Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Η Δικαίωση του PrevezaBest ήρθε δια μέσω του δελτίου τύπου της ΔΕΥΑΠ



Σε ανάρτηση μας που πραγματοποιήσαμε όπως μπορείτε να δείτε εδώ. Η Δικαίωση του PrevezaBest ήρθε μέσα από το δελτίο τύπου της ΔΕYAΠ.
Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το δελτίο τύπου “Τα εκτός σχεδίου πόλης εξυπηρετούνται από βόθρους γνωστής ή άγνωστης κατάληξης.” “   Στη συγκεκριμένη περιοχή (οδός Ατιττάνων – περιοχή Νοσοκομείου) και στα εντός σχεδίου κτίρια,
υπάρχουν ελάχιστες κατοικίες, που είτε γιατί δεν γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες που βρίσκεται η παροχή αποχέτευσης, είτε γιατί παρανόμως έχουν χρησιμοποιήσει στη νέα οικοδομή την παροχή της παλαιάς (μικρής ποσότητας λυμάτων διοχέτευσης), δεν έχουν συνδεθεί με τον νέο αγωγό.” “έτσι ώστε να περιορισθεί όσο γίνεται περισσότερο η ύπαρξη τυχόν λυμάτων στο συγκεκριμένο σημείο.”


Ασφαλώς και δεν νιώθουμε ικανοποιημένοι που η ανάρτηση μας δυστυχώς επιβεβαιώθηκε. Η ανάρτηση μας πραγματοποιήθηκε έπειτα από καταγγελίες πολιτών και καμία πρόθεση δεν είχε να βλάψει τον Τουρισμό της πόλης αντίθετα προσπάθησε να προστατεύσει και να αναδείξει το ζήτημα της Δημόσιας Υγείας.


Δείτε ολόκληρη την απάντηση της ΔΕΥΑΠ

 Με αφορμή την  ανάρτηση στο διαδίκτυο άρθρου  με τίτλο «ένα οικολογικό έγκλημα συντελείται με την ανοχή της Δημοτικής αρχής» θέλουμε να ενημερώσουμε τα παρακάτω :

  Στο άρθρο αναφέρεται  ότι άνθρωπος της Δημοτικής  αρχής ενημέρωσε τον αρθρογράφο  περί ύπαρξης κακοτεχνίας στον  Βιολογικό. 

 Οι υπηρετούντες  τη Δημοτική Αρχή (Δημοτικοί Σύμβουλοι, μόνιμο και έκτακτο προσωπικό) καθώς και όλοι οι δημότες έχουν προσκληθεί επανειλημμένα να επισκεφθούν το εργοστάσιο του Βιολογικού καθαρισμού και να ενημερωθούν από την υπηρεσία μας για τη λειτουργία του.

Τον συγκεκριμένο τον προσκαλούμε να το επισκεφθεί προκειμένου να διαπιστώσει την άψογη λειτουργία τόσο του εργοστασίου, όσο και του δικτύου, ώστε να αποφευχθεί και στο μέλλον οποιαδήποτε διάδοση λάθος πληροφοριών που μόνο αναταραχή και προβληματισμό προκαλούν ειδικά στην  αρχή της τουριστικής περιόδου.

 Στο συγκεκριμένο σημείο που αναφέρεται ο αρθρογράφος υπάρχει η απόληξη του χειμμάρου «Καρυδάς» που ως γνωστόν μεταφέρει τα όμβρια ύδατα που ξεκινούν από την περιοχή της ΒΙΠΕ μέχρι τη θάλασσα.

Από πλευράς ΔΕΥΑΠ τα  τελευταία χρόνια έχουν κατασκευασθεί νέοι αγωγοί αποχέτευσης μετατρέποντας το παλαιό παντορροϊκό σύστημα αποχέτευσης (λύματα και όμβρια) σε χωριστικό.

Οι περισσότερες οικοδομές  που βρίσκονται εκατέρωθεν του  χειμάρρου και μέχρι τα όρια  του σχεδίου πόλης έχουν συνδεθεί  όλες στο νέο σύστημα, οπότε  τα λύματά τους μεταφέρονται  όλα στο εργοστάσιο επεξεργασίας.
Τα εκτός σχεδίου πόλης εξυπηρετούνται από βόθρους γνωστής ή άγνωστης κατάληξης.

 Επίσης στην εντός σχεδίου  πόλης κοίτη του χειμάρρου έχει διαπιστωθεί απόρριψη απορριμμάτων, που κάθε καλοκαίρι Δήμος και Νομαρχία – Αντιπεριφέρεια δαπανούν αρκετά χρήματα για τον καθαρισμό τους.

Στη συγκεκριμένη περιοχή (οδός Ατιττάνων – περιοχή Νοσοκομείου) και στα εντός σχεδίου κτίρια, υπάρχουν ελάχιστες κατοικίες, που είτε γιατί δεν γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες που βρίσκεται η παροχή αποχέτευσης, είτε γιατί παρανόμως έχουν χρησιμοποιήσει στη νέα οικοδομή την παροχή της παλαιάς (μικρής ποσότητας λυμάτων διοχέτευσης), δεν έχουν συνδεθεί με τον νέο αγωγό.

Από πλευράς ΔΕΥΑΠ έχουν  εντοπισθεί οι περισσότερες από  αυτές και ήδη στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2013 προβλέπεται και θα ξεκινήσει  σύντομα η κατασκευή νέου συλλεκτηρίου αγωγού και η σύνδεση  με το νέο χωριστικό αγωγό αποχέτευσης, έτσι ώστε να περιορισθεί όσο γίνεται περισσότερο η ύπαρξη τυχόν λυμάτων στο συγκεκριμένο σημείο.

Όσον αφορά τα θαλάσσια νερά της περιοχής οι έλεγχοι που έχουν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν, αλλά και πρόσφατα δεν έδειξαν δείγματα μόλυνσης.

       Από τη ΔΕΥΑΠ



Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger