Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα και το δικαίωμα στην απεργία





Το ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων στους ΟΤΑ Α΄ βαθμού των Δήμων Νομού Πρέβεζας εκφράζει την οργή και την κάθετη αντίθεσή του, στο σχεδιασμό της κυβέρνησης να φέρει Νομοσχέδιο στη Βουλή, για τον στραγγαλισμό των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και το χτύπημα των συνδικάτων, παράλληλα με νέα αντεργατικά μέτρα, σύμφωνα με διαρροές του υπουργείου Εργασίας στα ΜΜΕ.

Μάλιστα αυτό συνιστά ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση, αφού έγινε αμέσως μετά την κήρυξη της απεργίας των εργαζόμενων στη ΔΕΗ ως παράνομη και την απόφαση να επιστρατευτούν οι απεργοί, δείχνοντας για άλλη μια φορά το αντεργατικό και αυταρχικό πρόσωπο της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, στην προσπάθειά της να εφαρμόσει μια βάρβαρη ταξική πολιτική προς όφελος της πλουτοκρατίας, που έχει τσακίσει τους εργαζόμενους.
Η προσπάθεια, να βάλουν στο «γύψο» το δικαίωμα της απεργίας, που κατακτήθηκε με πολύχρονους και αιματηρούς αγώνες, να επαναφέρουν το κατάπτυστο ΛΟΚ - ΑΟΥΤ (ανταπεργία εργοδοτών), να παρέμβουν ακόμα πιο ωμά στη λειτουργία και δράση των συνδικάτων, τα οποία είναι κατάκτηση της σκληρής πάλης των εργαζομένων, αλλά και να τα στραγγαλίσουν οικονομικά, κόβοντας αυθαίρετα χρήματα από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις για τα λειτουργικά έξοδα, που παρακρατούνται από τους εργαζόμενους, δεν είναι εκσυγχρονισμός όπως υποστηρίζουνε, αλλά ωμή παρέμβασή τους, για τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης, για την αποδυνάμωση και τον αφοπλισμό των συνδικάτων, για να παραδώσουν αιχμάλωτους και ανοργάνωτους, τους εργαζόμενους στις ορέξεις των επιχειρηματικών ομίλων και της μεγαλοεργοδοσίας.
Μας ρημάξανε τη ζωή, με την ανεργία, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, το τσάκισμα των ΣΣΕ και τη διάλυση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, τη βαριά φορολογία, την εμπορευματοποίηση και υποβάθμιση της δημόσιας Υγείας - Πρόνοιας, της Παιδείας, των Κοινωνικών Παροχών, για χάρη των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου. Δεν θα τους επιτρέψουμε να στραγγαλίσουν τα συνδικάτα και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.
Τους δηλώνουμε καθαρά: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ.
Η προσπάθεια κυβέρνησης – ΕΕ – μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων να τσακίσουνε τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τα συνδικάτα, δε θα περάσει. Για μας είναι αιτία πολέμου. Κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και με οποιοδήποτε «κόστος», δε θα σταματήσουμε να παλεύουμε για τη λύση των εργατικών προβλημάτων, για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

     Ο Πρόεδρος                                                                       Η Γραμματέας

Μισηρλής Γεώργιος                                                           Ζουρουφίδου Μαρία
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger