Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Ευ. Βενιζέλος: Δεν έχει κοπεί σε κανένα το ρεύμα, επειδή δεν πλήρωσε το τέλος ακινήτων


ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΣΗ ΣΤΗ ΔΕΗ

«Ολοι γνώριζαν» υποστηρίζει ο γιος της 56χρονης

Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία των Χανίων από τoν θάνατο της τετραπληγικής 56χρονης η οποία έχασε τη ζωή της όταν έμεινε χωρίς ρεύμα, λόγω χρέους περίπου 800 ευρώ προς της ΔΕΗ...

Φωτογραφία: Cretalive
Φωτογραφία: Cretalive
Ο Ανδρέας Ποποδάκης, γιος της 56χρονης Ευτυχίας, σε σημερινές του δηλώσεις εξήγησε ότι η μητέρα του ζούσε με μηχανική υποστήριξη από το 2004.
«Η ΔΕΗ ήξερε από το 2007 ότι η μητέρα μου ζει με μηχανική υποστήριξη και ότι δε μπορούσε να ζήσει χωρίς ρεύμα», ανέφερε προθέτοντας: «Χάσαμε τη μητέρα μου για 800 ευρώ παρά το διακανονισμό που είχαμε κάνει».

Εφυγε σαν να την έχουν πνίξει
Περιγράφοντας το πώς εξελίχθηκε το μοιραίο συμβάν ανέφερε: «Χθες το μεσημέρι κατά τις 3.30, με ενημέρωσε ο αδερφός μου ότι η μητέρα μας βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση. Όταν έφθασα στο νοσοκομείο, οι γιατροί μου είπαν ότι η μητέρα μου έχει πεθάνει (…) Έφυγε σαν να την έχουν πνίξει.
Ο Ανδρέας Ποποδάκης ανέφερε επίσης τα εξής: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο.Για μένα αυτοί είναι δολοφόνοι, αλλά εγώ δεν θα μπω στη λογική να κάνω άσχημες πράξεις, αλλά θα ακολουθήσω την νόμιμη οδό».
Ηξεραν...
Και επιμένει: «Ήξεραν! Όταν γινόταν διακοπή ρεύματος μας έφερναν γεννήτρια. Θέλω να μάθω ποιος έδωσε την εντολή». Όπως εξήγησε ο ίδιος η ληξιπρόθεσμη οφειλή ήταν 801 ευρώ και το ποσό που έπρεπε να καταβληθεί προκειμένου να μην κοπεί η παροχή ήταν 237 ευρώ, δηλαδή η αξία του ρεύματος μόνο, χωρίς το "χαράτσι".
Τι απαντά η ΔΕΗ
Διοικητική προανάκριση για το θάνατο της 56χρονης στην Κρήτη θα διεξάγει η ΔΕΗ, όπως γνωστοποίησε σε «ανακοίνωση-απάντηση» στις αναφορές ότι το τοπικό κατάστημα της ΔΕΗ στα Χανιά γνώριζε για την κατάσταση της υγείας της ασθενούς που απεβίωσε χθες.
Σύμφωνα με την επιχείρηση:
- Ουδέποτε δηλώθηκε και συνεπώς ουδέποτε υπήρξε ένταξη στο Μητρώο των Ευάλωτων Πελατών και ιδιαίτερα στην κατηγορία των ατόμων που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης, για τους οποίους η Επιχείρηση δεν προβαίνει ποτέ σε διακοπή ηλεκτροδότησης της οικίας τους λόγω οφειλής, καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου και όχι μόνον κατά τους μήνες που προστάζουν οι σχετικοί κώδικες της πολιτείας.
- Δεν υπάρχει κανένα γραπτό αίτημα για τη συγκεκριμένη περίπτωση και ουδέποτε έχει ζητηθεί διακανονισμός οφειλής.
«Ως εκ τούτου, η Επιχείρηση δεν γνώριζε και δεν θα μπορούσε να γνωρίζει ότι ο συγκεκριμένος καταναλωτής ήταν μηχανικά υποστηριζόμενος, ώστε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα», τονίζει η ΔΕΗ.
Ωστόσο, στην ίδια ανακοίνωση, αναφέρεται ότι έχει συσταθεί Επιτροπή Διοικητικής Προανάκρισης για την πλήρη καταγραφή της υπόθεσης, αξιολόγησης των συμβάντων και διαδικασιών που ακολουθήθηκαν.
Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο είναι ενταγμένοι 656.000 καταναλωτές οι οποίοι δεν διατρέχουν κίνδυνο διακοπής ρεύματος λόγω οφειλής. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται και 5.874 άτομα που ύστερα από σχετική αίτησή τους και έγκριση της Πολιτείας έχουν ενταχθεί στην ειδική κατηγορία ατόμων που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης.
Από την πλευρά του ανακοίνωση εξέδωσε και ο Διαχειριστής του Δικτύου. Σε αυτή αναφέρει: «Ο ΔΕΔΔΗΕ εκφράζει τη βαθύτατη λύπη του για το θάνατο καταναλωτή στα Χανιά και διευκρινίζει ότι κατά την υλοποίηση της αποκοπής του ρεύματος, οι Υπηρεσίες του δεν γνώριζαν, αλλά ούτε είχαν ενημερωθεί με οποιοδήποτε
Η συγκινητική επιστολή της 56χρονης
Πριν από λίγους μήνες και συγκεκριμένα στις 14 Μαρτίου του 2014, η 56χρονη είχε κάνει δημόσια έκκληση σε τοπική εφημερίδα των Χανίων, όταν ο ΟΓΑ της είχε κόψει την σύνταξη με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πληρώσει για τη θεραπεία της. Σε αυτή ανέφερε:
«Είμαι άτομο με τετραπληγία 20 χρόνια και είμαι στο κρεβάτι κι έχω μηχανική υποστήριξη από τον Ιανουάριο του 2003. Τον υπολογιστή τον χειρίζομαι με μια κάμερα υπέρυθρων. Εχω μια αρρώστια που λέγεται Αμυοτροφική Πλευρική Σκλήρυνση (A.L.S.). Γεννήθηκα 30 Οκτωβρίου 1958. Ολη τη ζωή μου ασχολούμουν με τη γεωργία, έκτος από 1,5 χρόνο που άνοιξα ένα ανθοπωλείο για να πουλάω τα φυτά που καλλιεργούσα μόνη μου για να μην τα παίρνουν οι έμποροι για κομμάτι ψωμί. Είχα βλέπετε 3 αγόρια να μεγαλώσω».
Σταθάκης: Εγκληματική αδιαφορία και γραφειοκρατία
Σε δήλωσή του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης που γνώριζε την περίπτωση της 56χρονης ανέφερε: «Σήμερα στα Χανιά θρηνούμε το χαμό μιας συμπολίτισσα μας, που παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας και τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπιζε, δεν έπαψε ούτε στιγμή να αγωνίζεται με αξιοπρέπεια και με τη στήριξη της οικογένειάς της για να τα ξεπεράσει. Απέναντί της είχε να αντιπαλέψει όχι μόνο την αδιαφορία και τη γραφειοκρατία φορέων όπως η ΔΕΗ ή ο ΟΓΑ. Θεωρώντας την εισαγγελική παρέμβαση αυτονόητη, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της θανούσας.”
Παρέμβαση της Δικαιοσύνης ζητούν οι ΑΝ.ΕΛ.
Την παρέμβαση της δικαιοσύνης για τον θάνατο της 56χρονης τετραπληγικής, μία ώρα μετά τη διακοπή της ηλεκτροδότησης στην οικία της, ζητεί ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ. «Πόσες ακόμα ανθρωπινές τραγωδίες πρέπει να καταγράψουν τα μνημόνια και τα χαράτσια;», διερωτάται.
Κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ
Τα σωματεία εργαζομένων τον Οικοδόμων , Τροφίμων Ποτών, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών , Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών συλλόγων νομού χανιών, ο Σύλλογος Κτηνοτρόφων και ο αγροτικός σύλλογος Αρμενων, διοργάνωσαν κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ για τον θάνατο της τετραπληγικης γυναίκας.
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger