Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Του Βασιλείου Κούρτη – Καθηγητής Μουσικής

Πολλά τα νέα, πολλές οι ειδήσεις που μας αφορούν. Ας ξεκινήσω σήμερα από κάτι ευχάριστο. Το περασμένο Σάββατο 7 του μηνός Φεβρουαρίου έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του δευτέρου Λυκείου Πρέβεζας μια υπέροχη συναυλία. Διοργανώθηκε από την Φιλαρμονική Πρέβεζας «ΟΡΦΕΥΣ» με την συμμετοχή του Τενόρου Σταύρου Σαμπασόπουλου, και των Σοπράνο Ρόζα
Πουλημένου και Ευδοκίας Μωυσίδου.
Το ρεπερτόριο είχε να κάνει με όπερες και οπερέτες. Μια υπέροχη και ρομαντική αναδρομή στο παρελθόν. Η ερμηνεία των φωνών ήταν καταπληκτική. Άλλο τόσο ήταν και η μουσική απόδοση των μουσικών που συμμετείχαν στο σχήμα. Να τονίσω ότι πέραν των τοπικών μουσικών συμμετείχε και ομάδα εννέα Λευκαδίων μουσικών, κυρίως νεαρών, προερχόμενων από πολιτιστικούς φορείς της Λευκάδας. Στην συναυλία συμμετείχε και ο υποφαινόμενος στο αναλόγιο του Κλαρινέτου. Ήταν μεγάλη μου  τιμή! Εγώ βέβαια ήμουν  ο γηραιότερους που συμμετείχε στην Λευκαδίτικη ομάδα.
Το αξιοσημείωτο είναι ότι ένα σχολικό συγκρότημα διαθέτει αίθουσα εκδηλώσεων χωρητικότητας ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΩΝ ατόμων ενώ η Λευκάδα της παράδοσης και του πολιτισμού δεν διαθέτει τίποτα, πέραν της μικρής αίθουσας της Φ.Ε.Λ. και του Μουσικού Σχολείου. Το Δημοτικό Θέατρο είναι όπως το γεφύρι της Άρτας, ολημερίς το χτίζανε το βράδυ γκρεμιζόταν !!! Ας ελπίσουμε η νέα Δημοτική αρχή να αλλάξει το σκηνικό. Ακολουθεί σε επόμενη σελίδα πλούσιο φωτογραφικό υλικό.
……………………………………………………………………………………………………………
Πως το είπανε καλέ ; Brussels Group ή Ελληνιστί Ομάδα των Βρυξελών ; Δηλαδή η μετάλλαξη ή μάλλον η μετονομασία της τρόικας σε Ομάδα Β. η οποία θα συνεχίσει να μας επισκέπτεται, απλά οι συναντήσεις θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών, ποιος ξέρει που ; Οι «θεσμοί»λοιπόν θα συνεχίσουν τον  ασφυκτικό έλεγχο, τα μνημόνια θα γίνουν «νέα συμβόλαια», δηλ. άλλαξε τα ρούχα  του ο Μανωλιός και τα έβαλε αλλιώς…
Αμ τώρα τι να πούμε για τον Βαρουφάκη που θέλει τάχα για να κυνηγήσει την φοροδιαφυγή να δημιουργήσει σώμα χαφιέδων με κρυφές βιντεοκάμερες όπου θα αποτελείται από, ‘νοικοκυρές, τουρίστες, φοιτητές, άνεργους κ.λ.π.’ οι οποίοι θα μπαίνουν σε μαγαζιά και όποιος δεν κόβει απόδειξη θα πηγαίνει ον λάιν στη χαφιεδουπηρεσία ; Δηλαδή Κε Βαρουφάκη πάμε 40-50 χρόνια πίσω ; Θα επαναφέρεις και το φακέλωμα με την  νέα κάρτα του πολίτη με το τσιπάκι; Καλά, νομίζετε ότι θα περάσουν όλα έτσι; Άλλα περιμέναμε !
Η Τουρκία θέλει να δεσμεύσει, μετά το κάζο που έπαθε, τον Θερμαϊκό, Ευβοϊκό, και Αχαϊκό κόλπο για στρατιωτικές ασκήσεις δηλαδή εισβολή στην Ηπειρωτική Ελλάδα. Καμιά απάντηση σ΄ εκείνη τη μεριά ; Δηλαδή μπορούμε και εμείς να δεσμεύσουμε την θάλασσα της Προποντίδας, τον κόλπο της Σμύρνης και της Αττάλειας ας πούμε; Γιατί όχι ; Οι ‘γείτονες’ στην αναμπουμπούλα χαίρονται, όπως στην Κύπρο.
Τι έγινε βρέ παιδιά με τον πρώην ‘τσάρο’ της οικονομίας ; Έβγαλε στο εξωτερικό  και αυτός μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώπουλα με εμβάσματα μικροποσών για να μην τον εντοπίσει η Τ.τ.Ε  επειδή, όπως είπε,  φοβήθηκε μην τα χάσει ; Αυτόν είχαμε ως διαπραγματευτή με τους Ούννους ; Κοτζαμπάσηδες και Χατζηαβάτηδες ραγιάδες πολιτικοί !  
Παρεμπιπτόντως, τι γίνεται με τους μεγαλοφοροφυγάδες της περιβόητης Λίστας Λαγκάρντ και τα περιβόητα θαλασσοδάνεια του ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και των μεγαλοεργολάβων… οέο; Από εκεί δεν πρέπει να ξεκινήσεις Κε Βαρουφάκη ;Τέλος να τονίσω ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις η ΝΔ βαδίζει στα χνάρια της Πολιτικής Άνοιξης του Αντωνάκη.
Ελπίζω τα όσα ανακοίνωσε ο Α. Τσίπρας στη Βουλή για την διεκδίκηση των Πολεμικών Επανορθώσεων και του παράνομα ληφθέντος κατοχικού δανείου από τους κατακτητές Γερμανούς να γίνει πραγματικότητα. Πολλά θα αλλάξουν, ελπίζω προς το καλύτερο.
Καλή δύναμη και καλά να είστε.    
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger