Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Ταξιδεύουν τα στιχάκια μου: H πρώτη ολοκληρωμένη παρουσία του τραγουδοποιού Φώτη Σώλου!!!




«Μέχρι το Μεγανήσι θα με έχεις αγαπήσει…» – Το νησί μας σε τραγούδι!
Ο Φώτης Σώλος είναι Αντιδήμαρχος  Καλάμου Λευκάδας. Εκτός από την Τοπική Αυτοδιοίκηση όμως, ασχολείται χρόνια με την μουσική. Ακούστε ένα μελοποιημένο του κομμάτι που εξυμνεί τα Ιόνια νησιά, μεταξύ αυτών φυσικά και το Μεγανήσι!

Για να ακούσετε το τραγούδι πατήστε εδώ: Φώτης Σώλος – Μικρά νησιά (Μέχρι το Μεγανήσι)
Βιογραφικό:
Ο Φώτης Σώλος γεννήθηκε στο μικρό νησάκι του Ιονίου, τον Κάλαμο, και μεγάλωσε στον Πειραιά. Σπουδασε στην ΑΣΟΕΕ και 15 χρόνια εργάσθηκε σαν τραπεζικός υπάλληλος. Το μεράκι του τραγουδιού τον απασχολούσε από τα εφηβικά του χρόνια οπότε ξεκίνησε να γράφει ποιήματα στίχους και ενίοτε μουσικές. Μέχρι τώρα έχουν κυκλοφορήσει μελοποιημένοι στίχοι του από τους Γιάννη Νικολάου και Νίκο Πιτλόγλου. Το CD «Ταξιδεύουν τα στιχάκια μου» είναι η πρώτη του ολοκληρωμένη εμφάνιση.
Πηγή: Meganisi Times (www.meganisitimes.gr)
Φώτης Σώλος: Ταξιδεύουν τα στιχάκια μου – Στίχοι Φώτης Σώλος – Μουσική: Φώτης Σώλος, Τάσος Ζαφειρίου, Νίκος Πιτλόγλου – Τραγουδούν: Τάσος Ζαφειρίου, Παναγιώτης Μπούσαλης, Δημήτρης Ρέππας, Ιφιγένεια Κορολόγου
Νέα κυκλοφορία από τον Καθρέφτη: «Ταξιδεύουν τα στιχάκια μου» και η πρώτη ολοκληρωμένη παρουσία του τραγουδοποιού Φώτη Σώλου με τραγούδια βιωματικά και επικαίρα που ηχογραφήθηκαν με την συνεργασία, στις μουσικές του Τάσου Ζαφειρίου και του Νίκου Πιτλόγλου (σε ένα τραγούδι) και τις φωνές των Τάσου Ζαφειρίου – Παναγιώτη Μπούσαλη – Ιφιγένειας Κορολόγου – Δημήτρη Ρέππα – Ανασατασία Μιχαλάτου.
Οι μουσικές των τραγουδιών κινούνται σε ένα ευρύτερο άκουσμα σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού δίνοντας έμφαση σε ένα σημερινό ύφος με παραδοσιακά αλλά και λαϊκά στοιχεία που συνδυάζονται αρμονικά με τις αφηγηματικές μπαλάντες του CD.
Οι ιστορίες των τραγουδιών με αφετηρία τα βιώματα του Φώτη Σώλου αναφέρονται στην σχέση του με το τραγούδι (Ταξιδεύουν τα στιχάκια μου, Των τραγουδιών τα χρώματα), σε μιά γενικότερη ποιητική αντιμετώπιση της ζωής και του έρωτα (Χρησμός, Το πιό γλυκό φιλί σου, Γυναίκα), του περιβάλλοντος μας (Κρασί Καλαμισάνικο, Καλοτάξιδα σκαριά) αλλά και στις εμπειρίες από τον εργασιακό του βίο (Τραπεζικός, Κατάστημα Βρυώνη).
Συντελεστές του CD «Ταξιδεύουν τα στιχάκια μου» στις ενορχηστρώσεις είναι ο Τάσος Ζαφειρίου και στις ηχογραφήσεις ο Τ. Ζαφειρίου μαζί με τον Κώστα Στρατηγόπουλο. Οι μουσικοί που συμετείχαν είναι οι Φίλιππος Λευκαδίτης κρουστά, Στέλιος Τσουκάτος ακκορντεόν, Sarah Lefeuvre φλογέρες, Νίκος Χριστόπουλος τύμπανα και Τάσος Ζαφειρίου κιθάρες μπάσσο ούτι μπουζούκι κ.α. Ο Νίκος Πιτλόγλου ηχογράφησε και ενορχήστρωσε το τραγούδι του Τραπεζικός και έπαιξε πιάνο κιθάρες κρουστά μαζί με τους Μπάμπη Μπουτσελάκη Μπάσο, Χρήστο Πανόπουλο Τύμπανα, Βασίλη Σαλτίκη σαξόφωνο.
To CD του Φώτη Σώλου μας ταξιδεύει στα μονοπάτια του σημερινού ελληνικού τραγουδιού κι όπως γράφει και ο ίδιος «Εύχομαι το Ταξίδι σας με τα στιχάκια μου να φτάσει ως τις δικές σας Ατλαντίδες…»
  • 01. Κρασί Καλαμισάνικο – Μουσική: Τάσος Ζαφειρίου – Τραγούδι: Τάσος Ζαφειρίου
  • 02. Κατάστημα Βρυώνη – Μουσική: Φώτης Σώλος, Τάσος Ζαφειρίου – Τραγούδι: Τάσος Ζαφειρίου
  • 03. Τραπεζικός – Μουσική: Νίκος Πιτλόγλου – Τραγούδι: Παναγιώτης Μπούσαλης
  • 04. Το πιο γλυκό φιλί σου – Μουσική: Φώτης Σώλος, Τάσος Ζαφειρίου – Τραγούδι: Ιφιγένεια Κορολόγου
  • 05. Ταξιδεύουν τα στιχάκια μου – Μουσική: Φώτης Σώλος, Τάσος Ζαφειρίου – Τραγούδι: Παναγιώτης Μπούσαλης
  • 06. Ο χρησμός – Μουσική: Φώτης Σώλος, Τάσος Ζαφειρίου – Τραγούδι: Τάσος Ζαφειρίου
  • 07. Των τραγουδιών τα χρώματα – Μουσική: Φώτης Σώλος, Τάσος Ζαφειρίου – Τραγούδι: Παναγιώτης Μπούσαλης
  • 08. Καλοτάξιδα σκαριά – Μουσική: Τάσος Ζαφειρίου – Τραγούδι: Τάσος Ζαφειρίου, Αναστασία Μιχαλάτου
  • 09. Πήρα φωτιά – Μουσική: Φώτης Σώλος, Τάσος Ζαφειρίου – Τραγούδι: Δημήτρης Ρέππας
  • 10. Γυναίκα – Μουσική: Φώτης Σώλος, Τάσος Ζαφειρίου – Τραγούδι: Τάσος Ζαφειρίου
  • 11. Αξιοπρέπεια – Μουσική: Φώτης Σώλος, Τάσος Ζαφειρίου – Τραγούδι: Δημήτρης Ρέππας
  • 12. Αθανάτων άσματα – Μουσική: Φώτης Σώλος, Τάσος Ζαφειρίου – Τραγούδι: Δημήτρης Ρέππας, Τάσος Ζαφειρίου
Ταξιδεύουν τα στιχάκια μου
Κρασί Καλαμισιάνικο
www.musicmirror.gr (Εδώ μπορείτε να ακούσετε στο τέλος της ανάρτησης και αποσπάσματα από το CD)

Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger