Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για το 3ο Θερινό Σχολείο στη Διοίκηση των Μέσων Ενημέρωσης

Το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων με την συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού πρόκειται να υλοποιήσει στο Νομό Κεφαλληνίας (GR 223) στο πλαίσιο της Πράξης «ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΩΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΟΛΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ» το παρακάτω πρόγραμμα Θερινού Σχολείου και προχωρά στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για καταρτιζόμενους:


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ – ΘΕΡΙΝΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
ΤΟΠΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ
ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗ «ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΑ ΝΕΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΜΕΣΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ»
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΑΓΓΕΛΟΥ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΥ 1 – ΛΕΥΚΑΔΑ
ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ (ΣΕ ΩΡΕΣ)
8 - 18 Ιουλίου 2013
25 60
·Στόχος του Σχολείου είναι να συνεισφέρει στη βελτίωση της επαγγελματικής κατάρτισης των συμμετεχόντων σε θέματα οργάνωσης, διοίκησης, επικοινωνίας και εφαρμογής νέων τεχνολογιών στα μέσα ενημέρωσης και να συμβάλλει είτε στη βελτίωση της επαγγελματικής θέσης που κατέχουν οι συμμετέχοντες, είτε στην απορρόφησή τους από την αγορά εργασίας. 
·Το πρόγραμμα απευθύνεται σε :
Εργαζόμενους και στελέχη φορέων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ΜΚΟ, κ.λπ. σε θέσεις διοίκησης, συντονισμού, έρευνας και ανάπτυξης στην τηλεόραση, ραδιόφωνο, περιοδικά, εφημερίδες, διαφήμιση και τα νέα μέσα ενημέρωσης (new media), δηλαδή τα μέσα ενημέρωσης με ψηφιακή διανομή.
Πτυχιούχους και κατόχους μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών, με ευρύτερο υπόβαθρο της Διοίκησης Επιχειρήσεων, Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, Δημοσίων Σχέσεων, Διαφήμισης, Τεχνολογίας Ήχου ή άλλων Τμημάτων συναφών με το αντικείμενο του σχολείου.
Φοιτητές συναφών αντικειμένων εκπαίδευσης προς το αντικείμενο του σχολείου.
·Απαραίτητη προϋπόθεση για συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι οι υποψήφιοι να έχουν τα παρακάτω χαρακτηριστικά:
Ακαδημαϊκές ή επαγγελματικές γνώσεις στα ακόλουθα ευρύτερα γνωστικά πεδία: Διοίκησης Επιχειρήσεων, Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, Δημοσίων Σχέσεων, Διαφήμισης, Τεχνολογίας Ήχου.
·Κύριος σκοπός του Θερινού Σχολείου είναι να εισάγει τους συμμετέχοντες στις αλλαγές του επιχειρηματικού μοντέλου οργάνωσης και λειτουργίας λόγω της ραγδαίας ανάπτυξης των νέων ψηφιακών μέσων και των συμμετοχικών κοινωνικών δικτύων. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στα νέα ψηφιακά μέσα επικοινωνίας, στις νέες συνεργατικές πλατφόρμες του web2.0 και στις νέες δυνατότητες που δίνουν στις κοινότητες των χρηστών να δημιουργήσουν, να μοιραστούν και να διαχύσουν περιεχόμενο. Μέλη της ελληνικής και ευρωπαϊκής ερευνητικής κοινότητας θα συζητήσουν πάνω στις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που αντιμετωπίζουν τα στελέχη των παραδοσιακών και των ψηφιακών μέσων σήμερα. Θα διερευνηθούν σύγχρονα ζητήματα και προβλήματα που σχετίζονται με τη διαχείριση και τη διοίκηση των μέσων ενημέρωσης. Οι συμμετέχοντες θα διερευνήσουν τις ανακατατάξεις που σημειώνονται σε διεθνές και τοπικό επίπεδο στον τομέα των παραδοσιακών και των ψηφιακών μέσων, τα νέα υβριδικά οργανωσιακά και επιχειρηματικά μοντέλα, τη διαχείριση των αλλαγών, καθώς και τον εντοπισμό ευκαιριών για δυναμική ανάπτυξη.
·Στους συμμετέχοντες θα καταβληθεί μικτό επίδομα 4,00 € για κάθε ώρα κατάρτισης (συνολικά μικτά 240,00€ κατ’ άτομο). Δικαίωμα στην οικονομική ενίσχυση δεν έχουν όσοι παρακολούθησαν το θερινό σχολείο του 2012 και έλαβαν το σχετικό επίδομα κατάρτισης και όσοι συμμετέχουν έμμισθα σε άλλες δράσεις του προγράμματος «Ανάδειξη του Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων ως Διεθνούς Πόλου Εκπαίδευσης και Καινοτομίας».
·Η συνολική διάρκεια του Θερινού Σχολείου θα είναι δύο (2) εβδομάδες, έξι (6) ώρες ημερησίως.
Δικαίωμα Απουσιών 6 ώρες (10% των ωρών παρακολούθησης).
·Προθεσμία και τρόπος κατάθεσης αιτήσεων :
ü Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων: 23 Μαΐου – 21 Ιουνίου 2013
ü Τρόπος Λήψης Αιτήσεων:
Διαδικτυακά μέσω ιστοτόπου: www.teiion.gr/images/stories/pdf/prok/aitisi_therinou_sxoleiou_nea_psifiaka_mesa.doc
Από τη γραμματεία του Τμήματος «Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και την Οικονομία», ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, Φιλοσόφων & Τζεβελέκη 1, ΤΚ 31100, Λευκάδα
ü Τρόπος Κατάθεσης Αιτήσεων:
Αυτοπροσώπως από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 9:00 – 14:00, στη γραμματεία του Τμήματος «Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και την Οικονομία», ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, Φιλοσόφων & Τζεβελέκη 1, ΤΚ 31100, Λευκάδα.
Ταχυδρομικά στην ως άνω διεύθυνση, με την ένδειξη “Για το Θερινό Σχολείο στη Διοίκηση των Μέσων Ενημέρωσης” με ημερομηνία ταχυδρόμησης έως και 21 Ιουνίου 2013.
Μέσω e-mail στη διεύθυνση:   christinabeneki@gmail.com (Επιστημονική Υπεύθυνη Θερινού Σχολείου: Επίκουρη Καθηγήτρια Χ. Μπενέκη). 
ü Κατάθεση δικαιολογητικών: Αίτηση υποψηφίου και αντίγραφα τίτλων σπουδών, βεβαιώσεων προϋπηρεσίας κ.λπ.
Σε περίπτωση επιλογής οι συμμετέχοντες αναλαμβάνουν την ευθύνη να προσκομίσουν ακριβή αντίγραφα των απαιτούμενων δικαιολογητικών πριν την έναρξη του θερινού σχολείου.
Διαδικασία και κριτήρια επιλογής υποψηφίων
Ως κριτήρια επιλογής θα ληφθούν:
1.Η συνάφεια του αντικειμένου κατάρτισης με το αντικείμενο σπουδών ή/και εργασίας
2.Η διάρκεια της επαγγελματικής εμπειρίας
3.Όσοι παρακολούθησαν το θερινό σχολείο του 2012 και έλαβαν το σχετικό επίδομα κατάρτισης δεν έχουν δικαίωμα κατάθεσης αίτησης. Δικαίωμα δεν έχουν επίσης και όσοι συμμετέχουν έμμισθα σε δράσεις του προγράμματος «Ανάδειξη του Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων ως Διεθνούς Πόλου Εκπαίδευσης και Καινοτομίας».
·Διαδικασία επιλογής
Καταγραφή υποψηφίων που πληρούν τα τυπικά προσόντα επιλογής (αντικείμενο εργασίας και σπουδών)
Κατάρτιση πινάκων αξιολόγησης με βάση την αίτηση και τα κριτήρια επιλογής
·Πληροφορίες :
Επίκουρη Καθηγήτρια Χριστίνα Μπενέκη
Τηλ. 6948527930 email: christinabeneki@gmail.com


Αίτηση Υποψηφίων



Πρόγραμμα Θερινού Σχολείου
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger