Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Απάντηση στην ανακοίνωση της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΛΕΥΚΑΔΑΣ από τον βουλευτή ΛευκάδαςΤο ΠΑΣΟΚ συνεχίζοντας τον πολιτικό του κατήφορο που ξεκίνησε το 2010, σέρνοντας με τις καταστροφικές του πολιτικές και επιλογές τη χώρα μας σιδηροδέσμια στην αγκαλιά του ΔΝΤ και τον Ελληνικό λαό σε ένα εφιάλτη μίας κοινωνικής και οικονομικής καταστροφής, έρχεται σήμερα να εγκαλέσει την Κυβέρνηση με τα πλέον ευτελή επιχειρήματα, τα οποία αν οι στιγμές δεν ήταν κρίσιμες για την  χώρα μας, θα ήταν ανάξια ακόμα και απάντησης.                           
Κύριοι του ΠΑΣΟΚ με φθηνά κολπάκια και ατάκες δεν πείθετε τον Ελληνικό λαό
, ο οποίος γνωρίζει καλά πως αγωνίζεται η Κυβέρνηση για να προασπίσει τα συμφέροντα αυτού και της χώρας, γι αυτό και της παρέχει πρωτοφανή στήριξη.
Κύριοι του ΠΑΣΟΚ, αφού περάσατε με τόση ευκολία από τις σοσιαλιστικές σας μεγαλοστομίες στον πιο άκρατο και ανάλγητο νεοφιλελευθερισμό, αφού καταντήσατε το κόμμα σας δεκανίκι και κυβερνητικό εταίρο της Δεξιάς του Σαμαρά και συγχρόνως σύμμαχο των πιο ακραίων και αντιλαϊκών δυνάμεων σε Ελλάδα και Ευρώπη, κοιταχτείτε λίγο στον καθρέφτη και θα δείτε τον εαυτό σας στη θέση όσων κατηγορείτε:
·         Τη  «σκληρή  διαπραγμάτευση» με τους κατώτερους υπαλλήλους της τρόικα  που μπαινόβγαιναν στα Υπουργεία ως προϊστάμενοι Υπουργών, δίνοντας εντολές προς εκτέλεση, τους οποίους είχατε αναγορεύσει σε ισότιμους συνομιλητές Πρωθυπουργών.
·         Τον  «πολιτικό τυχοδιωκτισμό» σας που για ένα κομμάτι εξουσίας αποδεχθήκατε και γίνατε μέρος του πιο φαύλου αντιλαϊκού και αντιδημοκρατικού συστήματος  που επικράτησε στη χώρα μας τη μαύρη μνημονιακή  πενταετία.
·         Το  «3ο μνημόνιο» που είχατε ήδη αποδεχθεί με το γνωστό e-mail Χαρδούβελη  για την πλήρη ισοπέδωση μισθών και συντάξεων, που δημόσια δήλωσε ότι έβγαλε τα λεφτά του έξω γιατί φοβόταν.  Σε τόσο καλή οικονομική κατάσταση είχατε φέρει τη χώρα.

Αμφιβάλω αν διαβάσατε το Νομοσχέδιο κύρωσης της ΠΝΠ. Κάνετε τον κόπο, εξάλλου ουσιαστικά ένα άρθρο είναι όλο κι όλο και μην προσπαθείτε να τρομοκρατήσετε τον κόσμο. Θα διαπιστώσετε ότι δεν αφορά ανταποδοτικά τέλη ΟΤΑ και ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα Πανεπιστημίων, δεν αφορά Νοσοκομεία και Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, των οποίων η συμμετοχή είναι δυνητική. Το ΙΚΑ εδώ και 3 χρόνια το κάνει ήδη. Τότε δεν υπήρχε πρόβλημα για σας;                                                                                                                       

 Όψιμα σας πήρε ο πόνος για τα Ασφαλιστικά Ταμεία, τα Νοσοκομεία, τα Πανεπιστήμια, των οποίων διαλύσατε τα αποθεματικά με το εγκληματικό PSΙ του υπό προθεσμία αρχηγού σας.  Στα Πανεπιστήμια από 120εκ. € έμειναν μόνο 33εκ €. Να σας θυμίσω μόνο για το Νοσοκομείο Λευκάδας πως σε μία νύχτα χάθηκαν τα αποθεματικά του και ξέμεινε από υλικά.                                                                                                                                                        
Τα χρήματα είναι πλήρως εξασφαλισμένα και μάλιστα με επιτόκιο 2,5%  έναντι του 1% που δίνουν οι εμπορικές Τράπεζες, είναι στη διάθεση των ΟΤΑ άμεσα έως λίγες μέρες και μάλιστα εξαιρούνται χρηματικά διαθέσιμα που αφορούν ανάγκες των ΟΤΑ σε βάθος 15ημέρου.  Η έκδοση repos  για τα διαθέσιμα αυτά είναι δυνητική και αφορά δανεισμό 15ήμερης διάρκειας και δεν προβλέπεται όλη αυτή η διαδικασία να έχει διάρκεια πάνω από 2 μήνες, ώστε η Κυβέρνηση να μπορεί να ολοκληρώσει τη διαπραγμάτευση από καλύτερη θέση απέναντι σε εκβιασμούς των δανειστών.
Προς τι λοιπόν όλη αυτή η σπέκουλα;  Η μήπως αυτά τα τόσο απλά πράγματα οι προσκυνημένες και ασπόνδυλες ηγεσίες δεν θέλουν η δεν μπορούν να καταλάβουν;  Δεν θα επαναλάβω το αλήστου μνήμης δικό σας  «δεν δικαιούστε να ομιλείτε», αλλά τη συμβουλή που σας έδωσα σε απάντησή μου σε άλλη αντίστοιχου τύπου ανακοίνωση σας για το Νοσοκομείο Λευκάδας, «κρείττον το σιγάν».

Σταύρος Γρηγόρης,
Βουλευτής Λευκάδας
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger