Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Γενική Συνέλευση του Συνεταιρισμού Εκλημενου αύριο ΚΥΡΙΑΚΗ 2 Νοεμβρίου στις 10:30 πμ στο Δημαρχείο Νυδριού
Αύριο Κυριακή θα γίνει η Γενική Συνέλευση του Συνεταιρισμού μετά την μη απαρτία της προηγούμενης Κυριακής.
Η σημασία της συγκεκριμένης Γενικής Συνέλευσης είναι ιδιαίτερα σημαντική διότι θα συζητηθούν 2 πολύ σημαντικά θέματα για τον συνεταιρισμό και την συνεισφορά του στην ευρύτερη περιοχή.

Το πρώτο Θέμα είναι:
Αλλαγή του Καταστατικού που διέπει τον Συνεταιρισμό. 

Η αλλαγή του καταστατικού είναι επιβεβλημένη από τον Νόμο 4015/2011 και πρέπει να γίνει μέχρι το τέλος του χρόνου. 
Η αλλαγή του καταστατικού δεν περιλαμβάνει δομικές αλλαγές της λειτουργίας του καταστατικού όπως αυτό υπάρχει σήμερα, αλλά επιβάλλεται για να εναρμονιστεί σύμφωνα με την νέα ελληνική νομοθεσία που διέπει τους συνεταιρισμούς πανελλαδικά. 
Το νέο νομικό καθεστώς βασίζεται στον νόμο 4015/2011 και ο Αγροτοβιομηχανικός Συνεταιρισμός Εκλημενούπρέπει να τον υιοθετήσει για να μπορεί να δραστηριοποιείται από την 1/1/2015 και μετά.
Η υποχρέωση για την αλλαγή του καταστατικού προήλθε από τις απόφαση των προηγούμενων Διοικήσεων και Γενικών Συνελεύσεων του Συνεταιρισμού στο να παραμείνει αυτόνομος και ανεξάρτητος να δραστηριοποιείται στην περιοχή μας προς όφελος των συνεταιριστών και παραγωγών, και να μην απορροφηθεί από το ΤΑΟΛ.
Η συγκεκριμένη απόφαση για ανεξαρτητοποίηση του συνεταιρισμού, για το υπάρχον Διοικητικό Συμβούλιο, αποτελεί την μεγαλύτερη και ορθότερη συνεισφορά των προηγούμενων Διοικήσεων για το μέλλον του Συνεταιρισμού.
Αύριο λοιπόν όλοι οι συνεταίροι έχουν την υποχρέωση να παραβρεθούν στην Γενική Συνέλευση ώστε να σηματοδοτήσουν την νέα πορεία του συνεταιρισμού σαν μια ανεξάρτητη πλέον συνεταιριστική μονάδα στην περιοχή του Ελλομένου, η οποία θα διέπεται από το νέο νομικό καθεστώς.

Όλοι λοιπόν αύριο Κυριακή 2/11 στις 10:30 στο Δημαρχείο Νυδριού.    
 

Η διαδικασία θα περιλαμβάνει την ενημέρωση για όσες αλλαγές υπάρχουν στο νέο καταστατικό, ώστε να ενημερωθούν τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης και η ψήφιση του νέου καταστατικού ώστε να εγκριθεί από το Πρωτοδικείο.

Ενημερώνουμε ότι επιβάλλεται με την ψήφιση και επικύρωση από το Πρωτοδικείο του νέου καταστατικού η παρούσα διοίκηση πρέπει να οδηγήσει τον συνεταιρισμό σε εκλογές μέχρι τις 31/12/2014, ώστε να προέλθει νέα Διοίκηση που να διέπεται η λειτουργία της από το νέο καταστατικό και τον νέο νόμο.Το δεύτερο Θέμα είναι:
Λειτουργία ελαιοτριβείου. 

Μετά την μη λειτουργία του ελαιοτριβείου την περυσινή χρονιά λόγο έλλειψης παραγωγής ελιάς στην περιοχή, φέτος πρέπει να ανοίξει το ελαιοτριβείο μέσα στον Νοέμβριο για την εξυπηρέτηση των παραγωγών. Κάποιοι ήδη έχουν αρχίσει τη συλλογή καρπού.
Για το θέμα αυτό θα γίνει μια αναφορά για την λειτουργία του ελαιοτριβείου το 2012-13, μια ενημέρωση για την περίοδο 2013-14 που παρέμεινε κλειστό και θα συζητηθούν τα θέματα για την ορθότερη λειτουργία του την νέα ελαιοκομική περίοδο σε συνάρτηση βέβαια και με την αλλαγή της Διοίκησης που θα προκύψει στο μέσον της ελαιοκομικής περιόδου.

Η παρουσία των μελών του συνεταιρισμού είναι επίσης ιδιαίτερα σημαντική και για το θέμα αυτό ώστε να εκφράσουν τις απόψεις τους για την λειτουργία του ελαιοτριβείου και για να παρθούν οι σχετικές αποφάσεις.


Το ΔΣ του Συνεταιρισμού καλεί όλα τα μέλη του να παραβρεθούν αύριο Κυριακή στην σημαντικότατη αυτή συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης.      

Γενική Συνέλευση του Συνεταιρισμού Εκλημενού 
αύριο ΚΥΡΙΑΚΗ 2 Νοεμβρίου στις 10:30 πμ 
στο Δημαρχείο Νυδριού.
 
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger