Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Σε απόγνωση οι κάτοικοι στον Καστό. «Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου», επισημαίνουν, να δοθεί επιτέλους λύση στο θέμα της έλλειψης αγροτικού ιατρού…

                                                 
   ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ
  ΘΕΜΑ: Έλλειψη αγροτικού Ιατρού στον Καστό.
ΣΧΕΤ:

Κύριε Διοικητά,
Γνωρίζετε το έντονο πρόβλημα υγειονομικής κάλυψης που αντιμετωπίζει το νησί μας, με το γενικότερο πρόβλημα που δημιουργήθηκε, όταν πια εδώ και χρόνια δεν έχουμε μόνιμο αγροτικό Ιατρό στο νησί.

Έκτοτε  έχουμε αντιμετωπίσει έντονα προβλήματα υγείας (ατυχήματα) ,με αποκορύφωση τον θάνατο ενός συμπολίτη μας τον περασμένο Ιούλιο, αλλά και πολλά άλλα κάθε χρόνο μικροατυχήματα που  ευτυχώς δεν απέβησαν και αυτά  μοιραία.
Το πρόβλημα της υγειονομικής κάλυψης του νησιού, μας έγινε εντονότερο,  κυρίως με την αποδυνάμωση και του Κ.Υ Μύτικα ,γιατί οποιοδήποτε περιστατικό στο νησί κατέληγε στον Μύτικα αρχικά, για τις πρώτες τουλάχιστον βοήθειες.
Μέχρι πριν τρείς (3) εβδομάδες, λοιπόν, ερχόταν εθελοντικά (με δικό του σκάφος) μια φορά την εβδομάδα (τώρα σταμάτησε),  για εξέταση ασθενών και συνταγογράφιση, ο διευθυντής του Κ.Υ Μύτικα Ιατρός κ.Χρόνης Ιωάννης, με την υπόσχεση που είχε λάβει από το Νοσοκομείο Μεσολογγίου να του καταβάλουν τουλάχιστον τα καύσιμα.
Τώρα σταμάτησε και αυτή η μικρή βοήθεια και δεχόμαστε καθημερινά τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων που δεν μπορούν να γράψουν ούτε τα φάρμακα τους!
Δυστυχώς, μετά από αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαμε και με τον κ. Χρόνη και με την διευθύντρια του Νοσοκομείου Μεσολογγίου ,γνωρίζουμε ότι δεν πληρώθηκαν τα καύσιμα αυτά και ότι έχουν ΄΄κολλήσει΄΄ τα εντάλματα στον επίτροπο,  χωρίς να γνωρίζουμε την κατάληξη μιας τέτοιας εξέλιξης.
Απαιτούμε κύριε Διοικητά να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες αρμοδιότητα σας, για να ΄΄ξεμπλοκάρουν΄΄ τα σχετικά εντάλματα άμεσα, ώστε να καταβληθούν τα καύσιμα στο Ιατρό κ.Χρόνη, για να συνεχίσει έστω και αυτή την μια φορά την εβδομάδα  να έρχεται στο νησί μας, ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ, αν φαντασθείτε ότι κατά κύριο λόγο τώρα τον χειμώνα, ο πληθυσμός του Καστού της νησιωτικής αυτής κουκίδας αποτελείται από περίπου τριάντα πέντε (35) ψυχές ,ηλικιωμένους κυρίως με σοβαρά προβλήματα υγείας.


Το πρόβλημα είναι για εμάς εντονότερο ,λόγω νησιωτικότητας και ελλιπή συγκοινωνίας, ,καθώς μια κακοκαιρία, μπορεί αν αποκλείσει το νησί μας για ημέρες, και αναλογίζεστε τη θα γίνει ανά υπάρχει κάποιο έκτατο περιστατικό υγείας.
Βέβαια το να έρχεται στο νησί μας ο ιατρός μια φορά την εβδομάδα δεν  λύνει  το πρόβλημα υγειονομικής κάλυψης του νησιού μας, όμως από ότι γνωρίζουμε,   προκηρύχθηκε σχετική θέση ιατρού για τον Καστό και αναμένουμε θετική εξέλιξη στο ζήτημα αυτό, ώστε το νησί μας να αποκτήσει μόνιμο σταθερό ιατρό.
Για όλους λοιπόν τους  λόγους που σας προανέφερα και επειδή:
Α) Ο κοινός νομοθέτης και η διοίκηση όταν δρα κανονιστικά έχουν υποχρέωση να λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες των νησιωτικών περιοχών (άρθρο 101 παρ. 3 Συντάγματος), ρήτρα που ειδικά στα ζητήματα της υγείας οφείλει να τυγχάνει καθημερινής εφαρμογής.
Β) Δεν είναι δυνατόν  εν έτη 2014 οι συμπολίτες μας, να είναι σε διαρκή δυνητικό κίνδυνο ζωής ή σωματικής ακεραιότητας λόγω της προκλητικής και διαρκώς επιδεινούμενης κατάστασης  στο νησί μας . Δεν ανεχόμαστε πλέον  την λογική πρώτα να χαθεί ένας άνθρωπος και μετά να αρχίσει η γνωστή και απαράδεκτη, πλην συνήθης της ετεροχρονισμένης απόδοσης ευθυνών (τότε είναι πια αργά).
Σας θέτουμε προ των ευθυνών σας και απαιτούμε από τον  Υπουργό Υγείας κ. Βορίδη, τον Βουλευτή Λευκάδας κ. Σολδάτο, τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Γαλιατσάτο και τον Δήμαρχο Λευκάδας κ.Δρακονταειδή,  που κοινοποιούμε το παρόν έγγραφο, να σκύψουν στο πρόβλημα μας, γιατί όπως προαναφέραμε είναι στην κυριολεξία ζήτημα ζωής και θανάτου.
Εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας ,αναμένουμε κυρίως την όσο δυνατόν γρηγορότερη επίσπευση της τοποθέτησης μόνιμου αγροτικού Ιατρού στο νησί μας, θεωρώντας ότι η Υγεία είναι αγαθό και όχι εμπόρευμα.



ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ
                        Ο Διοικητικός Υπάλληλος


Γεώργιος Τριλίβας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1.)   Υπουργό Υγείας κ. Βορίδη
2.)   Βουλευτή Λευκάδας κ. Σολδάτο
3.)   Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Γαλιατσάτο
4.)    Δήμαρχο Λευκάδας κ .Δρακονταειδή
5.)    Πρόεδρο & Συμβούλους Δημοτικής Κοινότητας Καστού
6.)    Μ.Μ.Ε




Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ



ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΡΙΛΙΒΑΣ
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger