Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝ/ΣΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ «ΤΑΟΛ» καλεί τους ελαιοπαραγωγούς


Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝ/ΣΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ «ΤΑΟΛ» καλεί τους ελαιοπαραγωγούς ΜΕΛΗ ΤΟΥ , που επιθυμούν :
1) Να ενταχθούν στην υπό σύσταση Ομάδα Παραγωγών στον τομέα ελαιολάδου και ελιάς του Α.Σ ΛΕΥΚΑΔΑΣ «ΤΑΟΛ» με σκοπό στην από κοινού προώθηση τουλάχιστον του 90% της παραγωγής τους και τη δημιουργία υποδομών για τη συγκέντρωση και προώθηση της παραγωγής τους.
2) Να συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Εργασίας των ΟΕΦ (Οργανώσεις Ελαιοκομικών Φορέων) του ΥΠΑΑΤ για τη περίοδο 2015-2018 ,
να καταθέσουν υπεύθυνη δήλωση (η οποία θα δοθεί από την υπηρεσία) στα γραφεία του Συν/σμού μέχρι 9-2-2015.
Τα οφέλη που θα προκύψουν για τους ελαιοπαραγωγούς είναι :
1)         Βελτίωση της εκμετάλλευσης των ελαιώνων τους με παραγωγή καλύτερου και περισσότερου ελαιολάδου , που θα προέλθει μέσα από την εκπαίδευση αυτών στις ορθές καλλιεργητικές πρακτικές στην ελιά.
2)         Αναβίωση παραδοσιακών ελαιώνων για τη βελτίωση της καρποφορίας τους.
3)         Βελτίωση της υπάρχουσας τεχνικής και οργανωτικής υποδομής στο συνεταιριστικό ελαιοτριβείο και την παροχή τεχνικής βοήθειας στην ορθή λειτουργία του.
4)         Δημιουργία της απαιτούμενης τεχνικής και οργανωτικής υποδομής για τη δραστηριοποίηση του Συν/σμού στη παραγωγή και τυποποίηση ελαιολάδου.
5)         Εφαρμογή συστήματος ιχνηλασιμότητας για την παρακολούθηση όλων των σταδίων παραγωγής ελαιολάδου (χωράφι – ράφι) και την προβολή χρήσιμων δεδομένων στο τελικό καταναλωτή.
                     Οι υποχρεώσεις των  ελαιοπαραγωγών – μελών είναι οι εξής:
-Να εφαρμόζουν στον τομέα της παραγωγής, της εμπορίας και της προστασίας περιβάλλοντος, κανόνες που θεσπίζονται από τον Α.Σ.-Ο.Π.
-Να είναι μέλη σε μια μόνο Ο.Π. για κάθε κατηγορία προϊόντων που παράγονται στην εκμετάλλευσή τους.
-Να πωλούν το σύνολο της παραγωγής τους μέσω του Α.Σ.-Ο.Π. Ωστόσο αν η Ο.Π. το επιτρέπει, μπορούν να προβαίνουν σε απευθείας πωλήσεις στο καταναλωτή, ποσότητας ίσης και όχι μεγαλύτερης  από το 20% της παραγωγής τους. 
-Να παρέχουν πληροφορίες που ζητούνται από την Ο.Π. για στατιστικούς λόγους και που αναφέρονται κυρίως στις εκτάσεις, τις συγκομιδές, τις αποδόσεις και  τις απευθείας πωλήσεις.
-Να καταβάλουν τις χρηματοδοτικές εισφορές που προβλέπονται για τη δημιουργία και την τροφοδότηση του Επιχειρησιακού Ταμείου.
  -Σε περίπτωση που ο παραγωγός μέλος της Ο.Π. δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του,θα του επιβάλλονται κυρώσεις, οι οποίες κλιμακούμενες είναι :1) έγγραφη προειδοποίηση, 2) χρηματικό πρόστιμο και 3) διαγραφή.
  Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν με τον Α.Σ ΛΕΥΚΑΔΑΣ <<ΤΑΟΛ>> τηλ. 26450-22319, 2645022221.
                                                                                 Λευκάδα 29-1-2015
                                                                                     Α.Σ. ΛΕΥΚΑΔΑΣ
                                                                                            «ΤΑΟΛ»
                                                                                        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                                                                                                                                               
                                                                                ΛΙΒΙΤΣΑΝΟΣ  ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

 

 

 


 

Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger