Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

TEI Ιονίων Νήσων: Συνεργασία του ΤΕΙ με την Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Ξεκίνησε η συνεργασία του Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων με την ιστορική Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Στις  12 Ιουλίου 2014 πραγματοποιήθηκε η 1η Ημερίδα Συντήρησης και Μελέτης Εκκλησιαστικών Κειμηλίων στην Κωνσταντινούπολη. Σκοπός της Ημερίδας, που σημείωσε εξαιρετική επιτυχία, ήταν η παρουσίαση μελετών με έργα προερχόμενα από την Κωνσταντινούπολη και γενικότερα την Τουρκία από καθηγητές, συντηρητές, φυσικούς, αρχαιομέτρες  και αρχαιολόγους.

Η έναρξη της Ημερίδας έγινε με χαιρετισμούς από τον Ηγούμενο της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Προύσης κ. Ελπιδοφόρο και τον Εκπρόσωπο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Επίκουρο Καθηγητή  κ. Ιωάννη Καραπαναγιώτη. Το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ιονίων Νήσων εκπροσώπησε  ο Αντιπρόεδρος Β΄ της Δ.Ε., Καθηγητής κ. Ιωάννης Δραγώνας, ο οποίος και μετέφερε τους χαιρετισμούς του Προέδρου, Καθηγητή Ναπ. Μαραβέγια, και των μελών της Διοικούσας Επιτροπής  του ΤΕΙ.
Στην ομιλία του ο κ. Δραγώνας επισήμανε τη σπουδαιότητα του τόπου διεξαγωγής της Ημερίδας, καθώς και του σκοπού αυτής, και κήρυξε την έναρξη των εργασιών. Ο κ. Δραγώνας επισήμανε επίσης ότι το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ιονίων Νήσων και η Κατεύθυνση Συντήρησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς μπορούν να συμβάλουν ουσιαστικά και να ενισχύσουν τη συντήρηση και διατήρηση των κειμηλίων της Σχολής, ως ελάχιστη προσφορά σε μια κρίσιμη καμπή της προσπάθειας για την αναβίωσή της.
O υπεύθυνος της Ημερίδας και διδάσκων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, Δρ. Χρ. Καρύδης, τόνισε τη διάσταση της συνάντησης, η οποία αποτυπώνεται και στον αυξημένο αριθμό των εισηγήσεων.
Στις εργασίες της Ημερίδας προήδρευσε η Επίκουρος Καθηγήτρια Αδαμαντία Καμπιώτη, Προϊσταμένη του Τμήματος Τεχνολόγων Περιβάλλοντος Τ.Ε. και εκπρόσωπος της Κατεύθυνσης Συντήρησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Τμήματος. Στην πρωϊνή συνεδρίαση συμμετείχαν ως εισηγητές οι κ.κ.: Δρ. Σ. Αρβανιτόπουλος, Δρ. Ι. Χουλιαράς, Δρ. Χρ. Καρύδης, Δρ. Ν. Σαρρής, κ. Χ. Γαλανόπουλος και Δρ. Α. Βαβούσκος.
Την επόμενη ημέρα οι ομιλητές  έγιναν δεκτοί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο στην Αίθουσα του Θρόνου στην Κωνσταντινούπολη. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος αναφέρθηκε εκτενώς στην Ημερίδα και στη θετική συνεργασία του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων με τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, ενώ ο κ. Ιωάννης Δραγώνας απηύθυνε χαιρετισμό.
Παράλληλα, ο κ. Ι. Δραγώνας και η κ. Αδ. Καμπιώτη προέβησαν σε αποτίμηση της Ημερίδας, εξετάζοντας την προοπτική της καθιέρωσής της σε ετήσια βάση και τη συνέχιση της συνεργασίας του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων με τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, με απώτερο στόχο την περαιτέρω ανάδειξη και μελέτη των κειμηλίων της.Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger