Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Παρέμβαση του Συλλόγου "ΣΑΠΦΩ" και του Συλλόγου "Αγιοπετριτών" για το δρόμο Πόντη - Νηρά

Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Νοτιοδυτικής Λευκάδας  "ΣΑΠΦΩ" με έδρα το Δράγανο Λευκάδας και
Ένωση Αγιοπετριτών Αττικής, Πολιτιστικός και Περιβαλλοντολογικός Σύλλογος με έδρα την Αθήνα.
28 Δεκεμβρίου 2014
Προς το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας


Θέμα: Παρέμβαση του Συλλόγου "ΣΑΠΦΩ" και του Συλλόγου "Αγιοπετριτών" για το δρόμο Πόντη - Νηρά
Σε σχέση με τη συζήτηση του θέματος της διαπλάτυνσης του δασικού δρόμου Πόντη - Νηρά διαμαρτυρόμαστε έντονα για τους παρακάτω λόγους:
1. Δεν υπάρχει καμία αναγκαιότητα για την επιτάχυνση του έργου αυτού και μας εκπλήσσει το γεγονός ότι  η νέα δημοτική αρχή το προτάσσει, στον προϋπολογισμό της, όταν έχει εγκαταλείψει άλλα έργα ζωτικής σημασίας για την περιοχή μας (διάνοιξη και διαπλάτυνση δρόμου Κομηλιό - Αθάνι, παράκαμψη των οικισμών Αθανίου,  Δραγάνου, βελτίωση των δρόμων προς Πόρτο κατσίκι και Εγκρεμνούς κλ.π)
2. Χρησιμοποιήθηκαν από τη Δημοτική αρχή προσχηματικοί λόγοι για την αναγκαιότητα του έργου προκειμένου να ικανοποιηθούν αλλότρια συμφέροντα τα οποία εντείνουν τις ήδη υπάρχουσες ανισότητες  μεταξύ ορεινών και παραθαλάσσιων χωριών του νησιού μας (Π.χ. Βασιλική - Ορεινά χωριά). Κάτι τέτοιο  θα οδηγήσει  στον αφανισμό των πληθυσμών των ορεινών χωριών που ζουν από τον τουρισμό που οδεύει από εκεί  για τις διάσημες παραλίες μας.
3. Παίζουν μαζί με τα συμφέροντα των εταιριών ΔΕΗ και GAMESA  που έχουν βάλει στο μάτι εδώ και μια δεκαπενταετία τη χερσόνησο του Λευκάτα για να εγκαταστήσουν τέρατα ανεμογεννήτριες ύψους 120 μέτρων. Οι GAMESA και η ΔΕΗ   αναμένουν αυτό το δρόμο με αδημονία εδώ και χρόνια και ΚΑΡΑΔΟΚΟΥΝ γιατί θα αποτελέσει τη μοναδική δίοδο για να μπορέσουν οι νταλίκες τους να μεταφέρουν τα τεράστια σώματα των ανεμογεννητριών τους και έτσι θα ακυρωθεί ο αγώνας των κατοίκων  εναντίον τους που μέχρι τώρα ήταν νικηφόρος.
 4. Συγχρωτίζονται με τα συμφέροντα διαφόρων καταπατητών που έχουν βρει ευκαιρία τα τελευταία χρόνια να επωφεληθούν από την εγκατάλειψη περιουσιών στην ευρύτερη περιοχή και αναμένουν και αυτοί να "δικαιωθούν" οι κόποι τους.
5. Τέλος αναμέναμε από το Δήμο να μας ενημερώσει για τους περιβαλλοντικούς όρους του έργου που προτείνει ως όφειλε, αλλά καμιά ειδοποίηση δεν λάβαμε ούτε εμείς ούτε τα τοπικά συμβούλια, παρότι η ΣΑΠΦΩ είναι από τους μοναδικούς ενεργούς περιβαλλοντικούς συλλόγους στη Νοτιοδυτική Λευκάδα και ο Σύλλογος Αγιοπετριτών έχει γίνει πασίγνωστος για την ευαισθησία του στα περιβαλλοντικά θέματα.
Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να ΑΝΑΒΑΛΛΕΙ το σχεδιασμό του για το δρόμο Πόντη - Νηρά, τουλάχιστον μέχρι: α) Να εκλείψει οριστικά ο κίνδυνος εγκατάστασης ανεμογεννητριών στη χερσόνησο του Λευκάτα και β) να διανοιχτεί ο ζωτικής σημασίας δρόμος Κομηλιό - Αθάνι - Πόρτο Κατσίκι καθώς  και η παράκαμψη των οικισμών και γ) να δικαιώσει των πολυετή αγώνα των κατοίκων της περιοχής στον οποίο θυμίζουμε ότι πολλά μέλη του τωρινού δημοτικού συμβουλίου είχαν συνταχθεί ενεργοί και αλληλέγγυοι.
Επιφυλλασόμεθα  δε για τις νόμιμες ενέργειές μας.
Παρακαλούμε τον Πρόεδρο του Δ.Σ. να αναγνωσθεί το παρόν στο σεβαστό δημοτικό συμβούλιο.


Για το Σύλλογο ΣΑΠΦΩ                                                 Για το Σύλλογο Αγιοπετριτών Αττικής

Ο Πρόεδρος                                                                                       Ο ΠρόεδροςΓιάννης Κατωπόδης                                                                        Απόστολος Αντύπας
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger