Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Συναντήσεις του Επιμ. Ομίλου Ελληνικών Νησιών με τους Υφυπουργούς Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας

Συναντήσεις της Διοίκησης του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών με τους Υφυπουργούς Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας

Το Επιμελητήριο Λευκάδας κάνει γνωστό στα μέλη του ότι την Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014 πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα δυο συναντήσεις της διοίκησης του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών με τους Υφυπουργούς Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κκ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και Γεράσιμο Γιακουμάτο. Στις συναντήσεις αυτές το Επιμελητήριο Λευκάδας εκπροσώπησε ο Πρόεδρος, Σωτήρης Σκιαδαρέσης, με την ιδιότητα του μέλους του Δ.Σ. του ΕΟΑΕΝ.

Η διοίκηση του ΕΟΑΕΝ κατέβαλε κάθε προσπάθεια να ενημερώσει τους δυο υφυπουργούς για τα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων δίνοντας έμφαση στις ιδιαιτερότητες που διακρίνουν τις νησιωτικές περιοχές. Ειδικότερα, ο κ. Σκιαδαρέσης στην συνάντηση με τον κ. Γεράσιμο Γιακουμάτο επεσήμανε:
α) Τη τεράστια σημασία της ενίσχυσης των επαγγελματιών μέσω της χρηματοδότησης των ΜΜΕ από τις Τράπεζες
β) Την υιοθέτηση της πρότασης για προκήρυξη ουσιαστικών ρυθμίσεων (πάνω από 100 δόσεις) για τις οφειλές των επιχειρήσεων στα ασφαλιστικά ταμεία και στην Εφορία, αφού οι ήδη υπάρχουσες ρυθμίσεις, όπως είχαμε προαναφέρει, έχουν αποτύχει παταγωδώς να δώσουν λύση στο οικονομικό αδιέξοδο που τα καταστήματα αντιμετωπίζουν
 γ) Μάλιστα, η πρόταση του κυρίου Σκιαδαρέση στην οποία ο κος Γιακουμάτος έδωσε μεγάλη σημασία ήταν να δοθούν   οι αρμοδιότητες της αδειοδότησης όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος  στα Επιμελητήρια, ώστε αφενός μεν να δίδοντα άμεσα οι άδειες στις επιχειρήσεις και αφετέρου να αποσυμφορηθούν οι υπηρεσίες κρατώντας μόνο τον εποπτικό τους  ρόλο προς τις επιχειρήσεις. 

Τέλος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας υπογράμμισε ότι τα κατά τόπους Επιμελητήρια επιβάλλεται να ενισχυθούν όσο το δυνατόν περισσότερο προς όφελος τόσο της τοπικής οικονομίας της περιοχής που δραστηριοποιούνται όσο και της εθνικής, αφού έχουν τις γνώσεις και την ικανότητα να προωθούν τα προβλήματα του επιχειρηματικού κόσμου και να διεκδικούν λύσεις για αυτά.
Οι Υφυπουργοί κκ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και Γεράσιμος Γιακουμάτος άκουσαν με προσοχή τις προτάσεις του Δ.Σ. του ΕΟΑΕΝ και δεσμεύτηκαν να εργαστούν προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης  του επιμελητηριακού θεσμού και της επίλυσης των προβλημάτων της επιχειρηματικότητας. 
Για τη Διοικητική Επιτροπή
Ο Πρόεδρος
Σωτήρης ΣκιαδαρέσηςShare this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger