Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Το «Κιλελέρ της Λευκάδας», οι αντιπρόσωποι του ΤΑΟΛ αρνούνται να ψηφίσουν άλλο ένα «ναι σε όλα» ( φωτο - βιντεο )

Μεγάλες προστριβές και εντάσεις  δημιουργήθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του ΤΑΟΛ που έλαβε χώρα το Σάββατο 12 Ιουλίου στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου. Περίπου 40 από τους 70 αντιπροσώπους παρευρέθηκαν στην Γενική Συνέλευση για να ψηφίσουν για τρία σημαντικά θέματα. Μια  μέρα σημαδιακή για το Ταολ εφόσον  κάθε 12 Ιουλίου θα έπρεπε να γινόταν ανανέωση του συμβολαίου για το ξενοδοχείο πρώην Ξενία και ο ενοικιαστής ήταν υποχρεωμένος να
προσκομίζει  παράλληλα  μια εγγυητική επιστολή προς το συνεταιρισμό όπου έτσι θα του διασφάλιζε ότι θα έπαιρνε τα ενοίκιά του για όλο το χρόνο,   κάτι που τα τελευταία χρόνια έπαψε να ισχύει. Και σήμερα ενημερωθήκανε όλοι ότι έχουν προβεί σε έξωση του ενοικιαστή.
Στην εισήγηση της συνέλευσης ο πρόεδρος του ΤΑΟΛ  κος Γεράσιμος Λιβιτσάνος  ενημέρωσε τους παρευρισκομένους  για τις αποφάσεις που έχει πάρει η 7 μελής διοίκηση για τα παραπάνω ζητήματα.




Κτήριο οινοποιείου
Η  αξιοποίησης του οινοποιείου στο Κάστρο είναι ένα θέμα που απασχολεί όχι μόνο το συνεταιρισμό αλλά και τους πολίτες του νησιού. Το στοιχειωμένο κτήριο είναι στην είσοδο του νησιού και είναι ότι χειρότερο και σαφώς όλι επιθυμούν να βρεθει μια σωστή λύση.   Ο κύριος Λιβιτσάνος ανέφερε οτι έχουν προσφορές από τρεις διαφορετικές εταιρείες για την αξιοποίηση του. Η μια  εταιρεία είναι η «ΝΟΣΙΟΝ» η οποία προσφέρει   80.000 ευρώ μίσθωμα και 30τές συμβόλαιο και επιθυμεί να επενδύσει  4.000.000  για να δημιουργήσει   ένα θεματικό ξενοδοχείο. Η άλλη εταιρεία είναι η « ΓΙΑΡΙΜΠΟ»  η οποία ενδιαφέρεται να επενδύσει  3.500.000 ΕΥΡΩ και 119.000 ευρώ ενοίκιο με 20ετές συμβόλαιο δημιουργώντας ένα πολυχώρο. Επίσης η εταιρεία Πήγασος με μια επένδυση  5.000.000 ευρώ,    η οποία τελικά  τέθηκε εκτός.  Έχουν  συμφωνήσει όλες οι εταιρείες να παραχωρήσουν από ένα χώρο για τα προϊόντα του ΤΑΟΛ.  Ειδικά η εταιρεία «ΓΙΑΡΙΜΠΟ»  προσδιορίζει σκριβώς την τοποθεσία που θα είναι το δικό τους  κατάστημα και  η αποθήκη κρασιών τα οποία θα βρίσκονται αριστερά στην κεντρική πλευρά του κτιρίου του πολυχώρου που θα δημιουργηθεί. Γνωστοποίησε σε όλους ότι το κτήριο του παλιού οινοποιείου υπόκεινται σε Ζώνη προστασίας νατούρα και  άλφα αρχαιολογικής  σημασίας τα οποία αναλαμβάνει να διασφαλίζει-ξεκαθαρίσει ο επενδυτής .
Ο κος Λιβιτσάνος ανέφερε ότι έχει συναντήσει πολλές φορές τους επενδυτές σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και προσπαθεί για το καλύτερο συμφέρον του συνεταιρισμού. Το συμβούλιο έκρινε ότι η πιο συμφέρουσα πρόταση για το συνεταιρισμό είναι της εταιρείας  «ΓΙΑΡΙΜΠΟ»  και αποφασίστηκε να προχωρήσουν σε ένα προσύμφωνο. Παράλληλα η  άλλη ενδιαφερόμενη εταιρεία ΝΟΣΙΟΝ έστειλε μια ένσταση,  αλλά ο κος Λιβιτσάνος είχε βρεθεί μαζί τους σε καφετέρια  στη Λευκάδα και του έκανε αρνητική εντύπωση το γεγονός ότι οι υποψήφιοι επενδυτές είχαν στα χέρια τους τα  πρακτικά του συμβουλίου και ο καθένας μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει αυτό. Τόνισε ότι πρόκειται για περιουσία του ΤΑΟΛ και δεν θα πάνε υπερ του ενός ή του άλλου λόγω κάποιων σχέσεων αλλά μονο για το συμφέρον του συνεταιρισμού. Ο  κος Λιβιτσάνος  ανέφερε ότι η εταιρεία «ΓΙΑΡΙΜΠΟ» προσφέρει  υψηλότερο μίσθωμα και  με αναπροσαρμογή και ότι  θα έχουν και μια εγγυητική που θα τους καλύπτει ενώ μέσα σε ένα χρόνο θα τους δοθεί και η προκαταβολή ενοικίου 416.000 ευρώ.  Επίσης ανέφερε ότι «΄Εχουμε το πιο παλιό οινοποιείο του έτους 1249-1250 και πρέπει να το διασφαλίσουμε πλήρως».
Ξενοδοχείο
Γ.Λ.:« Το πρόβλημα με το ξενοδοχείο ξεκινά τον Νοέμβρη  του 2013 όπου  ο ενοικιαστής σταμάτησε να δίνει ενοίκια. Περίπου 50.000 φτάσανε τα χρέη όταν κάναμε μια κρούση,  υπήρχε και το θέμα της προσωρινής διοίκησης του ΤΑΟΛ τότε, συμφωνήσαμε να μας δίνει 14.000 το ενοίκιο κάθε μήνα και  τα μισά από τα χρωστούμενα το Πάσχα . Πήραμε σχεδόν το 1/10 από τότε των οφειλών.
Λόγω εκλογών δεχτήκαμε την πρόταση του κ. Βικέντιου να μην κάνουν καμία κίνηση καθαρά για δεοντολογικούς λόγους μιας και ήταν υποψήφιος δήμαρχος . Να σταματήσουμε τα πάντα στις 30/4/2014 και κατόπιν εκλογών θα πράτταμε τα νόμιμα. Μια εβδομάδα μετά τις εκλογές αρχίσαμε τις οχλήσεις με αποτέλεσμα την αγωγή που έγινε στις 1 Ιουλίου και την κέρδισε το ΤΑΟΛ. Ακολουθήθηκε η  νόμιμη διαδικασία έξωσης και από τα 102.000 ευρώ αυτή τη στιγμή μας χρωστάει 82.000 ευρώ. Στις 2/7 του κοινοποιήθηκε η απόφαση και θα πρέπει στις 23/7 να μας ξεχρεώσει και να μας αφήσει το ξενοδοχείο με όλα τα υπάρχοντά του. Στο συμβούλιο που έγινε οι έξι από τους επτά ψηφίσαμε ότι στις 23 Ιουλίου το ξενοδοχείο θα έρθει σε εμάς και οφείλουμε να το διώξουμε. Κερδίσαμε και τα δυο δικαστήρια. Έχουμε ήδη μιλήσει με τα δικηγόρο και τον έχουμε πληρώσει για άλλες δυο ένδικες καταστάσεις που έχει δικαίωμα να κάνει ο ξενοδόχος. Θεωρείτε  σίγουρο ότι υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι ενδιαφέρονται να πάρουν το ξενοδοχείο και το ενοικιοστάσιο θα είναι τουλάχιστον 14.0000 ευρώ σε όποιον θα  δοθεί πλέον θα πρέπει να έχουμε και την εγγύηση. Εάν δεχτεί να μας δώσει κάποιος το υπάρχον ενοίκιο και να διασφαλίσουμε ότι θα παίρνουμε το ενοίκιο θα το δώσουμε.
Εμείς προτείνουμε να δουλέψουμε το Ιόνιον Σταρ και να παραμένουν οι εργαζόμενοι ως έχουν αλλά τα έσοδα να περιέλθουν σε εμάς. Η περιουσία είναι των αγροτών και εμείς την διαχειριζόμαστε.»
Μεσσήνης Φ.: «Να διεκδικήσουμε τα χρήματα του συνεταιρισμού. Αναρωτιέμαι αν αξίζει το κόπο τη δεδομένη στιγμή να μπούμε σε τέτοιες διαδικασίες;  Η αγορά είναι πλέον έτσι τα ενοίκια όλοι δυσκολευόμαστε να τα αποδώσουμε ,  αλλά θα πρέπει να αφήσουμε να δουλέψει δυο μήνες και να μπορέσει να μας αποπληρώσει τον Σεπτέμβρη. Αν δεν το πράξει τον διώχνουμε τότε. Πρέπει να ενημερωθεί ο κόσμος να μοιραστούν και να διαβαστούν όλα τα απαιτούμενα έγγραφα. Είμαι υπέρ της επένδυσης για το κτήριο του Κάστρου αλλά με διασφαλίσεις.»
Γ.Λ: «Το κάστρο πρέπει να δοθεί , πρέπει να γίνει το προσύμφωνο και να είναι έτοιμο για τη συνέλευση  του Οκτώβρη.  Αν διαφωνείτε να καταθέσετε πρόταση μομφής αν θέλετε και δεν μας έχετε εμπιστοσύνη. Ή στηρίζεται το συμβούλιο ή όχι. Το κτήριο θα γίνει ένας παραδοσιακός πολυχώρος».
Το παλιό κτήριο του σουπερ μάρκετ. 
Γ.Λ: «Πρέπει να πωληθεί το παλιό κτήριο του Σούπερ Μάρκετ . Χρειάζονται κεφάλαια κίνησης μόνο με λεφτά μπορείς να κάνεις σήμερα τα πάντα . Πρέπει να  αλλάξει ο συνεταιρισμός διότι μας το ζητήσατε εσείς και ο κόσμος.  Δυστυχώς στον κόσμο αυτό τον καπιταλιστικό μόνο με χρήματα μπορείς να κινηθείς»
ΒΙΚΕΝΤΙΟΣ: «Ευελπιστώ το κτήριο του παλιού οινοποιείου να γίνει ένα τουριστικό θέρετρο αλλά μας το απέτρεψαν όταν ήταν να γίνει κάτι παρόμοιο πριν χρόνια με δημοσιεύματα στο τότε τοπικό τύπο ότι ξεπουλάμε την περιουσία του ΤΑΟΛ και της Λευκάδας.
Διαφωνώ όμως διότι δεν αναφέρετε η εγγυητική επιστολή. Κάθε έργο δημόσιο, δημοτικό,  περιφερειακό,  προϋποθέτει και εγγυητική. Δεν δέχομαι ότι μια εταιρεία μεγάλη που δεν γνωρίζω,  θα κάνει μια άλλη εταιρεία και θα μας υποβάλλει την  εγγυητική. Θα πρέπει  να την ελέγχουμε να δούμε τι έχει κάνει όσον αφορά τα έργα στο εξωτερικό και στο εσωτερικό και τι αποθέματα έχει σε τράπεζες.
Όσον αφορά το ξενία θεωρώ ότι πρέπει να  πάμε μετά το καλοκαίρι.
κ. ΣΟΛΔΑΤΟΣ: «Το Ιονιον σταρ με τον τότε  πρόεδρο τον Μεταξά έκανε ένα πολύ καλό συμφωνητικό προς τον κο  ΚΟΝΤΑΡΗ. Ενοικιάστηκε στον Κοντάρη σε έναν ιδιώτη πότε και πως έγινε εταιρεία στην οποία ο αρχικός ενοικιαστής δεν έχει σχεδόν τίποτα δεν ενημερωθήκαμε ποτέ. Κάθε τρία χρόνια θα έπρεπε να κάνει αναπροσαρμογή και αίτηση στο ΤΑΟΛ για ανανέωση . Ο  Βικέντιος μου είπε ως τότε αντιπρόεδρος «λυπάμαι για τον εαυτό μου» το 1999 και κάθε χρόνο 12/7 θα πρέπει να δινόταν  μια εγγυητική να εξασφαλίζει ο συνεταιρισμός το ενοίκιο του για όλο το χρόνο κάτι που δεν το κάνατε . Επιπλέον κάθε χρόνο θα πηγαίνει στο ξενοδοχείο μηχανικός και θα ελέγχει το κτήριο. Πως φτάσαμε ως εδώ».
Νίκος Μορφέσης: «Ξεπούλημα της περιουσίας. Πετάτε όλους


























Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger