδα και να υλοποιηθεί το πρόγραμμα.»

Πέρασε ήδη ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα όπου στράφηκε το ενδιαφέρον όλων σε άλλα σημαντικά ζητήματα του τόπου, παραμένει όμως ανοιχτό και εξίσου σημαντικό το ζήτημα του προγράμματος Leader και του τι μέλλει γεννέσθαι. Δεν φτάνει μόνο να μπαίνουν οι ερωτήσεις κάποια στιγμή χρειάζεται να δοθούν και οι απαντήσεις. Εμείς επικοινωνήσαμε με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
όπου βάλαμε τα ερωτήματά μας σχετικά με την έκβαση της υπόθεσης. Να θυμίσουμε ότι στο τελευταίο επεισόδιο του σήριαλ «Leader στη Λευκάδα» η Αναπτυξιακή Εταιρεία ΑΝΑ.ΛΗ ΑΕ απάντησε  εγγράφως στα όσα διαπιστώθηκαν μετά τον έλεγχο  της ελεγκτικής επιτροπής του Υπουργείου. Τότε είχαν διαπιστωθεί παρατυπίες που αφορούν στις δίχως ΑΣΕΠ προσλήψεις και επίσης στη  διαχείριση του προγράμματος. Αποτέλεσμα της όλης ιστορίας είναι να έχουν παγώσει εδώ και μήνες όλες οι διαδικασίες και η Λευκάδα να στερείται μια σημαντική οικονομική ανάσα.
Οι πληροφορίες μας θέλουν τον Υπουργό κο Τσαυτάρη να έχει μια πολύ θετική διάθεση προς τη Λευκάδα. Μετά από επικοινωνία που είχαμε με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μάθαμε πως οι εξηγήσεις από πλευράς εταιρείας κατατέθηκαν εμπρόθεσμα, τώρα είναι στη διάθεση του Υπουργού να εξετάσει το θέμα μαζί με το νομικό σύμβουλο του κράτους ώστε να δουν πως μπορεί να απαντηθεί και τυπικά.
Το ουσιαστικό ζήτημα πάντως σύμφωνα με το ρεπορτάζ και αυτό  που προτάσσει ο Υπουργός είναι να μην χαθούν τα λεφτά για τη Λευκάδα και να υλοποιηθεί το πρόγραμμα και αυτό μας το επιβεβαίωσαν επανειλημμένα. Φαίνεται επίσης ότι αναζητείται τρόπος η υλοποίηση του προγράμματος να γίνει από την υπάρχουσα Αναπτυξιακή Εταιρεία έστω και αν υπήρχαν σημαντικές παρατηρήσεις μετά τον έλεγχο που πραγματοποίησε η ελεγκτική επιτροπή του Υπουργείου. Οτιδήποτε παρατυπίες ή παραβάσεις μπορούν να ξεπεραστούν με νομικά επιχειρήματα και διατυπώσεις όπως είχε συζητηθεί ήδη σε συνάντηση που είχε πραγματοποιηθεί στις 25/04/2013 προκειμένου να σωθούν πρόγραμμα και εταιρεία. Μπορεί να επιβληθεί και κάποιο πρόστιμο και να λήξει η υπόθεση. «Είναι εξίσου σημαντικό, όπως μας τονίζουν, η Λευκάδα να μην χάσει όχι μόνο τη χρηματοδότηση αλλά και τη  διαχείριση του προγράμματος. Οι εταιρείες έχουν προβλήματα αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει και να διαλυθούν. Το ότι έγινε ένας έλεγχος και ανακαλύψαμε κάποιες παρατυπίες ή κάποιες αντικανονικότητες δεν σημαίνει ότι πρέπει να διαλυθεί η εταιρεία. Δεν πρέπει και δεν θέλουμε να χαθούν τα χρήματα. Πρέπει να υλοποιηθεί το έργο, είναι 10 εκ. Ευρώ τα οποία πρέπει να πέσουν στην αγορά της Λευκάδας».
Φαίνεται τελικά ότι οι παρεμβάσεις και συναντήσεις που έγιναν και αναφέραμε και εμείς στα ρεπορτάζ που κάναμε,  επιβεβαιώνουν όχι μόνο τη χρησιμότητα αλλά και την εγκυρότητα των παρεμβάσεων που έγιναν όλο το προηγούμενο διάστημα προς το Υπουργείο δεδομένου ότι τελικά ο Υπουργός κος Τσαυτάρης σκέφτεται να δώσει θετική λύση στο θέμα.
Εμείς θα χαρούμε ιδιαίτερα γιατί έχουμε αναφέρει αρκετές φορές ότι η διαχείριση του προγράμματος με τίποτα δεν πρέπει να χαθεί από τη Λευκάδα και ότι με οποιονδήποτε τρόπο θα πρέπει να επενδυθούν τα 10 εκ ευρώ στον τόπο μας. Αν αυτή η υλοποίηση γίνεται μέσα από την υπάρχουσα υποδομή, δηλαδή από την αναπτυξιακή εταιρεία, θα είναι επωφελής και για τους εργαζόμενους στην εταιρεία αλλά και για τη συνέχεια της λειτουργίας της για ανάληψη νέων χρηματοδοτικών προγραμμάτων. Έτσι αποδεικνύεται ότι με σοβαρότητα πρέπει να αντιμετωπίζονται τα θέματα που αφορούν τον τόπο μας, για να ξεπερνιούνται προβλήματα και να επιτυγχάνονται οι στόχοι. Αν η τελική έκβαση του όλου εγχειρήματος είναι αυτή δεν μπορούμε παρά να συγχαρούμε όλους εκείνους που με επιχειρήματα και δράση στήριξαν αυτή την εξέλιξη.
Μέσα στις επόμενες ημέρες θα εξεταστεί  το θέμα και θα ληφθεί η απόφαση.
Καλό είναι τελικά τα θέματα να συζητούνται και να συνεργάζονται όλοι όσοι μπορούν να βοηθήσουν με τις γνώσεις και την εμπειρία τους. Υπάρχουν κάποια πράγματα που τα μαθαίνεις καλύτερα μέσα στην ηρεμία και στη γαλήνη, και κάποια μέσα στην καταιγίδα. Ας ελπίσουμε ότι μετά την τελευταία ενημέρωση θα επικρατήσει ηλιοφάνεια.....

Κατερίνα ΜεσσήνηShare this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger