Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Δ. ΛΕΥΚΑΔΑΣ - ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Ανοιχτή Επιστολή – Διαμαρτυρία :

Προς το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας

Μετά τα όσα ειπώθηκαν, δια στόματος του αντιπρόεδρου του Πνευματικού Κέντρου κ. Α. Γαζή  και συνέβησαν, στην τελετή λήξης του 52ου Διεθνούς Φεστιβάλ Φολκλόρ  , προς αποκατάσταση της ιστορίας του θεσμού και επειδή το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας , όπως αυτό εκπροσωπείται , οφείλει να μην είναι ανακόλουθο στον γραπτό και προφορικό του λόγο υπενθυμίζουμε:

Τα τρία συγκροτήματα που έλαβαν μέρος στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ  το 1962 ήταν:
1. Ορφέας Λευκάδας
2. Το συγκρότημα Σπάνατς από το Βελιγράδι
3. Το συγκρότημα Ντε λε Σέττε Πόρτε από την Ιταλία
Αυτά ήταν και τα συγκροτήματα που τιμήθηκαν στην 50η επέτειο του θεσμού.


ΠΗΓΗ: Επίσημη ιστοσελίδα Πνευματικού Κέντρου Δήμου Λευκάδας:
«To 1962 διοργανώνεται το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Λαϊκών Χορών και Τραγουδιών στο οποίο συμμετέχουν 3 χώρες : η Γιουγκοσλαβία, η Ιταλία και η Ελλάδα . Τα συγκροτήματα από τις εν λόγω χώρες είναι : τα Λαϊκά Μπαλέτα του Βελιγραδίου «Ζιζικα Γιοβάνοβιτς Σπάνατς», τα Λαϊκά Μπαλέτα Καταντζάρο «Ντε Λε Σεττε Πόρτε» και από τη Λευκάδα ο Ορφέας».

Ταυτόχρονα εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την μη αναφορά στο έντυπο πρόγραμμα του 52ου Διεθνούς Φεστιβάλ Φολκλόρ του Λαογραφικού Μουσείου του Ορφέα στην λίστα των μουσείων του νησιού μας.
Προς υπενθύμιση : Το Λαογραφικό Μουσείο του Ορφέα λειτουργεί από το 1978 περιέχει πάνω από 1500 εκθέματα αντιπροσωπευτικά της παράδοσης , της κουλτούρας ,και της καθημερινότητας του νησιού μας. Αποτελεί στολίδι για τον τόπο μας , περηφάνια μας και είναι κάτι που οφείλουμε να προβάλουμε και όχι να αποκρύπτουμε. 


Το ΔΣ
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger