Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Δυναμική παρέμβαση του Νότη Μαριά στην Ευρωβουλή για τα χημικά της ΣυρίαςΜετά από πολιτική πρωτοβουλία του Νότη Μαριά εκ μέρους της Πολιτικής Ομάδας των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών συζητήθηκε χτες το βράδυ στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, το κορυφαίο θέμα της καταστροφής του χημικού οπλοστασίου της Συρίας εντός της Μεσογείου.
Ήδη από την περασμένη εβδομάδα όταν και ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Ευρωβουλευτής
Καθηγητής Νότης Μαριάς κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για προφορική απάντηση του Συμβουλίου, το ζήτημα της καταστροφής των χημικών της Συρίας άρχισε να τίθεται με σοβαρότητα πλέον και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Όπως επισήμανε ο Νότης Μαριάς η πρωτοβουλία του να συζητηθεί στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το ζήτημα των χημικών της Συρίας αποτελεί δικαίωση του αγώνα του Κρητικού λαού απέναντι στον επικίνδυνο αυτό εγχείρημα.
Στη συνέχεια ο Νότης Μαριάς ενημέρωσε τους υπόλοιπους ευρωβουλευτές ότι ήδη από τις 10 Ιανουαρίου 2014 ως βουλευτής πρώτος έθεσε το ζήτημα αυτό με επανειλημμένες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του στο ελληνικό κοινοβούλιο  αλλά και στα διεθνές πεδίο με παρεμβάσεις του στο Συμβούλιο της Ευρώπης αλλά και στο Περιφερειακό Κέντρο Καταπολέμησης Έκτακτων Περιστατικών Θαλάσσιας Ρύπανσης στη Μεσόγειο.
Όπως επεσήμανε ο Νότης Μαριάς, ήδη πάνω  στο ακατάλληλο λόγω παλαιότητας πλοίο Cape Ray του Αμερικάνικού Ναυτικού έχει ξεκινήσει η διαδικασία καταστροφής του χημικού οπλοστασίου της Συρίας.
Και συνέχισε  ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο εγχείρημα αφού στα τοξικά αυτά απόβλητα, εμπεριέχεται  μεταξύ άλλων το άκρως επικίνδυνο τοξικό αέριο Σαρίν.
Το εγχείρημα αυτό πραγματοποιείται δυτικά της Κρήτης και έχει προκαλέσει έντονες διαμαρτυρίες στο νησί αφού πρώτη φορά επιχειρείται καταστροφή χημικών όπλων εν πλω ανά τον κόσμο η οποία μάλιστα θα διαρκέσει τουλάχιστον 60 ημέρες.
Επιπλέον, ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι πρέπει τα χημικά της Συρίας να καταστραφούν εκτός Μεσογείου σε απομακρυσμένο και ακατοίκητο μέρος του πλανήτη.
Στη συνέχεια ο Νότης Μαριάς έθεσε προς το Συμβούλιο τα παρακάτω ερωτήματα:
1. " Είναι ενήμερο για την εξαιρετικά ευαίσθητη και επικίνδυνη διαδικασία εξουδετέρωσης των συγκεκριμένων χημικών ουσιών; Δύναται το Συμβούλιο να εγγυηθεί την ασφάλεια των γειτονικών περιοχών;
2. Τι είδους μέτρα έχουν ληφθεί από το Συμβούλιο, σε συνεργασία με τον ΟΗΕ και τις ΗΠΑ, για την πρόληψη τυχόν ατυχημάτων; Σε ποιο βαθμό είναι οι γειτονικές περιοχές ενήμερες και προετοιμασμένες για το ενδεχόμενο ατυχήματος; Τι μέτρα έχουν ληφθεί για την αποφυγή διαρροής τοξικών αποβλήτων στο θαλάσσιο οικοσύστημα;
3. Όσον αφορά το Cape Ray, είναι το Συμβούλιο ενήμερο για αναφορές, σύμφωνα με τις οποίες το εν λόγω πλοίο, ηλικίας 36 ετών, δεν διαθέτει τα κατάλληλα εγκάρσια διαφράγματα ούτε την απαραίτητη προστασία προκειμένου να αποφύγει πυρκαγιά, ή άλλα σοβαρά περιστατικά;"
Κλείνοντας την παρέμβασή του ο Νότης Μαριάς επεσήμανε στον εκπρόσωπο της Ιταλικής Προεδρίας ότι, με τα όσα είπε αντί να διαφωτίσει την κοινή γνώμη, τελικά προκάλεσε περισσότερα ερωτηματικά και ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία.
(Ακολουθεί βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά στο:

Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger