Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΜΜΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΑΗ ΓΙΑΝΝΗ

                                                  ΨΗΦΙΣΜΑ
                              ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

   Το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας στην συνεδρίασή του της 6ης Οκτωβρίου 2014, συζήτησε το τεράστιο πρόβλημα που έχει προκύψει (πολλούς μήνες πριν) και αφορά στην άμμο που προέρχεται από το έργο διάνοιξης του διαύλου.
   Αποφάσισε δε ΟΜΟΦΩΝΑ τα εξής:

   1)   Η Δημοτική Αρχή σε συνεννόηση με την Περιφέρεια και την Κτηματική Υπηρεσία, προχωρά ήδη σε όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες (μελέτες, αδειοδοτήσεις, κ.λπ.) ώστε να γίνει προσάμμωση της παραλίας του Αϊ Γιάννη με περίπου 10.000 κ.μ. άμμου  η οποία θα εξαχθεί από την Αμμόγλωσσα. Η άμμος αυτή θα μεταφερθεί με ευθύνη του εργολάβου ο οποίος εκτελεί το έργο  της διάνοιξης του Διαύλου, σύμφωνα με τις συμβατικές υποχρεώσεις του. Η διαδικασία αυτή είναι η μόνη σε αυτήν την φάση που αντιμετωπίζει, άμεσα, μέρος του προβλήματος.
   2)   Η Δημοτική Αρχή θα προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες που την αφορούν (σύνταξη μελετών, προβλεπόμενες αδειοδοτήσεις), ώστε όλη η ποσότητα της άμμου να διατεθεί για τον εμπλουτισμό των ακτών της  Λευκάδας.
   3) Εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή του σε κάθε προσπάθεια (μέσω Κοινής Υπουργικής Απόφασης ή άλλου τρόπου) εκποίησης με δημοπράτηση της αποθηκευμένης άμμου της Αμμόγλωσσας  που ευρίσκεται στο χώρο του ΤΑΟΛ και της Γύρας.
       4) Δηλώνει ότι θα αγωνιστεί να μην φύγει ούτε κόκκος άμμου  από την Λευκάδα αλλά αντίθετα να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά στις παραλίες του νησιού, με προτεραιότητα αυτών της δυτικής ακτής, οι οποίες έχουν σοβαρό πρόβλημα διάβρωσης. Η άμμος προήλθε από αυτές, που αποτελούν την «περιουσία» μας και την «ταυτότητά» μας και σε αυτές πρέπει κυρίως να επανατοποθετηθεί. Να σταματήσει έτσι και η οικολογική καταστροφή που προκλήθηκε στις παραλίες της Γύρας και του ΤΑΟΛ από την εναπόθεση της άμμου  πριν από πολλούς μήνες.
 5) Καλεί τους κατοίκους της Λευκάδας να βρίσκονται σε διαρκή αγωνιστική επαγρύπνηση, ώστε να αποτρέψουμε όλοι μαζί  τα όποια σχέδια εξυφαίνονται για την πώλησή της σε αυτούς που την εποφθαλμιούν.
        6) Το παρόν ψήφισμα να κοινοποιηθεί σε κάθε εμπλεκόμενο φορέα.

                     ΛΕΥΚΑΔΑ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014
                                 ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
                                       
                                        

   
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger