Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Η Επτανησίων Θέληση για την εκλογή Συμπαραστάτη του Πολίτη.
 Η εκλογή συμπαραστάτη του πολίτη και της επιχείρησης ολοκληρώθηκε σήμερα επιτυχώς, εφόσον το Π.Σ. κατόρθωσε να συγκεντρώσει την απαιτούμενη αυξημένη πλειοψηφία, όπως ο νόμος προβλέπει στο πρόσωπο της υποψήφιας που στήριζε η περιφερειακή αρχή.

   Σε ότι μας αφορά, εμείς στηρίξαμε και στην πρώτη και στην δεύτερη εκλογή το προτεινόμενο πρόσωπο, με γνώμονα το παρακάτω σκεπτικό:
    Ο νομοθέτης στον νόμο Καλλικράτη προβλέπει αυξημένη πλειοψηφία για την εκλογή, που σημαίνει με απλά λόγια, ότι θα πρέπει το προτεινόμενο πρόσωπο να υπερψηφισθεί από την πλειοψηφία και ένα μεγάλο μέρος της μειοψηφίας. Σε διαφορετική περίπτωση ο θεσμός δεν λειτουργεί, όπως έγινε στην προηγούμενη περιφερειακή αρχή.
   Η παράταξή μας συνεπής στα όσα εξήγγειλε προεκλογικά και με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών των Ιονίων, από την πρώτη στιγμή ζήτησε να υπάρξουν οι σχετικές προσυνεννοήσεις προκειμένου να εξασφαλιστεί, όχι μόνο η αυξημένη πλειοψηφία αλλά και η αξιοκρατία ως προς την επιλογή.
   Οι προηγούμενες κυβερνήσεις οι οποίες ψήφησαν τον νόμο Καλλικράτη, δυστυχώς τον στέρησαν από το αίτημα  των Ελλήνων πολιτών για αξιοκρατία, Ισονομία και ισοπολιτεία.
    Σήμερα που ο Ελληνικός λαός, έδωσε άλλη εντολή αλλάζοντας την κυβέρνηση της χώρας, αναμένει η αξιοκρατία   να γίνει πράξη σε κάθε επιλογή θεσμικών προσώπων.
    Θεωρούμε ότι η Τοπική αυτοδιοίκηση, πρέπει και οφείλει να είναι πρωτοπόρα σε αυτό, ανεξάρτητα αν έχει προλάβει ή όχι, η νομοθετική εξουσία του κράτους να αλλάξει την νοοτροπία, επιλογής ημετέρων.
    Όσοι από εμάς στη τοπική αυτοδιοίκηση δεν το έχουμε πράξει έχουμε ακεραία την ευθύνη, ειδικότερα μάλιστα και στην περίπτωση που ο ιδεολογικός  και πολιτικός  μας αγώνας, πριν την εκλογή μας βασιζόταν σε αυτές τις αρχές.
    Εμείς δώσαμε με την ψήφο μας, συμπαραστάτη του πολίτη στους πολίτες των Ιονίων Νήσων και δεν θυσιάσαμε τον θεσμό στο πείσμα μιας πεπατημένης, αναχρονιστικής και άκρως επικίνδυνης, αντίληψης που λέει ότι « Οι ημέτεροι είναι και οι καλύτεροι ».
   Δεν κρυφτήκαμε, δεν ψηφίσαμε λευκό, δεν απουσιάσαμε. Συμμετείχαμε θετικά, σε κάτι που θέλαμε να γινόταν διαφορετικά, πιστεύοντας ότι ο λαός δεν θα στερηθεί αυτό που του ανήκει,  αλλά και οι έχοντες την ευθύνη, θα αναλογιστούν την ανάγκη επιτέλους, να σταθούν πάνω από τις αδυναμίες και περιχαρακώσεις που έφεραν την χώρα μας στην σημερινή κατάντια.
     Δεν συμβιβαστήκαμε αναθεωρώντας  τις αρχές τις ιδεολογικής μας αντίληψης, για τον τρόπο  επιλογής θεσμικών προσώπων, απλά διαλέξαμε το συμφέρον του πολίτη και είμαστε εδώ να αγωνιστούμε  προκειμένου η αξιοκρατία να γίνει ΝΟΜΟΣ, αλλά και ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ στην χώρα μας.
  
                        Για την παράταξη

                                                       Ο Επικεφαλής

                                                       Χρήστος   ΆνθηςShare this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger