Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Θοδωρής Σολδάτος:Υπεγράφη η ένταξη της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων. Τα Σκουπίδια, πρόβλημα δεκαετιών στη Λευκάδα, αντιμετωπίζεται οριστικά.


 

            Υπεγράφη από το Γ. Γ. Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Σωκράτη Αλεξιάδη, η απόφαση ένταξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον - Αειφόρος Ανάπτυξη», η κατασκευή Μονάδας Προεπεξεργασίας Απορριμμάτων & Κομποστοποίησης, ΜΟ.Π.Α.Κ., Δήμου Λευκάδας», με κωδικό MIS 448269.

            Η απόφαση συμπεριλαμβάνει:

Την Υποδομή Προσωρινής Αποθήκευσης Δεματοποιημένων Απορριμάτων,
Την προμήθεια εξοπλισμού Δεματοποιητή,
Την οριστική Μελέτη της ΜΟ.Π.Α.Κ.,
Την Κατασκευή της ΜΟ.Π.Α.Κ.,
Την προμήθεια Κάδων χωριστής Συλλογής Οργανικών
Την προμήθεια Αυτοκινούμενου Εξοπλισμού της ΜΟΠΑΚ.
           
            Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 5.994.564 ευρώ μαζί με το ΦΠΑ.
           
            Ένα ζήτημα που απασχολεί το νομό δεκαετίες, λύνεται οριστικά.
Μια προσπάθεια που ξεκίνησε το 2008 και που αντιμετώπισε δυσκολίες που κάποιες φορές θεωρήθηκαν αξεπέραστες, ολοκληρώθηκε σήμερα.
Το έργο χρηματοδοτήθηκε και σε λίγο καιρό θα είναι πραγματικότητα, με τα σκουπίδια να αποτελούν παρελθόν για τη Λευκάδα.

            Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω και να εξάρω για τη συμμετοχή τους και τη συνεργασία που είχα μαζί τους όλα αυτά τα χρόνια,
Τον πρώην Δήμαρχο Λευκάδας, κ. Βασίλη Φέτση που μαζί ξεκινήσαμε την προσπάθεια και επί της θητείας του οποίου το έργο προχώρησε σημαντικά. 
Τον απερχόμενο Δήμαρχο Λευκάδας, κ. Κώστα Αραβανή, με τον οποίο συνεχίσαμε την προσπάθεια κατά τη νέα μου κοινοβουλευτική θητεία, ώστε να ενταχθεί το έργο.
Το Λευκαδίτη Μελετητή, κ. Χρήστο Τσιλιγιάννη, χωρίς τον οποίο αμφιβάλλω αν θα τα καταφέρναμε.
Το Μηχανικό του Δήμου Λευκάδας κ. Δημήτρη Βραχνούλα για την εξαιρετική συνδρομή του, το Μηχανικό κ. Σπύρο Αρέθα, όπως επίσης και τους υπόλοιπους υπάλληλους των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λευκάδας.
Το Γενικό Γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Σωκράτη Αλεξιάδη, τον πρώην αν. Υπουργό ΥΠΕΚΑ, Σταύρο Καλαφάτη και το νυν Υπουργό ΥΠΕΚΑ, Κώστα Ταγαρά, για τη θετική τους στάση και τη βοήθεια που πρόσφεραν.

Θοδωρής Σολδάτος

Βουλευτής Λευκάδος
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger